網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

中通官網顯示尋晚簽收,但4PX到現在也不入庫。想問有冇人係咁?

男爵府

好多時都有, 你可以旺旺問問4px,不過九成都係話未收, 都講過幾次, 兩邊都有可能出術, 中通等國內物流好多時派件前已做左簽收記錄, 但係實際未派到, 只係有人負責派送, 所以唔一定當天就派到.
另一方面, 4px就算收左件, 都唔係即刻幫你入簽收記錄, 會集埋一次處理, 所以若果明天都未有簽入記錄就真係有問題啦.而你係有簽收而無入庫, 定係連簽收都無; 若果係前者, 你就要注意簽收到入庫的時間, 一般唔會超過8個小時, 多過一日就有可能出現問題, 要問問4px點解, 有可能出現問題件, 如過大, 包裝破損等等.

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 hkken04 的帖子

我有喺網上個客服問過,佢話件野其實係今早先收,叫我等下喎,仲話係簽左,但其他件簽收左好快入庫,呢件未入,伏味濃。。。

大宅

crystal_ng 發表於 16-12-16 19:24
回覆 hkken04 的帖子

我有喺網上個客服問過,佢話件野其實係今早先收,叫我等下喎,仲話係簽左,但其他件 ...

我都係今朝有份件簽收左未入庫,另一份頭先夜晚簽收過左半個鐘就入庫。問左佢話簽收左,話雙12太多貨入唔切,48小時內會入,叫我等下。

大宅

我有份尋晚10點幾簽收,頭先7PM先入庫

男爵府

雙11同雙12官方集運各限制都會更改延長, 無法, 不過暫時, 我雙12, 27件貨都入晒庫, 仲有一件等緊未到, 都算正常入庫, 第一批睇下明日可唔可以送到自取點.
暫時看來仍算正常, 雙11都係兩批自取, 亦沒問題, 所以安心等一下吧.

大宅

親子王國15週年勳章

elmobaby 發表於 16-12-16 22:29
我都係今朝有份件簽收左未入庫,另一份頭先夜晚簽收過左半個鐘就入庫。問左佢話簽收左,話雙12太多貨入唔 ...
終於入晒庫,不過仲要等出庫....今次15號打後d貨入得好慢,可能爆左倉...orz

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 呀蟲甲 的帖子

我果d今朝終於入晒,好彩...唉~之後得聖誕同新年啦,想快快手收齊。

大宅

親子王國15週年勳章

hkken04 發表於 16-12-16 23:47
雙11同雙12官方集運各限制都會更改延長, 無法, 不過暫時, 我雙12, 27件貨都入晒庫, 仲有一件等緊 ...
我都係雙11用佢.所以雙12又用佢...但雙11快好多,而+d貨入晒庫,不過今日係星期6,就算今日俾錢都又唔會出庫,其實都知雙12會慢d,不過我買9間,就得1間既野係收左差不多24小時先入庫,我怕係拒收或者包裝破損d問題件....就好麻煩...好彩今日入晒庫....

男爵府

唔知係咪我好彩, 今次第一批都算正常, 剛收短訊自取, 都係標準時間, 星期四下午比錢, 當晚深夜(其實係第日星期五)收訊息出庫清關, 系統就寫星期四下午十點, 同平時一樣.
其實雙11同雙12, 我都有三次用佢, 入庫,出庫同送運都同平時一樣.
而入庫就一般, 因為係特別日子, 所以只要係唔過24小時都唔會理佢, 希望大家都順利啦.
不過佢至少有一樣野好 , 我用禁耐都無漏過件, 而最差的經驗就係上次大扣關, 不過亦唔關佢事, 因為海關的問題.

首頁

尾頁

跳至