婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我只係想一家三口聖誕節出下街睇下野..
比亞b見識廣d..唔駛好似成個鄉下妹咁..
成日都困住係條村度.. 點知..個99唔知係邊度聽番黎..
話流感高峰..唔好帶亞b去人多既地方..
如果我兩公婆要去既..就留低亞b比佢湊..
但我老公唔係成日都有假放..到放假時又比99召番返鋪頭幫手..
咁我同亞b一日到晚都係困住係屋企..呢排99間屋要裝修..
都要整到出年..咁我同亞b乜地都唔駛去囉..
日日困住係間屋到..冇病都困到有病..
其實我衰d既可以自己帶亞b出城..唔駛咁悶..
但係佢成日係度ee哦哦..連去人多既餐廳酒樓食飯都唔得..
我成日都覺得我呢個家只得我同亞b..有老公=冇老公..

我想問你地個99會唔會咁樣架..
即係會唔會唔比機會你地一家三口一齊出街架...?
**(除左係屋企之外)...

禁止發言

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你駛乜理佢呀!佢要ee哦哦咪又由哦飽佢囉,而家關佢咩事先?帶bb去街都要佢批准+唔俾?佢當自己係bb個阿媽呀?
佢冇權唔俾你地出去架,如果我99係咁我實會叫佢收嗲,自己帶bb出去!

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你要帶呀b出去又關佢咩事呀
係洗咩理佢講咩,佢講咪由得佢講lo

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 hughes0918 於 08-12-24 17:22 發表
我只係想一家三口聖誕節出下街睇下野..
比亞b見識廣d..唔駛好似成個鄉下妹咁..
成日都困住係條村度.. 點知..個99唔知係邊度聽番黎..
話流感高峰..唔好帶亞b去人多既地方..
如果我兩公婆要去既..就留低亞b比佢湊..
但 ...

或者朝早 出去會唔會好d 呀

大宅

你同佢講屈係屋企仲易屈病,要得閒帶出去吸下清新既空氣
佢有無想帶丫B去飲茶?有既唔好比佢帶,酒樓仲多菌

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你又唔係同佢住,出左去佢都唔知啦....

唔通你要同佢報導咩?

大宅

我會唔理佢lor,自己想去點解唔去得,要經佢批准先?我會咁睇,如果bb唔舒服或真係太細(1-2個月),當然唔去太多人ga地方la,但如果bb有返咁上下大,又冇唔舒服,我會帶佢去行街街lor,唔洗理你隻99,自己決定

男爵府

好媽媽勳章

我99唔敢管我呢d, 我鐘意帶bb去邊就去邊, 鐘意返外家就返外家。不過可能你99都係緊張bb, 但用錯方法, 太過緊張囉, 得閒帶下bb出去見識下係好事, 唔係第時佢好怕人。

水晶宮

你條村...係山car la?
要佢批准先可以帶阿b出街咩?
佢無病呀?
你想出咪出囉, 你係阿b個mami, 你帶個b出街 關佢鬼事咩,,,

大宅

我果隻99都管架~所以我好憎佢!!我唔鍾意俾人control!!!
不過樓主你唔洗理佢架,個b係你架,就算touch wood,因為出街而bb病左,都唔係你99照顧啦~你洗咩驚佢??何況點會咁易病吖,玻璃咩??!!!我住銅鑼灣,日日必須同bb出街買餸啦,條街幾多人你都聽過啦~都無野喎,我個b3個月開始,成日出~而家都1歲了,不知幾健康吖~

大宅

我想佢都係關心個孫太細je, 而家d流感又的確好西利wo.
我同個細囡都無出去 ,c6同個大去睇燈色.無法al.
ありがとう!!!

複式洋房

我都曾經講過得閒會帶亞b出街行下..
點知99講話:"你自己想出jar.."
我即刻"o"左咀..
緊係喇..而家我同亞b出街唔係落鋪頭&佢屋企..之前8號&9號風球果時..又唔見佢咁講..
要我地8號&9號風球.冒住大風大雨咁過佢度..

大宅

原文章由 hughes0918 於 08-12-25 16:05 發表
我即刻"o"左咀..
緊係喇..而家我同亞b出街唔係落鋪頭&佢屋企..之前8號&9號風球果時..又唔見佢咁講..
要我地8號&9號風球.冒住大風大雨咁過佢度.. ...

d老人家成日都咁架,自己講嘅嘢唔理啱定錯,自己喜歡就得~一d都唔會照顧d後生感受,特別是d99:;pppp:

子爵府

原文章由 hughes0918 於 08-12-25 16:05 發表
我即刻"o"左咀..
要我地8號&9號風球.冒住大風大雨咁過佢度.. ...

嘩..如果我99串到出哂面既話,我一定串返佢囉~梗係我想出喇~如果唔係咪好似99你咁囉..成日o係條村度唔出街,容乜易遲o的俾人以為係大6婆咁點呀?個仔咪變大6仔?同埋話返佢8,9號風球你要我黎你度又唔見你話危險,佢都低低地既

男爵府

我一於唔理佢, 即係意見接受, 態度照舊果種, 因為我6299又係超級煩, 成日係度ee我我, 但我罷明聽完就算, 我唔想比佢地覺得只要"o我"下我同c6, 我地就會聽, 如果唔係, 真係有排煩.

大宅

所謂唔怕一萬、最怕萬一,我公司十幾個人都傷風咳,一個傳一個,我都怕佐佢地。
細路仔病佐真係好麻煩,而且下個月就係農曆新年,仲有好多時間著靚靚去街街豆利是,真係唔好病。

首頁

尾頁

跳至