爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

車主manual 話喺個glove box 入右面有個制, 但係我嗰個完全冇。

大宅

hamsubbb 發表於 17-3-8 18:49
四方架係乜?

車機呢? 有無肥你車機呢?
四方架..UM...其實我都唔係好知,車底既一個架,連住杯士咁..
車機我冇抆 fuse 呀,因為我一直以黎以為剩係可聽歌,不能睇碟,
但諗諗下,一著車時,好似見過 DVD 個字..

大宅

daisy17772 發表於 17-3-8 20:48
車主manual 話喺個glove box 入右面有個制, 但係我嗰個完全冇。
我都係 serena 呀! 點解你個 box 冇咗個制既

侯爵府

畀面勳章

newnew1 發表於 17-3-9 00:23
我都係 serena 呀! 點解你個 box 冇咗個制既

oh no. 你都係serena ! 咁我部,真係有問題。我諗住聽日拎去service center問下佢哋。

侯爵府

畀面勳章

howmuch 發表於 17-3-8 19:27
大昌maintenance service, 檢查到有乜問題/有乜要換, 會先call你, 搞惦先年檢.

thanks

大宅

回覆樓主:

咁多人揸Serena

子爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 hamsubbb 的帖子

Hello, 我今日驗左車 PASSED 佢有溫馨提示-->下年驗車時記得拎走FUSE.

大宅

bebeamazing 發表於 17-3-9 18:02

Hello, 我今日驗左車 PASSED 佢有溫馨提示-->下年驗車時記得拎走FUSE.

咁今年唔肥你嘅?

子爵府

我聽你講話要拎起曬D碟, 又或者仍心情好掛, 總然之佢就提我呢一點啦. 不過我都唔知個FUSE係邊?

大宅

bebeamazing 發表於 17-3-9 19:37

我聽你講話要拎起曬D碟, 又或者仍心情好掛, 總然之佢就提我呢一點啦. 不過我都唔知 ...

我都係個句,要拆咗個Glove Box 先抆到Fuse, 你都幾難抆中啱個條Fuse, 抆完又要裝返Glove Box, 我就係唔識裝個Pin Lock, 整爛咗, 要返原廠買,要$350.

所以我今年都係照舊,唔拆,只搬走D 碟,遮住個Mon 算。

子爵府

hamsubbb 發表於 17-3-9 20:52
我都係個句,要拆咗個Glove Box 先抆到Fuse, 你都幾難抆中啱個條Fuse, 抆完又要裝返Glove Box, 我就係唔識 ...

就咁搵卡紙遮就可以? 你試過嗎?

男爵府

就咁搵卡紙遮就可以, 佢始終冇權拆你架車啲野, 咁當然要粘貼得整整齊齊啦, 如果中途張卡紙飛起咗隻角, 人地都好難做架.
但加掣佢就有必要試吓開關功能是否正常.

子爵府

HOSOH 發表於 17-3-10 12:16
就咁搵卡紙遮就可以, 佢始終冇權拆你架車啲野, 咁當然要粘貼得整整齊齊啦, 如果中途張卡紙飛起咗隻角, 人地 ...

明白,出年會留意呢點,thanks

大宅

bebeamazing 發表於 17-3-9 21:27
就咁搵卡紙遮就可以? 你試過嗎?

上年就係咁做,passed

大宅

HOSOH 發表於 17-3-10 12:16
就咁搵卡紙遮就可以, 佢始終冇權拆你架車啲野, 咁當然要粘貼得整整齊齊啦, 如果中途張卡紙飛起咗隻角, 人地 ...

師兄,點拆車機面板? thx

侯爵府

畀面勳章

newnew1 發表於 17-3-8 18:24
幾個月前我都係膽粗粗自己去驗,因為年多買車時搵過上門驗車,
睇完佢話架車都打理得幾好、幾挸,咁我當時 ...

請問蚊走左粒fuse, 係咪會連司機位錶板顯示燈都冇埋 ?咁樣應該過唔到㗎喎 。定係 應該仲有另外fuse connect 播dvd呢? 急問.

侯爵府

畀面勳章

hamsubbb 發表於 17-3-9 20:52
我都係個句,要拆咗個Glove Box 先抆到Fuse, 你都幾難抆中啱個條Fuse, 抆完又要裝返Glove Box, 我就係唔識 ...

我抆走左排第四粒粒fuse, dvd 机着唔到, 但係driver錶板嘅顯示燈都冇埋, 係咪有另外嘅fuse ga? thanks

大宅

daisy17772 發表於 17-4-5 08:25
我抆走左排第四粒粒fuse, dvd 机着唔到, 但係driver錶板嘅顯示燈都冇埋, 係咪有另外嘅fuse ga? thanks

...

咁即係抆錯囉。我都有同樣情況,唔敢再抆落去,最後,乜都唔理,揸去驗,搵野遮住個Mon 就算。反而,無問題,一take pass

侯爵府

畀面勳章

hamsubbb 發表於 17-4-5 19:03
咁即係抆錯囉。我都有同樣情況,唔敢再抆落去,最後,乜都唔理,揸去驗,搵野遮住個Mon 就算。反而,無問 ...

其實我地揸去大搶,直接揾C Fu 折箱,問佢邊粒fuse 係,佢答全日文,佢都唔知,佢都係上網找translation. 下,自己C Fu 都唔知?!

我地試曬咁制,除了critical 既唔敢攪,揾唔到一粒只connect dvd. 有serena 友話係車頭fuse 到。

好在,有位service center staff 細聲同我講,唔好抆,無碟就過到。我地穩陣D, 黐一塊硬貼落mon 到。有serena 報料無碟都俾過annual test, 有Ford, zung Fu. toyota 就唔得。

大宅

daisy17772 發表於 17-4-5 22:41
其實我地揸去大搶,直接揾C Fu 折箱,問佢邊粒fuse 係,佢答全日文,佢都唔知,佢都係上網找translation. ...

係呀,唔好擺碟係車到,再用卡紙貼住個mon, 我上年就係咁過關。

今年會照辦煮碗

by the way,你識得裝返手飾箱上去?

我唔識,最後整爛埋個零件,買返要350 蚊。

首頁

尾頁

跳至