嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

真係一睇就知 勁hard sell 仲狂踩H牌 我b係用開P牌但頭先收到H牌寄黎既試用裝 暫時未知會吾會漏尿個D 但一摸覺得H牌軟過P牌好多 P牌摸落勁鞋勁乾 但平心而論so far我b用白P成個月除左有時係脾位漏屎外都無咩問題

複式洋房

Chanwt0119 發表於 17-4-29 22:02
真係一睇就知 勁hard sell 仲狂踩H牌 我b係用開P牌但頭先收到H牌寄黎既試用裝 暫時未知會吾會漏尿個D 但一 ...

我都想講,好過份
作為消費者有被騙之感!

複式洋房

mongu 發表於 17-4-30 04:51
我都想講,好過份
作為消費者有被騙之感!

up !

子爵府

笑得好勳章

2隻我bb都用過, 各有各好, 量多都係爆

大宅

MommyPanel勳章

我個女用親p牌唔係紅屁屁就爆屎漏尿

複式洋房

Chanwt0119 發表於 17-4-29 22:02
真係一睇就知 勁hard sell 仲狂踩H牌 我b係用開P牌但頭先收到H牌寄黎既試用裝 暫時未知會吾會漏尿個D 但一 ...

B 十幾日大,本身買左merries用一直好地地,朋友送左包白p漏左2次尿1次屎,亦唔鐘意佢塊片外面可能用料為左透氣而成日濕立立嘅感覺,用白p期間真係勁想快d用晒去用返merries~~

別墅

我個女開頭用白P
個女唔啱白P,成日都著到pat pat紅
之後轉左用H牌
H牌好好用,不過就好細條
最後轉用merries就一路用到依加

大宅

上胎用過好多牌子,最好用係花王,但難買同貴,p牌白同綠都好一般!我大女多數用h牌~
今胎覺得花王易買左應該用佢但啲片片好大條,要等細b大隻啲先轉用

別墅

我bb白p間中d便便都一樣爆上腰
吾知可以點

別墅

回覆樓主:

我兩隻都有用,但囡囡用h牌敏感,之後一直用p牌,但都試過幾次爆屎

大宅

我用過Merries moony goon 白p Huggies
隻隻都試過漏屎

**只要BB痾爛屎再痾督尿,咩牌子都會喺脾位漏屎,如果再唔小心一野瞓低BB換片,連背脊都有屎(emoji)(emoji)

複式洋房

BK超多打手係常識..

別墅

回覆樓主:

我就係誤信白P 好用...d 朋友話送片我都叫佢哋送白P
一開始都無咩特別嘅,只係麻麻哋佢有個網咁成日黏住BB 屁股咁。直到BB 3個月大,日日都爆屎爆到上腰!超級麻煩
後來轉用merries 就無再爆屎啦...我仲一直諗點解個個都讚白P..我真心覺得唔好用
樓主咁樣講一講...恍然大悟

男爵府

2024勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主:

以前用開huggies

禁止訪問

回覆樓主

大宅

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

但我仔用P牌到依家3歲, 真係好少漏喎, 試過佢係街肚柯, 柯水, 都接得住, 係大比仔污嘈左少少。我諗著片都要睇bb個身型, 個個都唔同呀。

大宅

認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主

個個小朋友身型都唔同,我小朋友h牌同p牌都用過,h牌貪平都買咗好多添,但係由h牌細碼開始,晚晚漏到睡袋都濕埋(日頭就比較少漏尿),p牌貴h牌少少,但係起碼夜晚唔會漏尿(日頭更加唔漏),用到宜家小朋友兩歲都係用p牌

大宅

回覆樓主

我兩個小朋友都係一直用p牌,我覺得真係比其他牌子好用,可能真係睇bb身形同尿片cutting夾唔夾。

別墅

回覆樓主

其實唔一定大牌子先好用 Aeon出既都唔差 又好用 我仔仔一直用開

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至