在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我女4歲, 並在博學中文上中文課有半年, 由第一日開始無人同我講過佢地係唔會帶小朋友去廁所, 每次上堂之前, 我地都會帶小朋友先去一次廁所先, 以免上堂時間佢要去vi vi, 但昨日發現原本上堂時間小朋友(4歲)係無人帶去廁所, 而廁所係出左學校中心外面的, 要經過lift lobby入一個門先去到, 入面係大人廁所, 小朋友咁細個.... 自己一個人出去無人帶, 係好危險, 當時我地帶左小朋友入課室確定老師接管左小朋友, 我地才離開, 之後半個小時回來(課程係一小時), 見自己小朋友出左黎話去廁所, 亦沒有老師帶住, 係無人理的情況下自己一個人出去, 當時已經同老師投訴, 但我相信好多家長係唔知道呢間學校咁不估小朋友安全, 佢地只係幼稚園學生, 如果day one 報名時係同我講明, 無人帶小朋友去廁所, 我地會坐係學校門口等or 要工人姐姐坐係道等, 但佢無講, 我亦無想過你攪幼稚園教育, 係無人照顧小朋友, 由於廁所係出左學校, 我真係好擔心, 一來安全問題, 二來係大人廁所, 幾歲小朋友又點自己去呢? 又唔夠高洗手, 如果出左意外, 相信學校不會負責, 希望有博學中文上課的小朋友家長留意.....

男爵府

咁衰

大宅

簡直係不顧兒童安全!!!!!! 如果我唔POST 出黎相信家長係唔會知亦無諗過會無人理小朋友!! 請大家報名時小心, 問清楚有否人帶小朋友去廁所呢樣野好重要

攪得幼兒教育就要負責幼兒在學校的安全, 唔係只係識收錢$$$$, 呢問博學中文就完全係不負責任!!

本人亦向教育局作出投訴, 佢地亦有跟進, 希望多d家長留意

男爵府

回覆樓主:

幫推。 太離譜, 就算1次都唔可以

別墅

BBBBernice 發表於 16-11-9 10:15
我女4歲, 並在博學中文上中文課有半年, 由第一日開始無人同我講過佢地係唔會帶小朋友去廁所, 每次上堂之前, ...

其實廁所係最危險 , 最容易跌親, 最好有人睇住。

大宅

無錯!! 我女同我講, 佢去完廁所(好彩無跌親!!!!), 自己洗唔到手(真係好唔衛生.... ), 因為 太高(4歲), 咁又唔識lock門(所以無lock! 如果有個男人入去... 強姦左佢都唔會有人知lor!!! ), 佢去完自己一個人行返出黎, 返去個學校, 係無人開門比佢(因為門鐘太高), 要等有個婆婆經過, 主動幫佢按鍾, 咁先有人行出黎開門比我女!!!!

如果當時唔係有好心婆婆, 我唔知我女點先可以入返個學校!!! 係完全無人理會!!!

一間咁樣的"教育"中心, 真係好令人失望....

希望各家長小心..

民房

尊敬的家長:

您好,我們是博學中文教育中心的教學團隊。

您的寶貴意見我們已獲悉,此次事件確實是我們的管理疏忽,給您和孩子帶來的困擾,我們再次致以萬分歉意!

中心對小朋友的安全十分重視,因此在今次事件後,中心已對全體老師及工作人員加强安全意識培訓,並已完善中心的安全管理制度,以杜絕所有安全問題發生,保障孩子安全,令家長放心。

因您提出的寶貴意見,讓我們變得更完善!博學中文教育中心由衷地感謝您!

博學中文教育中心教學團隊敬啓

伯爵府

MrTMChan 發表於 17-1-17 16:59
尊敬的家長:
您好,我們是博學中文教育中心的教學團隊。
您的寶貴意見我們已獲悉,此次事件確實是我們的管 ...

係咪諗住出律帥信要Bk delete 河蟹個post?

首頁

尾頁

跳至