婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

出錢買左個盤菜,放左係電磁爐加熱,
我同c6個邊滾先,姑仔男友即時擰滾個邊向自己,
係甘自己同姑仔食食食,
其實等一陣佢個邊遲早都會滾,好似前世未食過,
而且係我哋出錢,佢哋又冇夾錢,
竟然自私到甘,你話擰去6299個邊,
都話尊敬長輩呀!
之後夾到2個人成碗滿晒都重係甘夾,
姑仔先出聲話算la,擰返去原位啦,
佢男友竟然話怕咩者?唔洗食咩?食飽先算啦!
好家教到呢
之後面頭d雞勁耐都重半生不熟,
甘6299話夾起佢,等下一餐煮熟佢食啦,
甘我都幫手夾起,姑仔男友出手夾,
我以為佢幫手夾起,原來係拿拿聲將d雞脾雞翼位夾去自己個邊,然後甘晒落盤底想即時滾熟去留返自己食,其實想食咪出聲講,唔洗驚蝕甘

EudyptulaMinor    發表於 16-12-20 10:37

伯爵府

下次再同台食飯,對住依D咁冇家教嘅人,就笑笑口大大聲咁講“哎呀,呀XXX,你地今日冇食過野呀,唔洗餓得咁緊要呀嘛……好彩係屋企自己人渣,出到去同其他親戚朋友千奇唔好咁猴禽,唔係人地話6299冇家教……”

chuballball    發表於 17-1-17 10:56
janjluk    發表於 17-1-1 01:10
stefonie    發表於 16-12-22 09:25
小肥楊    發表於 16-12-20 15:24
melmel716    發表於 16-12-20 13:41
Jolin_Yuen    發表於 16-12-20 12:39

翡翠宮

我理佢乜水, 一定出聲問佢有無禮貌; 小學畢業未?

別墅

我啲姑仔同佢女都係咁架,好似前世未食過嘢咁....又唔等齊人先起飯,鐘意食既送就係咁食,好似雞翼咁,一人有2隻,佢地就唔會留比人,自己起勢咁食,見得返2-3隻,見到有人夾就話人唔好夾佢要食...我99就一定講話得啦得啦,留返比你...咁人地仲使食咩....我自己仔女都係食一隻就算......食壽司仲勁......好似唔使錢咁.....未食完就去攞,人地隔黎見到我地咁都望到O咀....我同C6同仔女都係食左十幾碟.....佢地一人食十碟...但仲點係佢地知道我C6埋單....PS:次次都係我或C6埋單....所以一出街食就會起勢咁叫咁食....而家我唔會咁傻仔.....我次次出去食都會話約左班朋友,等佢地無得跟住去....
咁既家教一定係屋企人係咁佢先會係咁.......

侯爵府

回覆 馬寶 的帖子

90”後嘅小朋友??
教佢長輩夾先,叫佢夾返幾件俾人地父母先好起筷,私下暗示下俾姑仔聽呢個男友行為見唔得大場面喎!下先要唔要煲多幾碗白飯俾佢食?

我同老公都遇過呢類小朋友,出到黎直頭話冇錢唔夾錢食飯,結果喺個女仔出錢,加我地夾多少少。不過算啦,呢個年代小朋友唔會好似以前舊思想未修身不敢齊家
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

我直頭會問條0靚仔
乜你老豆老母教你喺人地屋企食飯要餓狗搶屎咁食嘢架
(駛乜比面佢)

水晶宮

咁冇家教嘅,以後儘量少同呢D人食飯

憫母    發表於 16-12-21 10:54

大宅

QY08040408 發表於 16-12-20 10:06
下次再同台食飯,對住依D咁冇家教嘅人,就笑笑口大大聲咁講“哎呀,呀XXX,你地今日冇食過野呀,唔洗餓得咁 ...

佢男友比姑仔更冇家教

大宅

Nono1127 發表於 16-12-20 11:36
我啲姑仔同佢女都係咁架,好似前世未食過嘢咁....又唔等齊人先起飯,鐘意食既送就係咁食,好似雞翼咁,一人有2 ...

同路人,我哋又係次次出錢埋單,
佢哋永世埋單係度左搵右搵銀包,
之後話好窮呀…但個個月換新手機,買名牌

大宅

Huuu 發表於 16-12-20 11:57
回覆 馬寶 的帖子

90”後嘅小朋友??

佢哋2個都3x歲啦

大宅

dinosaurmum 發表於 16-12-20 12:16
咁冇家教嘅,以後儘量少同呢D人食飯

冇法,個個星期最少見一次,
唔係6299又話唔俾佢見孫,
我哋返嚟食,姑仔一定叫埋佢男友

大宅

xavierma215 發表於 16-12-20 12:01
我直頭會問條0靚仔
乜你老豆老母教你喺人地屋企食飯要餓狗搶屎咁食嘢架
(駛乜比面佢) ...

6299都唔出聲,我費時幫人教仔,
反正佢又唔係我條仔,將來唔洗同佢過人世,
而且姑仔講明係自己送上門迫男友同佢拍拖

琥珀宮

嘩男人之家CHEAP到咁...好核突...

別墅

回覆:前世未食過

啱啱食嘅冬至飯,我就見到姑仔係咁用對筷子liu碟餸,成碟liu過哂,起碼有一分鐘,雖然係用公筷,又係湯渣,但我見到真係眼都突,6299睇到都冇出聲,但我接受唔到囉

複式洋房

比我會同佢講:乜之前未食過盤菜咩咁興奮既?!

別墅

回覆 馬寶 的帖子

你個啲都扮下嘢搵下銀包,我個啲直情食完拍拍囉就走人,有單係佢面前都唔會拎去埋單,就咁就閃左去係出面等你......成日痴飲痴食.......自己仔女肚餓都唔捨得食....餓死都要返黎99到煮面食同食零食....但買化妝品,名牌嘢,袋,靚衫就有錢!!!

大宅

馬寶 發表於 16-12-20 12:53

冇法,個個星期最少見一次,

同你姑仔,99講……唔想請呢D人食飯!!

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

3X歲仲好意思餐餐痴飲痴食, 我實會串返佢架 "e, 亞x, 乜你好鐘意食盤菜架, 不如團年你都買個返嚟一齊食丫"

至於埋單, 若然你見到佢摷銀包, 你打蛇隨棍咁話, "多謝晒亞x" 然後即刻起身閃

大宅

Nono1127 發表於 16-12-20 14:29
回覆 馬寶 的帖子

你個啲都扮下嘢搵下銀包,我個啲直情食完拍拍囉就走人,有單係佢面前都唔會拎去埋單,就咁 ...

係一時時炸,有時都好似你甘既情況

大宅

stitch2012 發表於 16-12-20 16:16
3X歲仲好意思餐餐痴飲痴食, 我實會串返佢架 "e, 亞x, 乜你好鐘意食盤菜架, 不如團年你都買個返嚟一齊食丫"
...

我試過啦,得我同佢,
佢竟然話哦,原來銀包冇錢要銀行拎,
甘我話去禁錢啦,佢話冇提款卡,
要排隊拎錢,死未?
甘我話排啦,佢話費時啦排都唔知排幾耐。
一係就c6係到,我c6咪又去埋單

首頁

尾頁

跳至