跳至

首頁

尾頁

別墅

因剛搬來呢個校網,所以請大家可以分享經驗俾我參考。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

競爭好激烈.
之前唔會放頭位的學校, 而家都好多人放到好前,
非熱門都變成好多人選擇的學校.

PS.我不是71區的

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

子爵府

小學冇排位的, 只可以用一線二線去參考。

別墅

Thanks for your information :mother::mother:

大宅

bestwish 發表於 17-1-24 11:43
小學冇排位的, 只可以用一線二線去參考。

71區,第一位已有心水,可否俾啲意見第二放咩係大啲機會而又不太差的呢。呂小、青山、千禧、鄧小放第二仍有機會嗎?謝謝你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

joeycj 發表於 17-1-30 08:15
71區,第一位已有心水,可否俾啲意見第二放咩係大啲機會而又不太差的呢。呂小、青山、千禧、鄧小放第二仍 ...

你所講想放第二志願嘅,目前放第一都未必入得晒,放第二根本唔洗諗!

放第二志願,只有71網四寶才穩入!

大宅

happymama11 發表於 17-1-30 11:22

你所講想放第二志願嘅,目前放第一都未必入得晒,放第 ...

請問係邊4寶?

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

joeycj 發表於 17-1-30 12:51
請問係邊4寶?

應該是講緊劉x發、興德、何x南及ec

我覺得鄧小都可搏的,視乎進唔進取

別墅

何x南都係啊想問下點解嘅?我都係71(emoji)(emoji)好苦惱

伯爵府

月亮的翅膀 發表於 17-1-31 00:50
何x南都係啊想問下點解嘅?我都係71(emoji)(emoji)好苦惱

只係71區中最不受歡迎的4間之一咋

咁何c南又唔係好差既,只係較多b6

其實讀得好都可以好叻既

別墅

yokulami 發表於 17-1-31 02:00
只係71區中最不受歡迎的4間之一咋

咁何c南又唔係好差既,只係較多b6

有時真係唔敢博,想揾啲普普通通嘅

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

今年鄧小大抽獎只有好少位, 放第2位都未必入到
何x南又係, 大把人會放第2&3
而劉小今年仲少了一班, 真係冇眼睇

今年真係要靠運氣

PS. 我都係71區

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

聽講話71區欠成2百幾學位, 70區就足夠, 到時71區要借埋70區, 派到比你都係寶校....

別墅

好多家長都會報順德聯誼會嗰三間做三個志願,我有朋友報曬嗰三間,結果由於太多人爭,派左去伊斯蘭,佢幼稚園仲要特登由屯門去九龍塘讀創價幼稚園,後來叩門先成功入返何小

伯爵府

Villa 發表於 17-2-6 17:10
聽講話71區欠成2百幾學位, 70區就足夠, 到時71區要借埋70區, 派到比你都係寶校.... ...

71區學位係足夠的,伊斯蘭大把空課室可以加班

伯爵府

冰島極光 發表於 17-2-6 18:32
好多家長都會報順德聯誼會嗰三間做三個志願,我有朋友報曬嗰三間,結果由於太多人爭,派左去伊斯蘭,佢幼稚 ...

將順聯三小放哂頭三志願?
咁應該係填表策略完全錯哂,唔關讀邊間幼稚園事,不過最後叩得番真係好好

男爵府

yokulami 發表於 17-2-7 00:00
71區學位係足夠的,伊斯蘭大把空課室可以加班
唔係話加班就一定可以加, 都要申請的
我同學仔媽咪係聽某小學校長講話71區係欠2百幾...

伯爵府

Villa 發表於 17-2-7 11:28
唔係話加班就一定可以加, 都要申請的
我同學仔媽咪係聽某小學校長講話71區係欠2百幾...
...

但今年份小一學額表71區有兩間都備註上有打*係可以加班,當中都包括伊斯蘭。
另外,過去兩年都可以有過百人派入ec,就算無揀都會中。應該唔會有其他學校比ec更可怕卦

男爵府

yokulami 發表於 17-2-7 11:32
但今年份小一學額表71區有兩間都備註上有打*係可以加班,當中都包括伊斯蘭。
另外,過去兩年都可以有過百 ...
係, 我都見到有* , 連鄧小都有, 如果真係可以加到班, 都叫係多一個機會, 好過派到70區寶校
不過咁講, 到時又好多人驚派到EC, 其他都冇咁驚
但70區果幾間寶校, 佢地收嘅跨境生仲多過EC, 都係咁得人驚

大宅

回覆樓主:

我諗71區真係好多學童,而家要每班加至28~33人

首頁

尾頁

跳至