嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個囡農歷新年後開始鬥雞,連老師都發現打比我,27個月,之後去健康院,去咗兩次,完全搭唔到問題,跟住轉介去聯合醫院睇眼科,但要排都五月中。
我覺得佢呢排越嚟越密,所以走咗去仁安兒科,佢話可以觀察住先,可能肌肉未發展好,但佢話擔心可以轉介我去眼科
我諗住check清楚,眼科睇完,發覺佢真係內斜視,再約咗內斜視醫生睇下點樣處理

複式洋房

thinthy 發表於 17-4-3 09:03
我個囡農歷新年後開始鬥雞,連老師都發現打比我,27個月,之後去健康院,去咗兩次,完全搭唔到問題,跟住轉 ...

27個月仲咁答你!好在有再去 check 真係內斜姐!!有無睇私家拎意見,拖太耐唔係咁好,驚 treatment 效果差 d

複式洋房

klhknz 發表於 17-4-3 21:53
27個月仲咁答你!好在有再去 check 真係內斜姐!!有無睇私家拎意見,拖太耐唔係咁好,驚 treatment 效果 ...

我冇等健康院,全部都係睇私家

複式洋房

thinthy 發表於 17-4-4 12:16
我冇等健康院,全部都係睇私家

因為佢今年農曆年之後先至開始鬥雞

複式洋房

我個仔歲半, 係半歲個陣已經發現有斜視, 健康院都轉介去眼科醫院CHECK, 因為我個仔唔合作, 睇左2次, 醫生話係有小小斜視, 下個月去驗眼, 但我都想搵私人醫生睇下, 以下邊個醫生會較有耐性呢? 因為我個仔次次見到醫生都大喊要走, 唔肯比人驗......

王震宇 (tst) 有視光師
劉凱珊 (元朗) 有視光師
高震宇 (喜賓) 有視光師

大宅

klhknz 發表於 17-2-15 12:46
深遠視可帶眼鏡唔洗捱一刀
有無話係咪調節性?
我依稀記得調節性都分2隻,一隻帶左可 cure 一隻 ...

你最後搵邊個醫生做手術咖?

大宅

klhknz 發表於 16-12-5 18:22
親身經歷

我個女由1個月大就內斜,一直到 9 個月都係咁,健康院個個都話係假斜視,直到有次睇兒科醫生話要 ...

Thank you for sharing. Can u pm your good eye doctor?

首頁

尾頁

跳至