美容扮靚

跳至

首頁
45678...26

尾頁

水晶宮

蘑菇 發表於 17-4-16 23:53
呢隻可以搽面嗎?

當然可以

別墅

回覆樓主:

如果用tns, 再想用補濕產品, 甘係用tns之前定之後用

大宅

Elenalan 發表於 17-4-13 12:10
essential serum係一pump同時有埋moisturizer所以更貴; 我揀TNS Recovery Complex平d, 可以on top再搽自己d ...

我學你睇成份,essential serum係咪有酒精?因我見佢成份有幾隻xxx alcohol,反而你用呢隻無

子爵府

Elenalan 發表於 17-4-16 23:24
SkinMedica Retinol Complex 0.5
佢有0.25, 0.5和1%
NeoDerm Group係hk代理。

Jm我用左ordinary隻2%retinoids搽眼,加埋佢隻caffeine5% egcg去眼圈,最後上平時eye cream....試左個幾星期感覺良好,冇紅冇痕冇敏感

水晶宮

jesswu 發表於 17-4-17 15:59
Jm我用左ordinary隻2%retinoids搽眼,加埋佢隻caffeine5% egcg去眼圈,最後上平時eye cream....試左個幾星 ...

我用Advanced Retinoids2% 搽頸有d痕痕吉吉(已mix B5用), 暫時未覺效果

子爵府

Elenalan 發表於 17-4-17 16:12
我用Advanced Retinoids2% 搽頸有d痕痕吉吉(已mix B5用), 暫時未覺效果

我都唔抱太大期望住,用一輪先……
另外jm你呢隻TNS我之前用過一枝,覺得好似臭襪味又不覺太大效果,又咁鬼貴……放棄左……

而家見你對佢評價咁好,好想再用番……
請教下其實實際有咩效果?

水晶宮

jesswu 發表於 17-4-17 16:25
我都唔抱太大期望住,用一輪先……
另外jm你呢隻TNS我之前用過一枝,覺得好似臭襪味又不覺太大效 ...

我laser後用佢覺得皮膚復原得快,keep到好嫩滑,加上睇左好多外國comments都話佢適合fraxel後用,亦適合長期用嘅抗衰老產品,所以今年會投放budget用呢支tns。

不過我laser後同時有用其他產品e.g.沙棘油,所以可能各樣產品都有幫助。

別墅

開心吸收勳章

Guerlain蘭花line的product雖然係貴, 但真心好用同明顯見到效果
我係濕疹皮膚好易敏感, D野太多香料又唔受得, 但用Guerlain D野明明有香料都無出過事

但真係太貴, 除非有好平的Set, 否則我通常買化妝品/香水時叫BA換哂蘭花sample俾我

男爵府

回覆樓主:

我都有guerlain 蘭花samples 未用,怕敏感,聽jm 咁講,等我搵日試下先

別墅

開心吸收勳章

Melodyangel 發表於 17-4-17 17:41
我都有guerlain 蘭花samples 未用,怕敏感,聽jm 咁講,等我搵日試下先
有朋友試過眼皮生咗撻濕疹, 搽個蘭生眼精華2日即刻好左好多, 又夠潤

我自己就有次去旅行懶搽野又唔夠訓, 返到香港皮膚勁差, 跟住豪用蘭花toner濕敷左2晚, 即刻無事

男爵府

niveus 發表於 17-4-17 17:55
有朋友試過眼皮生咗撻濕疹, 搽個蘭生眼精華2日即刻好左好多, 又夠潤

我自己就有次去旅行懶搽野又唔夠訓, ...

咁勁? 不過超貴,成set 要成萬蚊。。。唔敢買

別墅

開心吸收勳章

Melodyangel 發表於 17-4-17 18:02
咁勁? 不過超貴,成set 要成萬蚊。。。唔敢買
我都係儲埋一次過在有雙倍積分同Vip months先揀黎買, 仲要唔敢俾老公知
蘭花cream用一粒黃豆份量夠搽全面, 所以一盒7ml sample我都用到3星期, 無買過貨裝

男爵府

niveus 發表於 17-4-17 18:13
我都係儲埋一次過在有雙倍積分同Vip months先揀黎買, 仲要唔敢俾老公知
蘭花cream用一粒黃豆份 ...

所以你係平時買蜂皇系列?
7ml cream 用三星期,係只晚用?

男爵府

niveus 發表於 17-4-17 18:13
蘭花cream用一粒黃豆份 ...

我買蜂皇系列都覺得好貴。。。

大宅

Elenalan 發表於 17-4-17 16:43
我laser後用佢覺得皮膚復原得快,keep到好嫩滑,加上睇左好多外國comments都話佢適合fraxel後用,亦適合長 ...

請問係用TNS 邊隻Moisturiser?

水晶宮

fifionachan 發表於 17-4-17 18:29
請問係用TNS 邊隻Moisturiser?

skinmedica tns recovery complex , 係serum

大宅

Elenalan 發表於 17-4-17 18:31
skinmedica tns recovery complex , 係serum

謝謝,咁係邊到買?

水晶宮

fifionachan 發表於 17-4-17 18:45
謝謝,咁係邊到買?

skinmedica有hk代理,可打去問 (行貨), 水貨店都有。

別墅

開心吸收勳章

Melodyangel 發表於 17-4-17 18:16
所以你係平時買蜂皇系列?
7ml cream 用三星期,係只晚用?
我平時用蜂皇line, 有時會夾kose infinity的乳液或者Emma Hardie的Amazing face cream用
7ml用3星期係淨係夜晚用啊

基本上我會真金白銀買的Guerlain product有:
- 化妝品
- 香水
- Supertips系列 (Midnight serum, Cream SOS同Radiance Flash都好好用, 我又會買黎送下俾朋友)
- 蜂皇Serum / Oil / Eye Serum (有set時買)
- 蘭花Toner / Eye Cream (有set時買)

唯一例外係2月時買蘭花Toner+洗面, $1870就免費送2次facial+Radiance flash, 係我人生第一次買D咁貴的洗面

其他洗面, 卸妝, Toner好多時買野送D旅行裝都夠用好耐, 所以唔使點俾錢買

佢地D野實在太貴, 我會度到盡如何貴買平用 , 基本上除左限量版化妝品, 所有野我都係等到超抵那時先買

別墅

開心吸收勳章

Elenalan 發表於 17-4-17 18:47
skinmedica有hk代理,可打去問 (行貨), 水貨店都有。
Skin Medica代理mark up得好貴

首頁
45678...26

尾頁

跳至