跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下大家有無同囡囡/仔仔買保險? 買咩plan?
每月供幾多錢?
我有打算幫桐桐買, 所以問下收集下意見嘛

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

我幫我仔仔買兩份, 一份係hsbc 既門診 $123/month, 因為BB細會成日睇門診, 會有用d, 可以幫輕下, 因睇一次兒科都成2百幾。另一份都係hsbc, 但係係(公家醫院) 住院現金保障, 因我地住唔起私家, 唔會預定有一舊錢先俾出來住私家, 因有d 住院係要自己俾左先嗎, BB通常如果唔係嚴重個d, 只係柯, 嘔, 發高燒先會入醫院係咁e住幾日, 呢d 現金當係俾父母既交通費呀, 請假 (如果係無薪假)要留係醫院倍BB, 當係幫補下每一日既入息, 無後顧之憂。咁細個唔使買危x d plan ga...係都大人買, 細路仔買住院或住院現金, 或門診已經好足夠

原帖由 angelsuen 於 08-12-8 15:43 發表
想問下大家有無同囡囡/仔仔買保險? 買咩plan?
每月供幾多錢?
我有打算幫桐桐買, 所以問下收集下意見嘛

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我有幫阿仔買左一份基金 & 一份住院(一定要系住私家的), 加埋也是$16xxx一年, 岩系月頭阿仔因為痾嘔入院住了5日.

岩隔離床的人岩住過公立, 又來住私家, 佢地話私家環境好好多, 果個人仲未有買保險添, 佢住了4日, 出院$14xxx--, 佢都覺得抵d

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

我都是幫左阿囡買左人壽加住院
都是個d 有供唔知幾多年就有幾十萬個d
都是一個保障 同買個安心
一年供 $6300左右
因為再大金額 實在有d 吃力
歡迎參觀我的個人網頁

大宅

我只係幫阿仔買左住院,$2900一年.係朋友幫我買既.

首頁

尾頁

跳至