跳至

首頁

尾頁

男爵府

複式洋房

引用:收左我女讀國際班am, 考慮中,語文環境係非

原帖由 beetle910 於 16-10-30 發表

收左我女讀國際班am, 考慮中,語文環境係非常有吸引力
女女讀緊n
好好
老師好,校工都好,
行上樓梯已知我女女名,
有心記名既學校我已經覺得好好,呀女都開心,回家成日唱歌,小朋友上學開心回到家就會表現到既

男爵府

mrschu228 發表於 16-11-1 09:46
女女讀緊n
好好
老師好,校工都好,

del

珍珠宮

beetle910 發表於 16-11-1 09:56
請問你覺得課程算深定淺呀? 會唔會繼續讀K ? 其實我有D 擔升小問題
...
我囡係德怡畢業, 剛剛今年小一, 可以講下你擔心升小邊方面呀?

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

小寶貝兒 發表於 16-11-2 18:43
我囡係德怡畢業, 剛剛今年小一, 可以講下你擔心升小邊方面呀?

可以pm你傾嗎?感謝

珍珠宮

beetle910 發表於 16-11-2 18:46
可以pm你傾嗎?感謝
可以呀~

大宅

小寶貝兒 發表於 16-11-2 18:50
可以呀~

你好
請問德怡小朋友升小多考入直資嗎?

大宅

wishcarcar 發表於 16-11-2 19:09
你好

另外你覺得國際班教的中文程度可以嗎?

複式洋房

引用:Quote:小寶貝兒 發表於 16-11-2 18:43 我囡

原帖由 beetle910 於 16-11-02 發表
可以pm你傾嗎?感謝
open talk 嘛,我都想知😁

珍珠宮

wishcarcar 發表於 16-11-2 19:09
你好
因為我地第一屆唔算多人(得14個), 其中以我所知有5個入左啟信, 有1個叩入李金, 有1個去左高雄美國學校, 其他我唔係太記得了~
如果講入直資, 我知道萊茵好多學生入李小同圓玄, 聽講都有3X個入啟信~ 所以目標係直資可以考慮萊茵呀~

珍珠宮

wishcarcar 發表於 16-11-2 19:24
另外你覺得國際班教的中文程度可以嗎?
我覺得OK, 當然同學卷幼稚園比較會淺D, 冇識得咁多, 如果入津校應該要追下~ 不過我見我女都幾適應, 同埋可能佢小學係用普教中, 咁幼稚園都係, 加上課文有拼音, 佢當係英文咁拼讀, 第一次讀課文都有8,9成讀到架, 我又冇乜所謂(我係比較鐘意順住佢既成長去做既媽咪), 慢慢佢自然會認讀到D字~
忽然醒起, 德怡N班有分主流同國際, 但K1-3冇再分, 全部都係每日半小時普通話(中文), 另外D時間就全英文上課~

珍珠宮

mrschu228 發表於 16-11-3 07:58
open talk 嘛,我都想知😁
你想知道既都可以問架~ 我女返左學有時間會上BK的~ ^^

大宅

小寶貝兒 發表於 16-11-3 11:36
因為我地第一屆唔算多人(得14個), 其中以我所知有5個入左啟信, 有1個叩入李金, 有1個去左高雄美國學校, 其 ...

我都有申請萊恩n
不過就德怡d comment 都是很好很有愛
所以兩間都會考慮

珍珠宮

wishcarcar 發表於 16-11-3 12:15
我都有申請萊恩n
不過就德怡d comment 都是很好很有愛
所以兩間都會考慮
係呀~ 睇得出D老師真係好愛鍚小朋友, 好似我女K3既NET班主任, 我女同佢講佢係外面既合唱團學左D新歌, 係德文同西班牙文, 個NET就好有興趣, 仲叫我女第2日帶D歌譜返黎, 跟住放學時就即興彈琴伴奏比我女唱, 又會好興奮咁同另一個NET講呢D歌佢細個都有唱過, 跟住就一齊JAM歌

大宅

小寶貝兒 發表於
係呀~ 睇得出D老師真係好愛鍚小朋友, 好似我女K3既NET班主任, 我女同佢講佢係外面既合唱團學左D新歌, 係德 ...

謝謝你的意見!

民房

我小朋友將就讀德怡K1, 可以pm你傾嗎?感謝!

大宅

beetle910 發表於 16-10-30 17:17
已開GROUP, 請PM

收左我女讀國際班am, 考慮中,語文環境係非常有吸引力

我女讀德怡k1 , 佢係細b 12 月、會唔會好辛苦?因為冇讀N

洋房

我個囝都是17年8月中讀K1, 但是担心他英语跟不上, 用不用現在先讓他上國際N惡補吓?

複式洋房

我囡囡都係 2017年8月入k1,佢係10月細 B, 平時好少同佢講英文,我都驚佢跟唔到😖

大宅

我仔黎緊讀德怡k1,
想知道多啲,可以加埋我嗎

首頁

尾頁

跳至