嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽媽有同類經驗,而家一個5.xmm, 另一個正常但無講幾厚,e牛已經叫我抽絨毛,有d緊張

大宅

Zilizkoo 發表於 17-3-9 22:09
有無媽媽有同類經驗,而家一個5.xmm, 另一個正常但無講幾厚,e牛已經叫我抽絨毛,有d緊張:igiveup ...

咁醫生有冇咩其他建意...做t21/nifty...

大宅

wewaheha_c 發表於 17-3-9 22:19
咁醫生有冇咩其他建意...做t21/nifty...

又無咩特別建議,一黎就叫我抽絨毛,我問佢咁可唔可以做T21,佢話T21好多機因野check唔到,但佢話如果我想想可以做左T21先,再唔得先抽絨毛

大宅

Zilizkoo 發表於 17-3-9 23:06
又無咩特別建議,一黎就叫我抽絨毛,我問佢咁可唔可以做T21,佢話T21好多機因野check唔到,但佢話如果我想 ...

我之前做左t21..但因為係同卵..所以同單胎一樣...變數唔會太大...最好問下多几個醫生..你哩個case應該做邊隻

大宅

wewaheha_c 發表於 17-3-9 23:15
我之前做左t21..但因為係同卵..所以同單胎一樣...變數唔會太大...最好問下多几個醫生..你哩個case應該做邊 ...

其實我地2公婆都想100%comfirm bb無事,所以都會偏向抽絨毛,但就唔知點解度頸皮個度數差咁遠,所以而完變得有d緊張

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

回覆 Zilizkoo 的帖子

我孖仔之前都係, 大孖頸皮厚, 細孖無事, 政府醫生見議抽羊水, 我兩樣都有做, 政府抽羊水+私家NIFTY, , NIFTY大約一星期有結果無事:) 仲知道係孖仔添

因為知道NIFTY無事, 所以抽羊水無加錢快D知結果, 大約2星期收到信無事

大宅

daisypig 發表於 17-3-17 12:16

我孖仔之前都係, 大孖頸皮厚, 細孖無事, 政府醫生見議抽羊水, 我兩樣都有做, 政府抽 ...

你大仔幾mm厚?我第1次政府度5.6mm, 1星期後去私家度2.54, 隔一日返政府度3.33mm,都唔知邊個準,最得嗰次度仲要出動到professor幫我照同抽絨毛,而家等緊report

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

好似3.XX, 醫生話剛擲介, 記得當時真係嚇死左, 醫生仲俾左個快期我, 後日見我同我傾REPORT, 話2個星期後同我抽羊水, 而我見醫生後第二日就去做NIFTY

大宅

daisypig 發表於 17-3-18 12:08

好似3.XX, 醫生話剛擲介, 記得當時真係嚇死左, 醫生仲俾左個快期我, 後日見我同我傾 ...

個professor講左好多野令我不安,又話2個基因機本上百分之99相同,又話有1%例外,又話就算今次抽絨毛pass,都唔必2個都無事,因為可能1個好既細胞比較多所以睇唔到問題,另1個可能唔好既細胞比較多所以check到有少少問題,佢已經同我講定有咩事可以點減胎或2個都唔要佢講野好嚇人

大宅

Zilizkoo 發表於 17-3-18 12:19
個professor講左好多野令我不安,又話2個基因機本上百分之99相同,又話有1%例外,又話就算今次抽絨毛pass, ...

放鬆d媽媽,醫生係會講最壞去到邊架,醫生有冇話你係孖胎中邊種?MCMA? MCDA? DCDA?
醫生夠同我講有事減胎,就算減左,另一個都會生存唔到,佢地講得好恐怖架
多D同BBs傾計,佢地知道架,相信bb,佢地好叻架,會努力成長唔令你擔心

而家等報告先,遲下照結構,冇事既

複式洋房

我對同卵孖做Oscar test, 頸皮一個3.幾一個2.幾, 抽血驗result 最後低風險都冇再check , 醫生話唐氏機會唔大但要觀察心臟情況, 照結構正常,最後都健康出世, 唔使咁擔心, 我係去母胎專家度做產檢

大宅

onick36 發表於 17-3-21 09:25
放鬆d媽媽,醫生係會講最壞去到邊架,醫生有冇話你係孖胎中邊種?MCMA? MCDA? DCDA?
醫生夠同我講有事減胎 ...

Dna chip test report出左,所有野正常, 等報告呢個星期真係煎熬

大宅

yukiyyh 發表於 17-3-21 17:14
我對同卵孖做Oscar test, 頸皮一個3.幾一個2.幾, 抽血驗result 最後低風險都冇再check , 醫生話唐氏機會唔 ...

孖b而家幾大啦?

大宅

Zilizkoo 發表於 17-3-23 14:43
Dna chip test report出左,所有野正常, 等報告呢個星期真係煎熬

好開心呀,而家最重要心情輕鬆,養好bb同自己身體呀

複式洋房

Zilizkoo 發表於 17-3-23 14:44
孖b而家幾大啦?

27 個月, 活潑好動到不行

大宅

yukiyyh 發表於 17-3-27 12:06

仲大個我細女

大宅

yukiyyh 發表於 17-3-27 12:06

仲大個我細女

別墅

Zilizkoo 發表於 17-3-23 14:43

good!

首頁

尾頁

跳至