懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我喺公立(東區)生既話,產檢係咪冇超聲波照?係咪8 weeks後去私家照超聲波穩陣d?

男爵府

開心吸收勳章

我登記東區,12wks 先等一次照到超聲波(check 唐氏度頸皮),再下次檢查已經16 wks 了。

所以我另外有搵私家照超聲波,想見bb

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你儘量早d去登記喇,會有得照架

別墅

casmile 發表於 17-4-16 11:16
我喺公立(東區)生既話,產檢係咪冇超聲波照?係咪8 weeks後去私家照超聲波穩陣d?
...

政府正常只照一次唐氏,越早排可以排早期.
私家就最小要自己去照結構,如果你係高危孕婦可以問下政府有無得照埋...
政府其他檢查會係健康院做,可以打電話去book時間,驗小便,磅重,度血壓,用胎心機聽bb心跳,飲糖水(check糖尿),到後期會驗埋b鏈
如果想照閃閃,最好8w先去私家照,太早去就怕嚇親自己...我就大概個半月照一次,12w嗰陣去私家做t21(會照一次),21w就照結構.....

大宅

janede1314 發表於 17-4-16 11:27
我登記東區,12wks 先等一次照到超聲波(check 唐氏度頸皮),再下次檢查已經16 wks 了。

所以我另外有搵 ...

你係去私家照左先?有冇私家好介绍?

男爵府

開心吸收勳章

casmile 發表於 17-4-16 12:29
你係去私家照左先?有冇私家好介绍?

我之前照閃閃時的婦科醫生是親戚介紹的老醫生,我覺得部機唔太清,嚟緊五月會轉高錦安醫生,是這裡JM 極力推介

12 wks Nifty test 和20 wks 結構照聲波就搵劉子建醫生, 部機超大超清,醫生又細心,因為我高齡,所以搵佢比較權威

首頁

尾頁

跳至