自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有個老伯同我講話12月美國市會不穩..
有冇識睇市既人講下?
好唔好放左賺左先等低再買?
還是由佢擺住先當收息??
(得幾手,貨不多)

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

美國下個月加息, 有9成機會, 預計2017仲會加3次息, 息口轉強, 對銀行股有利, 若錢唔急用, 可以擺吓先
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

catfitfit 發表於 16-11-28 11:00
美國下個月加息, 有9成機會, 預計2017仲會加3次息, 息口轉強, 對銀行股有利, 若錢唔急用, 可以擺吓先 ...
17年加3次

大宅

catfitfit 發表於 16-11-28 11:00
美國下個月加息, 有9成機會, 預計2017仲會加3次息, 息口轉強, 對銀行股有利, 若錢唔急用, 可以擺吓先 ...
我成日聽新聞話加息,
其實加息關香港咩事?
(除左因為同美元掛勾?)
唔好意思唔係讀經濟金融呢方面..

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

imcd 發表於 16-11-28 11:13
我成日聽新聞話加息,
其實加息關香港咩事?
(除左因為同美元掛勾?)
美國加息, 好多國家地方都會跟, 樓按, 借貸咪有影響LOR, 好多嘢一環扣一環。
你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

1. 放唔放HSBC根本唔關加唔加息事, 兩者性質唔同
2. 美國正式進入加息期, 相對美元需求會大增
3. 美元強, 變相多國貨幣會趺
3. 香港現時好難跟住美國加, 但因為同美元掛勾, 都要加, 可以加慢D, 最大影響係本身有按揭嘅人, 以及準備想買樓嘅人, 因為白白要俾多D
4. 現時最好係將外幣轉做美元

首頁

尾頁

跳至