跳至
[加拿大] 申請配偶  

首頁
12345...6

尾頁

大宅

老公+大仔已係加籍,細仔交左form
咁申請埋我應該係過左去先申請定係香港申請左先好呢?

別墅

dragonflies 發表於 16-11-7 17:47
...

喺hk申請既processing time比在境內快,我宜家都申請左等results. 不過都有人會過左去先申請 :)

複式洋房

回覆:kyunghee 的帖子

香港顧問公司話如果係加拿大申請期間唔可以出境,而且萬一唔批無得上訴,唔知係咪真?

別墅

CM818 發表於 16-11-25 12:45
香港顧問公司話如果係加拿大申請期間唔可以出境,而且萬一唔批無得上訴,唔知係咪真?

...
咦咁就唔清楚呀, 不過個applicant攞住旅遊簽證, 都要每6個月出境一次吧?

大宅

dragonflies 發表於 16-11-7 17:47
...

我都係香港搵人代辦,入咗紙2015年1月入紙,2015年7月未有身份就跟老公仔女過咗加拿大(仔女跟老公已經係加籍,要安排入學),到2016年2月先有PR,到2016年5月先有health card!

大宅

yyyokehk 發表於 16-11-30 16:09
我都係香港搵人代辦,入咗紙2015年1月入紙,2015年7月未有身份就跟老公仔女過咗加拿大(仔女跟老公已經係加 ...
我想問你老公是否要在加拿大有工作先可以申請你?定係無收入都可以?

別墅

我5月頭響香港入紙, 8月叫我驗身,交良民證, 上個月已經批咗了。 我是搵agent 搞的. 我知道其實填表唔難,呢度好多JM 都會教路, 不過要返工, 無時間, 而且如果中途有咩問題, 都有人幫手解決。

我有一個朋友, background 同我一樣 (老公, 小朋友系加籍), 同我同期入紙, 自己搞但被reject 了, 原因系果邊覺得佢唔系真係會返去wor. 佢reject 第一次系有比時間佢補文件的, 但都再reject, 然後就得番一個月比佢做final appeal. 果個時候佢先搵我個律師幫手, 但我個律師話成功機會不高。 所以佢地宜家決定過咗去先再搞過。

咁你自己諗下啦。

另外我老公都系未有加拿大工作的, 交表時只有證明到佢support 到你生活, 唔會一去到就攞福利,就ok 了。

以上希望幫到你啦。

複式洋房

kyunghee 發表於 16-11-7 18:38
喺hk申請既processing time比在境內快,我宜家都申請左等results. 不過都有人會過左去先申請 :)
...

我都攪緊。不過仔女老公都系加藉唔影響。地打算今年六月全家過去,你呢?

別墅

piviola 發表於 16-12-2 18:39
我都攪緊。不過仔女老公都系加藉唔影響。地打算今年六月全家過去,你呢?
...

下年9月後先過去~今年10月中入form, 11月中批左sponsor嘞,希望順利下年7月有消息~ :)

大宅

HoiChingMaMa 發表於 16-12-2 14:40
我5月頭響香港入紙, 8月叫我驗身,交良民證, 上個月已經批咗了。 我是搵agent 搞的. 我知道其實填表唔難 ...
謝謝你,可否給我你的律師資料,謝謝

大宅

hoho80 發表於 16-12-1 21:08
我想問你老公是否要在加拿大有工作先可以申請你?定係無收入都可以?

無收入都得,因為佢係公民!

複式洋房

HoiChingMaMa 發表於 16-12-2 14:40
我5月頭響香港入紙, 8月叫我驗身,交良民證, 上個月已經批咗了。 我是搵agent 搞的. 我知道其實填表唔難 ...

你好! HoiChingMaMa,我同囝囝是加拿大藉,我都想申請我太太移民加拿大,可否提供你agent的資料給我呢?謝謝!

別墅

Hi Ama8613 & hoho80 ~~ 我已經PM 資料給你們。

複式洋房

HoiChingMaMa 發表於 16-12-7 11:35
Hi Ama8613 & hoho80 ~~ 我已經PM 資料給你們。

Hello! HoiChingMaMa,收到你pm,但沒有內容,可否再發一次資料給我。謝謝!

洋房

回覆:HoiChingMaMa 的帖子

請問可否pm 律師資料給我?謝謝

別墅

Ama8613 & hoho80 & Win111, PM already.

大宅

回覆 HoiChingMaMa 的帖子

你好! HoiChingMaMa,我同囝囝囡囡是加拿大藉,我想申請我先生移民加拿大,可否提供你agent的資料給我呢?謝謝!

別墅

Ngan2017, 我剛在你留言板上留了言。 收唔到就再話我知, 其實我唔系好識操作。

民房

回覆 HoiChingMaMa 的帖子

你好! HoiChingMaMa, 可否也提供你agent的資料給我呢?謝謝!

大宅

Hello,可唔可以share你個律師contact? Thanks a lot!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至