網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

幫屋企人買野,叫賣家寄順豐,尋日朝見係青衣裝車去自取點,係淘寶check係都無update,咁無開過電腦就無上佢個網check,一直到今日都收唔到sms取件,之後上官網check,原來尋日已經到左自取點,打去順豐問就話係到左呀,你唔洗sms架喇,俾個單號黎取件啦....

如果自己唔check等收sms先取件...咪過晒存貨期...我記得3日內要取件架嘛,有無人最近收件都係咁?

如果大家都用佢又自取,咁要留意下喇,好無奈~~

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

crystal_ng 發表於 17-2-10 09:52
幫屋企人買野,叫賣家寄順豐,尋日朝見係青衣裝車去自取點,係淘寶check係都無update,咁無開過電腦就無上佢個 ...

可能個別事件,我淘銀包,都係寄順豐,在門市自提,收到sms,愉快經歷

jc2009    發表於 17-2-10 15:29

大宅

用咁多次順豐都冇事。啱啱6號運7號SMS攞。

冇百分百嘅,咁啱唔好彩出問題。好彩你醒目。

大宅

親子王國15週年勳章

ty1115 發表於 17-2-10 14:01
用咁多次順豐都冇事。啱啱6號運7號SMS攞。

冇百分百嘅,咁啱唔好彩出問題。好彩你醒目。 ...

我件貨細細件,可能漏左發SMS,我尋日去到拎見到好多貨,跟住原來無SMS就咁UP電話係CHECK唔到件,要講埋運單編號、收件人全名、電話...好似件野到左但未入自取點電腦。

應該係個別事件。但都分享下等大家如果都係自取既都跟緊D。

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

幫屋企人買野,叫賣家寄順豐,尋日朝見係青衣裝車去自取點,係淘寶check係都無update,咁無開過電腦就無上佢個 ...
我都中伏, 一個月內三單出事, 順風站員工話係電腦問題, 打上 office 等極都無人覆, 去佢地 fb 留言又被 delete. 極差.
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

大宅

親子王國15週年勳章

ivory0915 發表於 17-2-11 14:43
我都中伏, 一個月內三單出事, 順風站員工話係電腦問題, 打上 office 等極都無人覆, 去佢地 fb 留言又被 del ...

如果打電話無人理,我會去個網站搵人工云客服,

呢次我打電話,我有追問點解無收到SMS,佢就叫我俾收件人全名同電話佢CHECK,咁我就淨係俾姓氏同埋電話佢CHECK,之後佢就改口話,你要求我們可以補發訊息給你,請你收到訊息再去取件,需時2-3日,但佢最初叫我唔洗SMS,直接俾單號拎,最後嚇到我即刻話唔洗,同埋會今日即時取件。

珍珠宮

crystal_ng 發表於 17-2-11 14:50
如果打電話無人理,我會去個網站搵人工云客服,

呢次我打電話,我有追問點解無收到SMS,佢就叫我俾收件人全名 ...
你都算好, 無唔見野, 佢地係唔見咗我啲件, 一份搵咗5日, 一份搵咗3日.

大宅

親子王國15週年勳章

ivory0915 發表於 17-2-11 15:03
你都算好, 無唔見野, 佢地係唔見咗我啲件, 一份搵咗5日, 一份搵咗3日.
最後收到件嗎?以前順豐真係好好,而+多左甩漏,不過講快就一定係佢最快(直接由賣家發順豐的話)。

珍珠宮

crystal_ng 發表於 17-2-12 14:31
最後收到件嗎?以前順豐真係好好,而+多左甩漏,不過講快就一定係佢最快(直接由賣家發順豐的話)。
...
最後都搵到, 但一個推一個, 非常差.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我上星期都係收不到順豐SMS ,要自己打上客服問,問完客服說補回SMS 給我,結果都係收不到,我冇理會之下照去取件。我都覺得順豐係差左!

大宅

畀面勳章

上星期係小米官方落左兩張單
都係第一單有SMS,第二張冇
唔知係咪新年太多貨關係

大宅

親子王國15週年勳章

bonbon123 發表於 17-2-13 19:19
我上星期都係收不到順豐SMS ,要自己打上客服問,問完客服說補回SMS 給我,結果都係收不到,我冇理會之下照 ...

所以真係大家要跟緊d~

大宅

親子王國15週年勳章

tombo 發表於 17-2-13 21:20
上星期係小米官方落左兩張單
都係第一單有SMS,第二張冇
唔知係咪新年太多貨關係 ...
係呀,要自己留意下,我原本仲傻傻地等收sms先去收件

大宅

回覆 crystal_ng 的帖子

上星期我都係咁喎, 淘寶物流顯示件貨到左青衣2日都未去到SF自取站, 手機又無取貨SMS, 後來到SF網查件先發現貨品已於前日到左SF站, 同一星期我有到付和集運貨在SF取, 到付2次都收唔到SMS, 要自己CHECK住STATUS, 反而集運就收到取貨SMS

男爵府

回覆:crystal_ng 的帖子

我試過2次都無收到sms= =第一次個時,我上sf個網問客服,之後補反sms比我,第二次,今日= =直接去自取點拎,客服都廢事再搵

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 gokinjo 的帖子

我岩岩呢次就係到付無sms喇,可能真係年後太多件

大宅

親子王國15週年勳章

yoyobb1019 發表於 17-2-15 18:54
我試過2次都無收到sms= =第一次個時,我上sf個網問客服,之後補反sms比我,第二次,今日= =直接去自取點拎 ...
會唔會自己去拎唔到件架@@?我果次去拎,佢都唔太想理我,我話打左電話叫我自己黎拎,唔洗sms,佢先幫我搵件貨ja~

男爵府

引用:Quote:yoyobb1019+發表於+17-2-15+18:54+我

原帖由 crystal_ng 於 17-02-16 發表
會唔會自己去拎唔到件架@@?我果次去拎,佢都唔太想理我,我話打左電話叫我自己黎拎,唔洗sms,佢先幫我搵件貨ja ...
你直接講單尾4個號碼就得😂

大宅

順豐近半年都係咁!覺得差咗!問親CS都係答埋啲公式答案!

大宅

親子王國15週年勳章

peggyleung16 發表於 17-2-22 16:32
順豐近半年都係咁!覺得差咗!問親CS都係答埋啲公式答案!
係lor,仲咁貴..orz

首頁

尾頁

跳至