影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主

補充一段訪談

http://p.weibo.com/show/channerWbH5/1034:8c6c5dac91dcb49bc40a1781eaff07e3

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

恭喜老胡入圍白玉蘭男主角,萬茜提名女配角,,即使套劇爛,但演技好依然被肯定。

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-25 03:53
恭喜老胡入圍白玉蘭男主角,萬茜提名女配角,,即使套劇爛,但演技好依然被肯定。

哈哈,唔該曬你up左上黎。有無發現亮點?尋晚笑死我了

王國長老

hugoma2015 發表於 18-5-25 08:12
哈哈,唔該曬你up左上黎。有無發現亮點?尋晚笑死我了

當然有啦,我的前半生嘛。班盲粉又拉黑胡歌,無自知之明都唔緊要,無知真係冇得救,話獵場爛片都有男主提名,點解佢地果套咁多口碑偏偏男主冇入圍,咪就係一評已被擦落嚟囉,仲要死雞撐飯蓋,白玉蘭最佳男女主角呢類係選演技唔係選口收視好唔好。

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-25 08:39
當然有啦,我的前半生嘛。班盲粉又拉黑胡歌,無自知之明都唔緊要,無知真係冇得救,話獵場爛片都有男主提 ...

仲去投訴製片商新麗,仲舉報新麗投資的如懿傳。真係怕左佢地,難怪而家無大公司同佢合作,要自己開戲先有戲拍喇。

自己考試唔合格,就怨考試前五名叻咯?

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-25 08:39
當然有啦,我的前半生嘛。班盲粉又拉黑胡歌,無自知之明都唔緊要,無知真係冇得救,話獵場爛片都有男主提 ...

獵場導演編劇都無入圍,我覺得好公道了!確實是爛,否則以姜偉的江湖地位,只要係正常水平都一定會入。

但如果連風起長林,前半生都入到10大電視劇,我覺得獵場都應該入啊!

子爵府

2018復活節勳章

hugoma2015 發表於 18-5-25 08:58
獵場導演編劇都無入圍,我覺得好公道了!確實是爛,否則以姜偉的江湖地位,只要係正常水平都一定會入。

...

唔明為什麼風起長林入圍

王國長老

hugoma2015 發表於 18-5-24 16:54
仲去投訴製片商新麗,仲舉報新麗投資的如懿傳。真係怕左佢地,難怪而家無大公司同佢合作,要自己開戲先有 ...
而家真係有少少醜怪,我的前半生馬伊莉、袁泉、吳越、許娣都入選女主女配,男主都有,不過係雷佳音,咁代表咩,咪就係一係某人演技唔入前五,一係某人根本唔算係男主。長林咁多提名都係幕後,至於到時跑唔跑得出都係未知之數,男女主配都冇份,我覺得好合理,編劇更加啦,完全係琅琊翻版,入圍先有問題。

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-25 09:12
而家真係有少少醜怪,我的前半生馬伊莉、袁泉、吳越、許娣都入選女主女配,男主都有,不過係雷佳音,咁代表 ...

哈哈,係前8都唔入啊!第一輪100進8,第二輪8進5。佢第一輪就out了!

之前品質盛典,好似又係全劇演員得佢唔獎我覺得佢係真的技不如人。

不過尋晚佢d粉絲洗地又洗得好好笑。話俾新麗,正午打壓,俾業內排斥。笑死我也,之前咪話自己業界大佬,背景“紅厚”的咩?

又話佢5套戲,分散左票數。有人反駁話張嘉譯都5套啦,一樣入圍。

王國長老

hugoma2015 發表於 18-5-24 17:39
哈哈,係前8都唔入啊!第一輪100進8,第二輪8進5。佢第一輪就out了!

之前品質盛典,好似又係全劇演員得 ...

同張嘉譯比?唔係吓化!唔計胡歌,淨係波叔同譯叔都唔駛比啦,雷佳音、何冰Google下都知唔係混混下上榜,而家一評已被擦下都唔只某人一個,100個進8再進5,老實講,唔跳出嚟大囂小叫,冇人想去深究佢係100個排100定排第9被擦下。

盲粉真係盲,唔作死就唔駛死嘅道理明唔明?幾多套劇嘅男主都唔入到圍,唔入咪就係今年未夠格去爭,就係咁簡單,而家走出嚟問,問完自討沒趣,仲要跳落地拿渣沙去酸人,技不如人唔緊要,輸風度果下死得,佢當自己阿水,黑完胡歌仲要搞正午同新麗,家陣佢好風光好多工開?得罪人多之後冇人搵佢開工就大大鑊。

大宅

恭喜一哥有提名! 亦恭喜萬茜有提名!

我都有留意今次白玉蘭提名事件, 雖然唔知個揀選過程,亦唔知邊班人做揀選/評判, 不過呢, 睇到提名名單, 好明顯人地評判係考慮演技, 而不是套劇的收視率

前半生淨係某人冇提名, 咁好明顯係演技唔達標, 唔通演技好好都專登唔俾提名咩, 人地白玉蘭都係有代表性的, 都應該唔會做一D小家子的事情,
若然某人真係演技好好而白玉蘭專登唔俾提名, 咁只能夠講, 某人自己得罪人, 仲要得罪全部評判, 咁亦都係某人自己個人有問題

仲有, 見到有人話, 某人的明樓做得好好, 係因為提名白玉蘭男主, 先輸俾一哥, 如果提名男配, 就會大熱勝出, 我唔認同呀, 首先, 人地一哥真的做得好好, 好值得拎獎, 其次, 某人的明樓真係做得好好咩? 講真, 係人設好, 明樓呢個角色未去到極高難道, 睇下人地于和偉做曹操, 大把珠玉在前, 但人地于和偉一樣好突出, 仲有白玉蘭提名, 仲有, 即使明樓當年真係提名白玉蘭男配, 唔通佢真係以為自己坐定粒六, 肯定勝過當年幾位提名者? 某人都係要多D擴闊戲路, 做好自己先.

公爵府

回覆樓主

贈奤叔,出黎行,遲早要還!天理循環,報應不爽!

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-25 11:18
同張嘉譯比?唔係吓化!唔計胡歌,淨係波叔同譯叔都唔駛比啦,雷佳音、何冰Google下都知唔係混混下上榜, ...
仲記得上年正午話取消藝人部,旗下藝人自己出去接劇,佢果副惱羞成怒的嘴臉嗎?(當然,果件事最後轉化成佢人身攻擊金星)。但係甘樣跳出黎同正午劃清界線,真係毫無風度。甚至有D“食碗面,反碗底”添。自己又唔諗下,如果唔系人地想搵正午拍鬼吹燈,正午指定用佢演胡八一,佢邊有機會演?尋晚兔區先有人爆料,話佢之所以可以做“紅旗”代言人,係靠正午的關係(紅旗的宣傳詞只提到佢響正午的作品,對“大紅大紫”的前半生隻字不提)。
至於新麗,我覺得都幾無辜,人地都有提名佢,佢自己唔爭氣唔入圍,粉絲就搵新麗同雷佳音出氣,話新麗唔應該將雷佳音放去男主,真係以為無雷佳音,佢就可以入圍咁。仲要跑去舉報投訴如懿傳歪曲歷史,等人播唔到。黑心到呢……

呢2件事,無論係佢本人抑或D粉絲,都真係嚇怕合作方啦。D人話佢宜家拍的戲都係小製作公司,或者自己投資。之前D粉絲就沾沾自喜,話佢自己做出品人好犀利。其實不如話無人想用佢!

佢D粉絲洗腦好犀利啊,我之前都以為佢真係所謂“體制內人士”“業界大佬”“對製作有話語權”,東方衛視上次個品質盛典吹到佢上天,我都幾擔心佢可以拿個白玉蘭視帝。但通過呢次白玉蘭,可以感受到佢根本唔入流,或者講主流根本睇佢唔上眼。

公爵府

回覆樓主

大宅

hugoma2015 發表於 18-5-25 14:26
仲記得上年正午話取消藝人部,旗下藝人自己出去接劇,佢果副惱羞成怒的嘴臉嗎?(當然,果件事最後轉化成佢 ...

其實, 呢個人都幾冇品, 人身攻擊金星, 有時寧願多個假朋友都好過多個敵人, 特別娛樂圈呢一行
之前偽裝者雙男主事件, 某人終於可以有深刻體會

之前飛天獎, 佢D粉可能真係以為某人會入圍, 講真, 佢邊有可能

宜家白玉蘭就睇得出業內唔欣賞佢呢種千篇一律老干部精英式演技

大宅

hugoma2015 發表於 18-5-25 17:06
湯唯呀!!! 唔知點解, 好鍾意佢!!!一哥同湯唯都好有氣質!
好想佢地合作拍套作品

公爵府

雪橇犬 發表於 18-5-25 12:50
恭喜一哥有提名! 亦恭喜萬茜有提名!

我都有留意今次白玉蘭提名事件, 雖然唔知個揀選過程,亦唔知邊班人做 ...
聽講個流程系甘噶:1、各劇組申報自己的名單
2、第一輪系70個評委從100個候選人入面選8個
3、第二輪又係70個評委從8個入面選5個,進入正式“提名名單”
4、主席評委團從5個入面選最佳得獎者。

注意2點,第一70個評委都係業內人士,當然來自唔同的方面,有電視台的,有製片的,有傳媒的。第二,主席評委團唔參加第一第二輪投票。而家話今年的主席評委有劉和平,趙立新。唔知道D盲粉會唔會跑去攻擊人地了。

佢地而家話“如果當年選男配,就一定拿獎”,終於承認自己系男配了咩?!唔系一直講偽裝者系雙男主咩?!甘明知自己就係男配,點解當年又要耍手段去選男主啊?自己當年點樣博懵,而家咪俾人博返囖,天理循環,報應不爽!

其實佢地當年就係知道連男配都贏唔到,先去博男主的。因為輸俾“不可望其項背”的宗主,系雖敗猶榮噶!你睇佢而家仲可以過左3年都翻出黎講自己“惜敗胡歌”。如果輸俾趙立新(當年男配得主),有咩好講?趙立新又無流量俾佢蹭。如果佢當年選男配就輸俾趙立新,佢點可能炒作自己系演技派,炒作左3年,仲呃到D傻婆信佢。直到金星話佢演咩都一樣,佢的演技派“假象”先開始崩潰。

公爵府

雪橇犬 發表於 18-5-25 17:37
其實, 呢個人都幾冇品, 人身攻擊金星, 有時寧願多個假朋友都好過多個敵人, 特別娛樂圈呢一行
之前偽裝者雙 ...
果套前半生,因為佢投資左少少錢,就夾硬將原著都唔存在的角色(賀函),加戲加到變男主,仲要扭曲曬D三觀,系都要安排女主愛上佢。將女性勵志劇變成狗血三角戀,2個女人鐘意佢的傑克蘇劇。呢種行為,對套戲,對其他演員都係傷害。無錯,系好高收視,系好“紅”,紅到發黑!紅到男女主都俾人鬧。呢D三觀不正的戲,點入飛天獎啊?至於佢個人的演技,唔好講飛天,連品質盛典都入唔到。品質盛典全劇演員有獎,除左佢。
你以為同劇演員鐘意佢?製片方會中意佢?上次品質盛典,雷佳音攞獎,多謝曬成套戲所有人,就係漏左佢。製片方新麗都更加唔會中意同佢合作。睇下佢而家同邊D製作方合作就知道了。咩“精緻影業”,聽過未?

佢D粉絲當然話佢得罪人啊,俾人排斥啦。對佢地黎講,總好過承認佢無演技。佢幫自己營銷左好多人設噶,例如演技派、有文化有修養,但好多已經不攻自破了,而家就剩低“演技派”啦,結果呢次真係連底褲都輸埋!

不過佢團隊D營銷洗腦都真係幾犀利,我都一度以為佢真係體制內有後台,有實力,賺好多錢,又系咩演員協會主席,分分鐘從政,得罪唔起。我之前真係擔心過今年白玉蘭俾佢攞視帝噶(畢竟套前半生是上年東方臺收視第一,品質盛典果次,東方臺仲好抬舉佢)。以後都真係要多D用辯證的方法去睇問題。佢自己投資拍片唔一定系有錢,而系無人用佢就真。

子爵府

2018復活節勳章

hugoma2015 發表於 18-5-25 17:06

如果他們能夠有劇集或電影上合作。

首頁
176177178179180...230

尾頁

跳至