婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 Pacokwok 於 08-12-23 16:30 發表
我都唔知點解會抗拒我6299ka...自從我生完個仔之後就好唔妥佢,佢地成日話我應該點點點湊阿仔,好討厭呀!我唔係要認叻呀!我有幫我阿媽湊大左7個姪仔姪女同姨生仔女la..所以,我相信我阿媽教我既湊仔方法,我唔會聽佢地講lor..,同埋我唔鐘意99有以下既 ...

99就係咁, 忔身抱憎既一個女人~莫講話你C6帶阿媽去你外家. 我坐月時, 佢黎過我媽屋企睇BB...之後我返工, 星期一至五都比我媽湊, 星期六, 日我地湊番...條老野閒日就走去我媽屋企, 由早上至下午我B瞓覺為止, 電話都唔會預先打過黎通知架...之後仲勁, 當佐自己屋企咁, 帶埋拖鞋, 水柸, 底面衫過黎換, 話換佐舒服0的喎...:;pppp:叫極佢都唔攞番走...慢慢連餸都買埋上我媽到自己煮(因為我媽慢慢都覺得佢煩, 佢黎就寧願出去同其他C9飲茶玩股票, 但佢會買定0的餸比我個工人煮).....大佬, 咪當正自己屋企先得架99~~~如果你睇到呢個MESSAGE....唔該你攞走你0的私人物品啦, 我媽屋企已經放佐好多阿B既物品, 得0個3百零尺屋....你仲要攞你既私人物品黎....知唔知人地會覺得好煩架!!:;pppp:

翡翠宮

畀面勳章

其實我覺得只要當62 99教bb一d我唔中意既行為時,可以即時出聲制止,唔駛忍氣,講多幾次佢地知你立場強硬,都唔會再教會(起碼係你面前唔會咁做),跟手唔俾機會佢地同bb獨處,問題已經解決,唔需要同老公嗌交。

大宅

你以為我99係c6無$時會出手呀!我地未結婚時try過一次,不過係問佢阿哥借,事關o個時我隻狗比c6害到差d死呀!我所有save既$得$5000,但我隻狗要做手術要比HK$7000,咪問佢阿哥lor...點知比佢阿媽知道,罵左成粒鐘呀(話我地攞d $嚟e隻蓄生呀!)!問佢借$,不如去死好過呀!

因為我99我已比屋企人話左我好多次ka la,有次仲嬲左我最o鍚既阿哥呀!至於點解我唔出聲話我6299教阿b d衰野,係因為我阿媽成日教我忍呀!所以我咪忍lor...

不過,見到你地d 99比我個件仲利害既時候,我應該學下你地,見佢時當佢地時運高呀!我唔想再同c6因為佢地而嘈呀!因為已經傷害左我地建立左8年既感情lu...

大宅

OK, 將身比己吧!
1. 你2個月未見過你個仔同孫, 因為你個仔娶的老婆唔LIKE你(其實輩分上應該係後生去見大的), 但我唔介意, 我去見D細的啦~
2. 突然, 個仔未夜打電話黎話俾我聽, 佢老婆話驚我黎, 驚到訓唔着, 叫我唔好黎~ ! 太過分啦, 仔係我生的, 我點都叫照顧佢二十幾年呀, 個女人點解可以唔俾我見孫呀! 成日話同我一齊會學壞, 咁佢又同我個仔一齊`? 個仔跟我二十幾年啦!
3. 好! 咪以為我係病CAT! 我聽日一於去! 你叫我唔黎就唔黎, 我咪好無面!
第二日`:
個孫好得意呀! 兩個月無見啦, 佢真係似佢老豆呀! 好想俾佢睇下麻麻個樣呀~~ 唔好訓住啦, 麻麻排除萬難黎睇你呀! (個壞女人係旁邊睥住! 點呀, 兩個月無見孫呀! 你一禮拜無見個仔都想見佢啦, 何況我兩個月無見仔同孫, 你第日做人奶奶你就知死)
4. 我為左增加感情, 更加要拜訪親家TIM~ 但個女人似乎唔想我咁做.....唉, 真想X佢

首頁

尾頁

跳至