婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

話說我老公個邊係冇乜點做節既,咁上個星期,無啦啦打比我老公話去佢度做節,因為佢啱啱般左入元朗,同叔仔住,佢個好新抱咁啱又响大6落左黎,咁冇所謂啦,我地都叫原定時間入去,咁去到,係得叔仔2公婆,99,個62原來去左同朋友食飯,佢個女一家人又嫌遠冇到,吓......乜做節唔係一家人齊齊整整咁食一餐既咩?????唔通特登叫我地咁遠水路入到去,比我地睇下佢個大6婆好新抱對佢老人家有幾好呀~(其實講真我真係好想個大6婆真心對佢好,最好照顧佢一世,有乜e郁唔好煩到我 )
到開餐,我都估到架啦,又係打邊爐,唉,冇野呀,做節打邊邊.....
咁我去到,個大6婆都好識做,亞嫂亞嫂咁叫我(99個2個仔女都冇叫過我亞嫂架,突然有人咁叫我都幾開心 ),咁比個隻野聽到,無啦啦講,佢唔中意人地叫亞嫂架,叫名咪得囉........我冇出聲,費是攪到氣氛唔好,但係黑左面,都唔知佢咩居心...........

我老爺原本自己有間屋架,點不知佢公司炒人,佢冇野做,即刻賣左間屋,般左上大6住,期間又懶好心咁話買張床比我對仔女訓,但係佢意思係想買張上單人下雙人個d,我死都唔肯,因為我知佢想黎我屋企訓,最後我堅持買個張組合床,上得3尺,下得2尺半既床 ,激死佢 ,點知佢都可以得閒無事死落黎,死都要响度過一晚,咁唯有比亞仔張床佢訓,亞仔同我訓,老公訓梳化啦,我地間屋又細,得一間房,仔女床罷廳,我係唔會關房門訓架,佢都仲好意思成日死黎,又冇位訓喎,我已經對佢黑口黑面架啦,佢面皮真係幾尺厚架,而家好啦,般返黎香港住,以後冇借口話夜要留响度過夜啦

大宅

妳咪開心住先啦,妳62住元朗咁遠,到時夜左咪又係要响妳度過夜,大把藉口啦...

大宅

mouth:

大宅

原文章由 魚肉 於 08-12-21 01:16 發表
話說我老公個邊係冇乜點做節既,咁上個星期,無啦啦打比我老公話去佢度做節,因為佢啱啱般左入元朗,同叔仔住,佢個好新抱咁啱又响大6落左黎,咁冇所謂啦,我地都叫原定時間入去,咁去到,係得叔仔2公婆,99,個62原來去左同朋 ...

咁都要同你一家人逼,有無攪錯吖,係都係62瞓sofa啦,完全無諗你感受架,去租一晚瞓$150都有交易啦~

首頁

尾頁

跳至