婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有晚同62食飯,佢無啦啦問起我係咪買洗碗機,我話係不過遲d先買,跟住就問我咁有冇買自動刷牙機呀……牙都唔駛自己刷咁我就爆我c6啦,問佢點解話比62知我會買呀,佢咁講野即係咩意思呀 我即場嬲左囉……

大宅

回覆樓主:

其實唔洗嬲呀,d老人家似老賣老。答62:係呀!唔洗刷呀!我鐘意呀!咁點? 我老公仲比錢我買。
呢d人,一點都不用嬲

珍珠宮

Pianistbaby 發表於 17-3-8 16:29
其實唔洗嬲呀,d老人家似老賣老。答62:係呀!唔洗刷呀!我鐘意呀!咁點? 我老公仲比錢我買。
呢d人,一點 ...

其實我都冇得罪佢,硬係要挖苦人,老實講一句說話就足可以憎一個人,唔明點解佢地呢d老屎忽係鍾意咁,係要搞屎棍,唔搞唔安樂,唔出聲都冇人話佢啞

珍珠宮

完全明白你
真係好難聽
撩是鬥非就係呢種
我都好討厭
奈何我家都有一個
真係堅難忍,好好地都搞慶人把火

侯爵府

頭幾次忍佢。
以我性格忍到第十次我就唔忍喇!唔會直接反檯,
會笑笑口反駁佢等佢自己激氣。人善被人欺!

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

BK Milk勳章

有呀, 電動牙刷囉...

翡翠宮

我覺得幾好笑

大宅

回覆樓主:

佢依句都未算頂癮,我62仲勁
話說我同c6去酒樓睇場擺酒,同埋6299一齊去,咁我同c6已傾好自己俾錢攪結婚嘢,
我62同我講,話擺酒嗰度佢會俾錢,咁我答唔駛麻煩佢,我哋有錢俾,點知我62笑笑口同我講:你有百萬身家咩(我唔記得講百萬定仟萬啦),我見到99聽到仲係到笑,我聽到62咁講我即O嘴,我從無諗過62會講埋d咁有骨嘅說話,當時我心諗,我有百萬(定仟萬),就唔會係依間酒樓擺酒啦,嬲到我呀

別墅

老人家覺得你懶唔抵得你係咁洗佢個仔D錢好正常。嗰陣我99指住我屋企個洗碗機問咁大部乜鬼野來,知係洗碗機即刻問幾錢?我老公答佢電器咁ge價就算

伯爵府

同佢講,唔知有冇呢?有我實買

珍珠宮

Chubu 發表於 17-3-8 19:25
老人家覺得你懶唔抵得你係咁洗佢個仔D錢好正常。嗰陣我99指住我屋企個洗碗機問咁大部乜鬼野來,知係洗碗機 ...

冇錯,佢成日都覺得我好懶,我搵次機會要將佢幾粒孫擺晒係佢屋企幾日幾夜等佢感受下做懶人係幾咁享受

伯爵府

回覆樓主:

你同62講,我唔捨得老公爭住洗碗,老公又唔捨得我去洗,咁你個仔咪買洗碗機囉

男爵府

我的育兒心得勳章

我老爺都係講野有骨嘅人。

俾我實答:如洗得夠乾淨,又慳水慳時間我一定買呀!(影射返部洗碗機)

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主你太傻: 應該答佢, 如果出自動擦牙機一定第一時間買!

我仲想買埋自動調節情緒, 或者左耳入右耳出機, 有冇好介紹?
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

男爵府

唔出奇吖
喺佢地嘅角度
洗幾隻碗有幾難
點解唔自己洗要嘥幾千蚊去買部機返嚟嘥電又嘥水
佢地以前嘅年代乜都係自己落手落腳做
就算連我地而家生仔有產假侍產假佢地都係覺得我地巴之閉,根本佢地嗰陣都冇尐咁嘅假放都可以活到今時今日
佢地只會覺得我地呢代係懶乜都唔願做
所以樓主你嬲係冇用

珍珠宮

xavierma215 發表於 17-3-9 12:15
唔出奇吖
喺佢地嘅角度
洗幾隻碗有幾難

係咖,佢地個年代連洗衣機,電視都冇,但係佢地而家咪又係要靠呢d電器過日晨,係以前冇得揀,如果以前有得揀仲唔仆住去買咩,佢地愈老愈糊塗就真,食古不化

伯爵府

DHA勳章

cchwin 發表於 17-3-8 17:52
佢依句都未算頂癮,我62仲勁
話說我同c6去酒樓睇場擺酒,同埋6299一齊去,咁我同c6已傾好自己俾錢攪結婚嘢 ...
即刻反串佢, 唔通您有呀~

大宅

artai430 發表於 17-3-9 13:19
即刻反串佢, 唔通您有呀~

如無記錯,佢應該講係百萬,
百萬佢有呀,佢剛退休,我聽老公講,佢係豬仔金,退休有成百萬
佢就係有先會咁講

而且嗰吓我從無諗過62會講埋d咁有骨嘅說話,所以嗰吓我即O嘴,之後黑面,事後我有同老公講返,佢話可能佢份工係靠把口搵生意,所以佢同你講笑,我話依句說話點聽都唔覺講笑,點聽都有骨囉,如果真係咁講嘢,邊有生意俾佢做,之後我老公再問清楚我62講咩,佢仲問多我一次,我62真係咁講,我話係,99都係度,聽到仲係度笑,我老公即無嘢講
結婚後幾年,我先知原來依d有骨說話係62懶幽默嘅表達方式,佢以為咁講d人會覺得佢幽默風趣,但佢其實唔知d說話句句有骨,佢根本唔識分輕重,同幾時收聲,有時講1次可以當講笑,講2次大家再開心多次,第3次再講就忍你,當第4次甚至第5,6,7次再講人哋就會覺得煩 (佢可以一餐飯連續不停咁講同一事件,講到人哋發脾氣黑面出聲為止)

公爵府

回覆樓主:

佢哋成日都係咁,聽人講話買咩自己又想要, 最慘就係唔係唔係畀你呀 買咗你識用先得㗎 用兩用又話唔好用 唔使錢㗎咩

水晶宮

使乜嬲咼,佢咁講證明唔想你買,你更加要快D買

首頁

尾頁

跳至