影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好睇過d超模

子爵府

2018復活節勳章

hugoma2015 發表於 18-11-13 15:51
《你好,之華》胡歌特輯

http://video.weibo.com/show?fid=1034:4303707177980476

子爵府

2018復活節勳章

hugoma2015 發表於 18-11-13 19:36
好睇過d超模

天生衣架,

公爵府

今日新鮮一哥

公爵府

雖然我好八卦,不過一哥出現,我都跟得好快噶

子爵府

hugoma2015 發表於 18-11-14 17:07
雖然我好八卦,不過一哥出現,我都跟得好快噶

肥番少少同白淨番

子爵府

2018復活節勳章

lo913 發表於 18-11-14 17:46
肥番少少同白淨番

冇左執鬍鬚後生番

公爵府

繼續

公爵府

呢個故事告訴我地,唔清楚內情就少講幾句,都唔知幾時要求返轉頭。而家扮死狗道歉,樣衰

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugoma2015 發表於 18-11-14 17:21
呢個故事告訴我地,唔清楚內情就少講幾句,都唔知幾時要求返轉頭。而家扮死狗道歉,樣衰

唔係幾明,即係丁墨譏諷WK、JD、祖峰同胡歌係池塘四美老男人?咁佢自己攞嚟衰。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-15 13:25
唔係幾明,即係丁墨譏諷WK、JD、祖峰同胡歌係池塘四美老男人?咁佢自己攞嚟衰。
...
果陣時(瑯琊榜啱播完),WK團隊打造左一個“笑話”,內容就係:WK,JD,祖峰,張魯一4個“實力派”跌咗落水,啱好胡歌經過,問胡歌會救邊個,胡歌話“通電”!呢個笑話其實好惡毒,一邊抬高自己4個人係實力派,一邊踩胡歌,抹黑胡歌的形象,講到胡歌好似個小人咁。而且佢地仲全網鋪開呢個笑話,咩新浪娛樂之類的都有份傳播。當然佢地聰明D,將個故事主角改成“胡椒”,而唔系直指胡歌。從果陣開始,胡椒同WK果邊誓不兩立。當時丁墨有份內涵過胡椒(上圖2)

所有參與過造謠的人,池塘四丑,丁墨等等,全部入曬胡椒黑名單啦。

最近有套劇係丁墨小說改編噶,入面鳴謝胡歌,可能因為有次胡歌響酒店大堂睇書,俾人影到,而果本書就系呢本小說,等於胡歌變相幫佢地做咗宣傳。然後胡椒D 大粉就翻舊案,暗示“鳴謝還鳴謝”,唔好貢獻票房吧。丁墨死狗咁響胡椒大粉微博下道歉……

哎,大作家,娛樂圈D野就唔好參與咁多,講咁多啦!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugoma2015 發表於 18-11-14 22:04
果陣時(瑯琊榜啱播完),WK團隊打造左一個“笑話”,內容就係:WK,JD,祖峰,張魯一4個“實力派”跌咗落水 ...

哦,呢單!咁我有印象啦,原來丁墨有份參與~
呢D身份要面面俱圓,點知日後會唔會有求於人,而家好醜樣囉。

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-15 14:31
哦,呢單!咁我有印象啦,原來丁墨有份參與~
呢D身份要面面俱圓,點知日後會唔會有求於人,而家好醜樣囉 ...
而家好多網絡小說都改編成電視劇同電影,D作者多咗好多接觸娛樂圈的機會,最好都係明哲保身,對D演員,娛樂圈D嘢,少講幾句啦!高冷D,無壞噶!如果書粉唔中意電視劇選角,作者無論表態支持演員與否,都會得罪人,一係得罪演員粉,一係得罪書粉,所以最好就咩都唔講!《孤城閉》個作者米蘭LADY最近出黎支持《孤城閉》的改編,都激死書粉喇!

當然,丁墨呢個就純粹多口,沒事找事!胡椒講到明,唔接受道歉。要道歉,一早就道歉啦,而家要求人,先道歉,有鬼用

王國長老

hugoma2015 發表於 18-11-14 22:53
而家好多網絡小說都改編成電視劇同電影,D作者多咗好多接觸娛樂圈的機會,最好都係明哲保身,對D演員,娛樂 ...

知錯就早認,過晒氣而家出嚟,真係把鬼,好難唔俾人覺得係另有用心。有時睇小說改編劇要睇編劇功力,經驗講,好嘅小說結構冇問題的話,千祈咪大改,一改就出事,因為D編劇總係加埋D九屁不通嘅狗血內容,搞到套劇走晒樣,前有花千骨,後有楚喬傳,萌妻食神,睇小說係好睇好多。

琅琊榜算好,起碼大結構冇改,人物設定仲改得更好添,只係後宮戲太多又有反駁啫。暫時我覺最好嘅都係步步驚心,跟足九成,劇同小說一樣好睇;如懿傳小說我冇睇完,所以唔敢講係咪改編得好。

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-15 15:00
知錯就早認,過晒氣而家出嚟,真係把鬼,好難唔俾人覺得係另有用心。有時睇小說改編劇要睇編劇功力,經驗 ...
瑯琊榜後宮戲改得唔好,而且靖王都改得唔好,太牛精了。靖王個角色,WK演技系一個問題,人設都係一個問題。原著好好多。改得最好係感情線,克制感人而唔狗血。

原先以為《涼生》已經係“魔改”,點知《孤城閉》更魔。相當於《梁祝》改成祝英台爸爸做主角,寫祝英台爸爸的一生

王國長老

hugoma2015 發表於 18-11-14 23:32
瑯琊榜後宮戲改得唔好,而且靖王都改得唔好,太牛精了。靖王個角色,WK演技系一個問題,人設都係一個問題。 ...

我覺得靖王嘅演譯影響多過改編問題,如果佢有做下功課,靖王唔會係咁演,後宮就因為幫幾個配角加戲,點知後宮戲太弱太小兒科,導演又鍾意玩畫面穿插,有時癈鏡可有可無。前面剪太多太濃縮,後面又太hea太鬆散,將宗主嘅戲俾咗言侯,又cut咗D可以交代情節更好嘅場口,美中不足。

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-15 16:04
我覺得靖王嘅演譯影響多過改編問題,如果佢有做下功課,靖王唔會係咁演,後宮就因為幫幾個配角加戲,點知 ...
靖王,佢演得戾氣太重了,而且應該搶分的位,佢又交唔到功課。

後宮,個個娘娘都幾十歲了,睇佢地爭寵,真係玩我咩?!所以有時真係想鬧D製作方無腦的!人地後宮系一班靚女爭奇鬥艷,甘先好睇噶。邊有人睇一班阿嬸爭老坑?

成個獵宮之圍,最打動我果句台詞俾咗言侯,我到而家都無法原諒

公爵府

今日一哥出席咗個活動

子爵府

hugoma2015 發表於 18-11-15 17:58
今日一哥出席咗個活動

帥胡回來了

公爵府

flowerrain 發表於 18-11-15 18:10
帥胡回來了
你也回來了

首頁