親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

因為C6去年工作辛苦,見他年初有空閒就安排了一個布吉之旅。
飛機是 hkexpress,2個人來回約2千。價錢平當然是因為時間差,去到己經深夜。所以安排了第一晚入住機場附近的洒店,第2日才出巴東。第一晚酒店的天台泳池是否很美,真實的是好細,好細。

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

第二日本來打算游水,見泳池細,所放棄了,決定提早坐的士往巴東的酒店,呢程的士要900泰幣。
呢間酒店在人妖秀附近,離巴東有點距離,但見有網站做特價15oo元多少少,住3晚,包一餐晚餐,1千泰紙消費卷,除wellcome drink 外,仲有2杯池畔吧特飲,計落條數都抵,決定去馬。

Check in 後休息了一陣,便坐shuttle bus出巴東市區行街、換錢、食野、報local tour。之後返酒店再行去睇人妖秀。人妖秀票是在淘宝買的,79元人仔一個人,估唔到又真係換得好方便。雖然坐第6行,中間走廊位,C6仍被丑角的人妖咀了幾啖,他之後不停用纸巾抹面

完場後坐車出市區行酒吧街十食野

男爵府

醒目開學勳章

wingchu 發表於 17-1-15 21:19
第二日本來打算游水,見泳池細,所放棄了,決定提早坐的士往巴東的酒店,呢程的士要900泰幣。
呢間酒店在人 ...

第三日,食過早餐後,就在大堂等車送往碼頭。呢個又是在淘宝淘的釣魚拼船團,27o元人仔一個人,見有好多好評,價錢合適,又是一個好的行程,一隻船有10個人,其他全部都是外國人,船員好helpful 和好有笑容。雖然,魚獲少,但c6都釣到一條,結果條魚給我們在酒店餐廳整了來吃

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

最後呢日,是在巴東報的local tour 往皇帝島。本來睇中淘宝另一個團,因見價錢要470元人仔,價錢平的不多,加上之前話會有機會落雨,所以決定到布吉後才報。
點知車己遲了半個鐘才到酒店接我們!到達碼頭後聽了一陣簡介便出發了。我們跟隨手帶颜色出發,同團有很多香港人、一家三口內地人和幾個外國人。導遊識講英文和國語,溝通沒有問题。
個團包浮潛、沙灘游水、午餐,另外有水、和少許生果供應。深潛和太陽傘要额外收費。
回程後返酒店沖涼、晚飯,行多陣酒店外的夜市。便坐車去機場,返香港。呢程車又是在淘宝淘的,呢程只係99元人仔,車靓,司機有禮貌和十分準時。
雖然,實得3日玩,總括來說都不錯

男爵府

wingchu 發表於 17-1-15 23:19
最後呢日,是在巴東報的local tour 往皇帝島。本來睇中淘宝另一個團,因見價錢要470元人仔,價錢平的不多, ...
妳好! 想這個分享,我今晚飛~ 謝謝

禁止訪問

珍珠宮

熱血金章

can219 發表於 17-2-27 11:10
妳好! 想這個分享,我今晚飛~ 謝謝

就5得番嚟分享呀!
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

禁止訪問

男爵府

回覆 wingchu 的帖子

Good喎!

男爵府

可以 share link : 淘宝淘的釣魚拼船團謝謝

男爵府

醒目開學勳章

Q4 發表於 17-7-5 11:02

可以 share link : 淘宝淘的釣魚拼船團謝謝

Sorry,條link copy 唔到
找回店舖名:乐享泰國旅遊

或者用普吉島釣魚團search

男爵府

謝謝

別墅

wingchu 發表於 17-1-15 21:04
因為C6去年工作辛苦,見他年初有空閒就安排了一個布吉之旅。
飛機是 hkexpress,2個人來回約2千。價錢平當 ...

介唔介意Pm我機場附近既酒店係邊間丫
另外到左夜晚坐車去酒店方便嗎?
坐咩車 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)☺️Thx

男爵府

醒目開學勳章

雪琪 發表於 17-7-5 15:43

介唔介意Pm我機場附近既酒店係邊間丫

淘宝有包車,oK架!日間接送好抵,不過凌晨機要加錢,價錢可接受。

酒店:The Sixteenth Naiyang Beach Hotel

大宅

wingchu 發表於 17-7-5 18:12

淘宝有包車,oK架!日間接送好抵,不過凌晨機要加錢,價錢可 ...
有無包車link?

大宅

wingchu 發表於
最後呢日,是在巴東報的local tour 往皇帝島。本來睇中淘宝另一個團,因見價錢要470元人仔,價錢平的不多, ...

樓主你是否坐凌晨3點幾機回港?請問你幾點到機場?機場多人嗎?有得按摩同食野嗎?

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

感謝分享

男爵府

醒目開學勳章

sbbleung 發表於 17-8-27 13:25
樓主你是否坐凌晨3點幾機回港?請問你幾點到機場?機場多人嗎?有得按摩同食野嗎?
...

是呢班嘰,不過航班改早到晨一點多起飛,而且怕交通有阻礙,所以約了包車晚上9點出機場。本以為有很多時間check in 後可以去食野,點知一落車便開始排隊過X光,check in 、過海關,無乜時間睇其他野。最後只記得排隊、排隊,其他都忘記了

首頁

尾頁

跳至