美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Elenalan 的帖子

你有冇用過cosmetic skin solution 的ce , 佢講d成份跟skin ceuticals ce 類似

珍珠宮

Elenalan 發表於 17-8-1 11:16
ce ferulic真係冇可取替,只要冇敏感,皮膚會自行調節pH。

長期偏離正常皮膚PH值這個調節會失效嗎?

大宅

唔知關唔關skin ceuticals ce 事,以前未用skin ceuticals ce 之前無成塊面敏感,最近一年試過兩次...好彩敷麥皮救番

水晶宮

edwinahahaha 發表於 17-8-2 07:05

你有冇用過cosmetic skin solution 的ce , 佢講d成份跟skin ceuticals ce 類似 ...

冇呀

禁止訪問

珍珠宮

vgng33 發表於 18-1-1 23:02
halo想問你同事食l-carnosine係點食?我都想ko d斑!thanks

照產品指示食,後尾佢話只係頭一、兩樽斑有淡到些少,之後就無再進一步效果。

禁止訪問

珍珠宮

vgng33 發表於 18-1-2 08:34
咁你作為旁觀者,客觀角度你覺唔覺得佢d斑淡左?我用yellow cream初時效果好好明顯,依家冇咁好,但我濕疹 ...

佢無同我friend到俾個素顏我睇

禁止訪問

子爵府

2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第一回

Elenalan 發表於 17-8-1 11:16
ce ferulic真係冇可取替,只要冇敏感,皮膚會自行調節pH。

您好呀JM,請問您之前介紹過去斑膏4%成份個隻呢,好見效嗎?

水晶宮

michelle9867 發表於 18-2-1 17:38
您好呀JM,請問您之前介紹過去斑膏4%成份個隻呢,好見效嗎?

4%係醫生處方架, 我朋友用2%(醫生開的)都有效, 但如果本身係荷爾蒙斑o既體質, d斑可能會keep住出, 停用有機會再繼續出。即係用果時有效, 唔用冇效。尤於hydroquinone唔可以長期用, 係carcinogenic, 所以唔適合長期做保養品, 多數用來做術後防反黑, 用短時間就停。

子爵府

Elenalan 發表於 18-2-1 17:43
4%係醫生處方架, 我朋友用2%(醫生開的)都有效, 但如果本身係荷爾蒙斑o既體質, d斑可能會keep住出, 停用有 ...

Hi,您好:
好高興你咁快可以覆倒我呀!
咁停咗,只搽防曬嗎?

水晶宮

michelle9867 發表於 18-2-1 17:58
Hi,您好:
好高興你咁快可以覆倒我呀!
咁停咗,只搽防曬嗎?

可以用其他美白成份嘅產品+做好防曬。

子爵府

Elenalan 發表於 18-2-1 18:07
可以用其他美白成份嘅產品+做好防曬。

哇…真喺好詳細呀!
*美容達人*
我吓次有咩唔明就問你架喇!
多謝哂,感激萬分!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

樓主你好勁!

可唔可以幫我望下呢款德國制既眼&面精華
https://www.the-ageline.com/en/the-ageline-system/

(眼)
TRANSPORT-TECHNOLOGIES:

Nano crystals and liposomes

ACTIVE INGREDIENTS:
Acetyl-Hexapeptid-3= Argireline®, Acetyl-Tetrapeptide-5=Eyeseril®, Hyaluronic acid, Panthenol, Phosphatidylcholine (Lecithin), Rutin, Tocopherol (Vitamin E), Retinol (Vitamin A), Vitamin C

CONTENTS:
AQUA, PROPYLENE GLYCOL, PANTHENOL, ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL, ACETYL TETRAPEPTIDE-5, ACETYL HEXAPEPTIDE-8, SODIUM,HYALURONATE, TOCOPHEROL, RETINOL, ASCORBYL PALMITATE, RUTIN, LECITHIN, GLYCERIN, PENTYLENE
GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, POTASSIUM PHOSPHATE, POLYSORBATE 20, POLYSORBATE 80, SODIUM HYDROXIDE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL

(面)
TRANSPORT TECHNOLOGIES:
Liposomes

MAIN INGREDIENTS:

Hyaluronic acid, Panthenol, Phosphatidylcholine (Lecithin), Tocopherol (Vitamin E), Retinol (Vitamin A), Vitamin C

CONTENTS
AQUA, PROPYLENE GLYCOL, PANTHENOL, SODIUM HYALORUNATE, TOCOPHEROL, RETINOL, ASCORBYL PALMITATE, LECITHIN, PENTYLENE GLYCOL, CARBOMER,
POTASSIUM PHOSPHATE, POLYSORBATE 20, SODIUM HYDROXIDE, ALCOHOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

凍奶茶少奶 發表於 17-6-29 23:11
樓主,請問你對ELEMIS呢個牌子有乜評價?
我用緊Pro-Collagen,暫時覺得OK,未見特別效果!

伯爵府

畀面勳章

Elenalan 發表於 17-4-17 16:43
我laser後用佢覺得皮膚復原得快,keep到好嫩滑,加上睇左好多外國comments都話佢適合fraxel後用,亦適合長 ...

請問你睇開邊個外國護膚網站?

別墅

jm 可以recommend 芳療師同facial oil 嗎?唔該 =)

男爵府

回覆樓主:

樓主,請問3x yrs眼纹及眼乾有咩精華同eye cream介紹?
唔該

伯爵府

Elenalan 發表於 17-4-13 08:44
好貴! 但我搵唔到代替品!

我買左另一支,右邊個支
請問後續係咪要加cream咖?
擦完好似好快吸收
我係油性肌都感覺唔保濕

首頁

尾頁

跳至