親子旅遊

跳至

首頁
12345...70

尾頁

男爵府

歡迎大家一齊傾下, 分享下:

我買左星航8月中去,11日,頭尾2日搭機,實際玩9日, 不會自駕。除左機票咩都未book, 諗住等澳仔再落下先訂apartment同tour.

主力玩黃金海岸, 暫時想玩: 騎馬,觀鯨, 睇瑩火蟲,4大樂園,farm stay一晚。

騎馬: NUMINBAH VALLEY, 現時官網訂比agent平. 佢地可加錢有接送車往返.

歡迎大家一齊傾下

Cheuk2012    發表於 17-12-2 00:42

大宅

你唔係自駕咩?

bk app仲未得, 要入website先得, 好麻煩

扣左飛機我有9d9n. 我只book左頭一晚同最後一晚酒店, 其他未定.

我搵緊平入場卷, 暫時只打算去dream world + currumbin.

男爵府

引用:你唔係自駕咩

原帖由 sugarbun 於 17-01-19 發表
你唔係自駕咩?

無人揸車,唯有搭車

如果入場卷,應該幫襯吃xx樂agent會平,見佢四大樂園任玩都係95蚊澳仔。

男爵府

你唔係自駕咩?

http://www.tctm.com.au/

男爵府

你唔係自駕咩?

你book左邊2間酒店,我仲未訂,只有目標幾間,我諗住一晚farm stay, 其他都住同一間,所以要諗清楚7晚,重本投資

大宅

3btsoi 發表於 17-1-19 14:11
無人揸車,唯有搭車

如果入場卷,應該幫襯吃xx樂agent會平,見佢四大樂園任玩都係95蚊澳仔。
4 in 1 groupon好似平d喎

大宅

3btsoi 發表於 17-1-19 14:18
你book左邊2間酒店,我仲未訂,只有目標幾間,我諗住一晚farm stay, 其他都住同一間,所以要諗清楚7晚,重 ...
我第一晚唔起bne and gc, 最後一晚book左一間apartment起bne方便第二日早機但唔揸車唔就腳的.
有人反口唔揸車?

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-19 14:18 你book

我第一晚唔起bne and gc, 最後一晚book左一間apartment起bne方便第二日早機但唔揸車唔就腳的.
有人反口唔揸 ...
香港幾年無揸,去到果邊無信心,一直都無諗住自駕,見d JM都係自己搭車,應該ok

大宅

3btsoi 發表於 17-1-19 17:42
香港幾年無揸,去到果邊無信心,一直都無諗住自駕,見d JM都係自己搭車,應該ok

...
icic, 咁我記錯左你自駕了.
坐車應該都係住返surfers paradise方便d. 你早機走嗎?上次Kirsten叫我可以早一個日還車跟住住機場novotel, 你可以考慮下

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-19 17:42 香港幾

icic, 咁我記錯左你自駕了.
坐車應該都係住返surfers paradise方便d. 你早機走嗎?上次Kirsten叫我可以早一 ...
我唔係早機回港,係23:55起飛,超夜機返

大宅

3btsoi 發表於 17-1-19 19:21
我唔係早機回港,係23:55起飛,超夜機返
正呀, 最後一日可以玩到盡

大宅

我地都係暑假八月中先去,等到頸都長⋯⋯會玩三日黃金同三日悉尼

男爵府

引用:我地都係暑假八月中先去,等到頸都長⋯⋯會

原帖由 keikeiangel 於 17-01-20 發表
我地都係暑假八月中先去,等到頸都長⋯⋯會玩三日黃金同三日悉尼
我買機票時,7月機票貴過8月呀,所以咪8月law。

三日黃金有冇咩planning?

大宅

3btsoi 發表於 17-1-20 18:11

我僅僅book到7月中平飛

大宅

3btsoi 發表於 17-1-20 18:11

唔好意思,講錯左我係五日黃金,三日悉尼!都得八月先出平機票,我想住一晚farmstay,但最少要兩晚,而家都諗緊住唔住好,但又好想試下,你地呢?

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-20 18:11 我買機

原帖由 keikeiangel 於 17-01-20 發表
唔好意思,講錯左我係五日黃金,三日悉尼!都得八月先出平機票,我想住一晚farmstay,但最少要兩晚,而家 ...
我睇其他人,好似可以同個farm主人傾住一晚,如果係low season可能得,如果一定要住2晚,我就唔啦,因為我想book sufer paradise間酒店有7nights rates, 住少一晚貴好多(成個trip total我住酒店8晚,2晚瞓飛機)。

反而我諗搭咩去farm stay, 我send e mail問佢,佢只reply我一個gmail 地址, 我唔敢send去問

大宅

3btsoi 發表於 17-1-21 07:51
我睇其他人,好似可以同個farm主人傾住一晚,如果係low season可能得,如果一定要住2晚,我就唔啦,因為我 ...

uber?

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-21 07:51 我睇其

原帖由 sugarbun 於 17-01-21 發表
uber?
我都諗緊urber, 但生卡啦,唔知會唔會好似香港d 的士,無人肯接

大宅

3btsoi 發表於 17-1-21 10:00
我都諗緊urber, 但生卡啦,唔知會唔會好似香港d 的士,無人肯接

應該好過香港, 果邊地大, 佢地應該習慣係遠距離.

你諗住去邊間farm stay?

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-21 10:00 我都諗

原帖由 sugarbun 於 17-01-21 發表
應該好過香港, 果邊地大, 佢地應該習慣係遠距離.

你諗住去邊間farm stay?
好難揀,比較鍾意C 字頭,好好平d,但佢少d野玩

首頁
12345...70

尾頁

跳至