美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個頭如果唔用深層清潔洗頭水(tresxxxx深層清潔洗頭水),髮根位置就會即刻好立,立到好似有層蠟咁痴立立,係洗完頭即刻有蠟。。。但長期用深層清潔,又會乾到有頭皮同好痕。。救命

伯爵府

jump2012 發表於 16-12-18 15:55
我個頭如果唔用深層清潔洗頭水(tresxxxx深層清潔洗頭水),髮根位置就會即刻好立,立到好似有層蠟咁痴立立, ...

我都係油性髮質
用過唔少牌子,主要係有機個d~~
比如Aesop,Avalon, Aveda,
John Master organics,
Kiehls, Lush shampoo bar,
Nioxin, Nu Skin, shiseido,
花王綠色, Neutrogena, 手工皂⋯⋯

暫時覺得Nu Skin 去頭皮個款係最控油,
而又唔會令頭髮打結,
而且可以唔使再落護髮素都順滑~
但另一款綠色2 in 1 都唔得!

不過我買得最多係Lush shampoo bar,
但之後要髮尾要落護髮素囉~

複式洋房

回覆:mimosa_t 的帖子

thanks~~等我試下lush先~

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ichikami 平價之中都算OK

大宅

熱血勳章

jump2012 發表於 16-12-18 15:55
我個頭如果唔用深層清潔洗頭水(tresxxxx深層清潔洗頭水),髮根位置就會即刻好立,立到好似有層蠟咁痴立立, ...

我之前有一年都係咁,之後發現原來用左某韓國牌子護膚品後影響了賀爾蒙所以頭髮咁,停用後一排正常番。所以你可以留意埋護膚產品會否影響你

複式洋房

回覆:good_pig 的帖子

thanks!

複式洋房

引用:Quote:jump2012 發表於 16-12-18 15:55 我

原帖由 心日天 於 16-12-19 發表
我之前有一年都係咁,之後發現原來用左某韓國牌子護膚品後影響了賀爾蒙所以頭髮咁,停用後一排正常番。所 ...
咁真係唔知邊樣先係主因。。。

大宅

畀面勳章

回覆:jump2012 的帖子

試吓呢個,好爽,唔立。用完無頭皮。 我學得唔錯。

民房

我之前勁油,深層清潔都吾掂,之後轉用young living lavender shampoo, 爽唒,同生番好多毛髮出來

男爵府

katlwh 發表於 16-12-23 00:21
我之前勁油,深層清潔都吾掂,之後轉用young living lavender shampoo, 爽唒,同生番好多毛髮出來
...

請來邊度有得買?thanks!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至