嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

屯門ok嗎?

如果過35周我會揀私家。但好擔心早產。

謝謝。

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

如果一切順利我都係屯門,不過我才9w,曚查查又未去健康院,乜都未知
---生命無價,請支持領養---

水晶宮

meko~ 發表於 17-3-24 17:56
如果一切順利我都係屯門,不過我才9w,曚查查又未去健康院,乜都未知

我12/4先第一次健康院

不過如果過37我會係私家生

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

puppydingo 發表於 17-3-24 18:14
我12/4先第一次健康院

不過如果過37我會係私家生

我唔敢,怕早產或者有什麼bb要住院,成廿萬埋單比唔出

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

meko~ 發表於 17-3-24 18:44

咁早產我都無得揀要去政府啦。

所以我希望呀b乖乖37-38weeks等開刀。

別墅

puppydingo 發表於 17-3-23 22:02
屯門ok嗎?

如果過35周我會揀私家。但好擔心早產。

我上年9月1號生左孖B,產前房姑娘好好,產後房姑娘一般反而D姐姐就好好多,不過冇計我個期太多生爆哂房,產檢都好好,32週打後一個星期去兩次,我後期都冇去私家覆診淨係去屯門醫院

別墅

puppydingo 發表於 17-3-24 19:26
咁早產我都無得揀要去政府啦。

所以我希望呀b乖乖37-38weeks等開刀。

37-38週都要睇bb size 架,我bb一個(emoji)(emoji)5.8磅,一個(emoji)(emoji)5.2磅,哥哥都要去加䕶病房住左二晩,因為白血球低

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

meko~ 發表於 17-3-24 18:44

剛係浸會生完, 十萬蚊埋單, 其中一個留多左兩日

別墅

回覆樓主:

我果時有左bb大概2個月,因為孕吐太勁,嘔到暈,入屯門急症室,醫生同我照陰超,見到係孖,即時入院,留意我有無脫水,情況穩定先出得院,果時我已經排左健康院產檢,但因為係孖胎,即時安排我所有產檢係醫院到做,認真講,政府醫院既孖胎檢查都算好,除左度頸皮我係出面做之外,所有超聲波同照結構都係屯門做,同埋32-34周果陣可以比你揀順產定開刀,始終孖胎好多變數既,我係屯門已經定左38周開刀,點知36周5見紅,就推左入手術室開刀,我2個仔出左世就入nicu,要打抗身素,大既住左7日,細既就10日,我生果期,產後房同nicu既姑娘,姐姐都好好,所以我覺得可以自己衡量下私家定政府生

水晶宮

bibi710826 發表於 17-3-26 10:22
37-38週都要睇bb size 架,我bb一個(emoji)(emoji)5.8磅,一個(emoji)(emoji)5.2磅,哥哥都要去加䕶病房住 ...

size ok 周數ok我一定揀私家

水晶宮

yako316 發表於 17-4-15 07:21
我果時有左bb大概2個月,因為孕吐太勁,嘔到暈,入屯門急症室,醫生同我照陰超,見到係孖,即時入院,留意 ...

佢同我講屯門無得照結構叫我出私家

屯門醫生叫不停叫我去私家,話佢地咩都無咁好。聽完我同老公都無信心。

水晶宮

rosmama 發表於 17-3-28 01:21
剛係浸會生完, 十萬蚊埋單, 其中一個留多左兩日

我預30-50萬,我只怕頂唔住周數同size去政府

別墅

puppydingo 發表於 17-4-15 09:40

佢同我講屯門無得照結構叫我出私家

我果陣係2013年生既,屯門醫院包晒喎,係健康院同你講定屯門產科咁同你講嫁,因為我果陣係醫院建議我出去度頸皮,個準確率高好多,同埋孖胎係高危產婦,睇得好緊嫁,我無記錯,每個月會照一次超聲波,我所有產檢都係醫院到做

水晶宮

yako316 發表於 17-4-15 17:46
我果陣係2013年生既,屯門醫院包晒喎,係健康院同你講定屯門產科咁同你講嫁,因為我果陣係醫院建議我出去 ...

屯門產科。一路照一講。叫我出去做T21好過佢倒做oscar。不過我同佢講我要係醫院做oscar佢先叫姑娘做。
結構就叫我自己book私家。佢唔會幫我做。

健康院姑娘直頭見倒我話我地唔收孖,見你一次就byebye,有咩你問屯門。

不過我無諗過rely政府,只係後備。所以我私家全做。

子爵府

puppydingo 發表於 17-4-15 18:38
屯門產科。一路照一講。叫我出去做T21好過佢倒做oscar。不過我同佢講我要係醫院做oscar佢先叫姑娘做。
結 ...

t21比oscar準係真,結構tmh 有幫我做,但我都穩陣出去做多次,tmh孖胎我覺得檢查都ok,(因我第一胎係私家生,第二胎係孖加妊娠糖尿加早期大出血過。我個私家醫生就叫我番政府生好,有咩事政府有nicu,係私家有咩事都係要轉番去政府nicu咁講

水晶宮

02413124 發表於 17-4-15 23:29
t21比oscar準係真,結構tmh 有幫我做,但我都穩陣出去做多次,tmh孖胎我覺得檢查都ok,(因我第一胎係私家 ...

準我緊知啦,佢意思唔係only oscar係所有嘢都叫我去私家。

佢係唔想幫我做,第一分鐘知孖就叫我去私家唔好睇政府。

子爵府

puppydingo 發表於 17-4-15 23:48

準我緊知啦,佢意思唔係only oscar係所有嘢都叫我去私家 ...

可能你唔好彩,撞到個唔好掛。因我一知係孖就健康院都係講明唔跟要去tmh多胎部派,次次見高級醫生(有幾次係沈校長老婆睇我,好nice),有一次檢查有少少血絲又好緊張要我即刻入院,成日有得照,後期仲密到隔日入去聽胎心聲,好忙。
生個時成隊人,因兒科醫生都兩個。

水晶宮

02413124 發表於 17-4-15 23:51
我一知係孖就健康院都係講明唔跟要去tmh多胎部派,次次見高級醫生(有幾次係沈校長老婆睇我,好nice),成 ...

我遇嘅醫生好差。

大宅

回覆樓主:

我上個月尾岩岩係屯醫順產孖胎,34w5 我覺得整體好好,我係mcda,,孕期第3個月至6個月每兩星期一次超聲波,之後個個星期,d醫生都好緊張,有少少問題都會叫入院,正常生既時候都會好多高級醫生,但我咁岩星期日清晨生,所以唔見平時做產檢既高級醫生,但都好多醫護人員係產房,雖然產檢當然無私家醫生咁多野可以問,但整體都好好

水晶宮

katiefan 發表於 17-4-16 00:44
我上個月尾岩岩係屯醫順產孖胎,34w5 我覺得整體好好,我係mcda,,孕期第3個月至6個月每兩星期一次超聲波, ...

希望繼續睇落去係好嘅醫生。

up to now真係麻麻

首頁

尾頁

跳至