親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我自己識揸車,我又唔覺得危險呀. 我地租4人家庭車,不過唔係電動, 累到我死死下, 要租一定要租電動既.

男爵府

DOUGLASMAMA 發表於 17-3-26 09:04
想問是否有人去過旗津,好多人都話可以騎單車,請問是否有家庭車租,如有應該在那裡租?
但在馬路上是否好多 ...

好玩嗎?上次包車導遊提議我去,我冇去到

大宅

回覆樓主:

想問旗津有什麼美食呢?
萬二是否值得試?
想問租完單車,還車後,如何可以去到萬二?
或是大家有其他提議?
DouglasMaMa :lol

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

DOUGLASMAMA 發表於 18-2-2 13:22
想問旗津有什麼美食呢?
萬二是否值得試?

你仲未出發?

我係去左萬二, 普通啦...我架車停左響風車公園先行出去食....

還車去萬二就唔順路啦, 萬二係島尾

男爵府

想問旗津有什麼美食呢?
萬二是否值得試?
萬二OK啦. 普通, 但又唔差. 萬二門口可以泊單車喎. 如果冇單車. 又要坐的士先去到
我地係渣電動家庭單車去食...好方便.

大宅

睇網上comment 好好去左萬二,但事實衛生麻麻,菜左普通,有家人食完腸胃炎,要小心~~

租電動家庭車方便d, 有幾段需要出馬路的~~~

大宅

虎到金來勳章

想問旗津有什麼美食呢?
萬二是否值得試?

如果人多,食萬二係幾抵食,大多數小炒100台幣一碟,除左某些貴少少就150或200台幣,環境似舊式大排檔,職員有些係殘障人士,所有野自助式,自己出去拎水拎白飯。

公爵府

回覆樓主

請問星期六坐渡輪去旗津是否要派好耐隊?

珊瑚宮

heilok 發表於 18-2-18 13:17
請問星期六坐渡輪去旗津是否要派好耐隊?

幾乎即上

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

私家車就吾會開得快

公爵府

12312 發表於 18-2-18 13:32
幾乎即上

多謝你的資訊。今天剛去原,果然是即上。
之前聽朋友說要排兩個鐘,嚇得我想改行程,好在無改。電動車好正!

珊瑚宮

heilok 發表於 18-2-24 18:56
之前聽朋友說要排兩個鐘,嚇得我想改行程,好在無改。電動車好正 ...

煎/烤虱目魚好好食。

男爵府

好媽媽勳章

heilok 發表於 18-2-24 18:56
之前聽朋友說要排兩個鐘,嚇得我想改行程,好在無改。電動車好正 ...

想問下而家租家庭電動車咩價錢呢?

子爵府

Mei 發表於 18-2-24 21:45
你有睇晒成個post就唔會問呢個問題

公爵府

Mei 發表於 18-2-24 21:45

第一個小時400, 然後每小時加100.

男爵府

好媽媽勳章

LCHF 發表於 18-2-24 22:43
你有睇晒成個post就唔會問呢個問題

唔好意思,我唔知原來咁問都有錯。如果咁問而且唔係問緊你都阻住左你,先講句唔好意思。
我問之前係有睇晒成個post, 不過我見呢個post講既價錢最新已經係2017年3月的價錢,即係11個月前,所以我既問題係而家,係而家幾多錢,因為我見JM 話剛剛昨天才踩完,所以想睇下呢11個月有無貴好多啫。其實高雄我已去過5次,而對上一次去旗津踩單車係上年4月,價錢比呢度的上年3月還近期,都想問只係因為我下個月又去,所以見隔咁耐想知道有無加左好多價。
不過,再講多句唔好意思,唔知原來係一個大家彼此幫助、彼此交流的討論區,咁樣問一問人哋都阻住你啫。

男爵府

好媽媽勳章

heilok 發表於 18-2-24 23:04
第一個小時400, 然後每小時加100.

唔該晒你 ,旗津踩電動車真係好寫意,我去左5次,黎緊3月尾又再去踩,睇黎價錢都無咩點貴。

子爵府

Mei 發表於 18-2-25 06:41

唔好意思,我唔知原來咁問都有錯。如果咁問而且唔係問緊你都阻 ...
無意喺網上鬧交

不過你話你都去過台灣好多次,以台灣物價夜市炸雞扒加NT10都可以上新聞嘅,上年都去過一年又可以加得幾多呢。。。,加一成咪NT40>>HK$11。。。

係我只係想講係香港啲物價先因為租金係咁年年加,又或者加到下年去到已經執咗

男爵府

好媽媽勳章

LCHF 發表於 18-2-25 13:25
無意喺網上鬧交

不過你話你都去過台灣好多次,以台灣物價夜市炸雞扒加NT10都可以上新聞嘅,上年都去過一年 ...

你所講的論點我真係無諗過,可能我無諗得好周詳,我只係諗,既然有JM昨天才去完,我所知的亦只是差唔多一年前的價錢,所以問句啫,而且討論區不能讓人發問嗎?而且又唔係好復雜好擾民的問題,又唔係好私隱或有攻擊性的問題,又唔係好無禮咁問,更加唔係問你,只係問一句啫,無諗過咁都要比人話,真係香港咩人都有!討論區的氣氛都同以前好唔同!
P.S. 我相信比我問個位JM都完全唔介意,好願意同我分享,因為佢都好簡單直接就答左我,唔知你憑咩咁話我呢?
另外,你話無意在網上鬧交,但請注意,係你鬧人在先

珊瑚宮

Mei 發表於 18-2-25 14:48

吾好意思,我看吾到#34樓主有語氣問題。

首頁

尾頁

跳至