嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章 BK Milk勳章

Chanwt0119 發表於 17-4-29 22:02
真係一睇就知 勁hard sell 仲狂踩H牌 我b係用開P牌但頭先收到H牌寄黎既試用裝 暫時未知會吾會漏尿個D 但一 ...

我都發覺係。。
個個post都話p牌好用。。
好誤人子弟囉。。。

子爵府

我都話過h牌好差
事實真係好差好差,吸收力超差,成塊片都滲尿出黎

利申:用過h牌、白p、綠p、 moony、goon、merries,h牌真係最差

大宅

Chanwt0119 發表於 17-4-29 22:02
真係一睇就知 勁hard sell 仲狂踩H牌 我b係用開P牌但頭先收到H牌寄黎既試用裝 暫時未知會吾會漏尿個D 但一 ...

我囝淨係用得H牌褲仔,用親有橡筋褲頭就cool到出風【爛】咁,着尿片就黐貼塊膠刮肉,紅晒,最適合我囝係H牌

複式洋房

回覆樓主

用過綠p,白p,h,merries,同moony,ichiban
(我仔係春天出世,今年春天比較熱)
綠p:薄,透氣,但吸左尿之後啲棉花走位,過夜會漏尿
白p:厚身,但過到夜,無漏尿,棉花都無走位,但patpat 會焗
H:我好鐘意初生用佢嫁,fit哂,條片有橡筋頭,因為我仔脾肥腰好瘦,但之後覺得個片芯窄過其他果幾隻,好易漏尿,同moony,merries 佢比較厚,同白p差唔多
Merries:唔知我係咪買左邊到水貨,塊片好易full仲有成日聞到臭尿味
Moony :好靚,好平,片芯都叫闊既,用左pat都乾爽既,但唔好既係過夜會漏尿
Ichiban :片大,細碼同其他p牌中碼一樣長,當然無咁闊啦,厚度適中,但好貴!!!過到夜塊表面都係乾爽既。

總結,尿片當然要夾自己細路啦,仲要夾荷包,我呢就係用moony當日用,我買都係99蚊包,早上又會換密啲,唔會出現漏尿情況,夜晚用ichiban ,因為真係好Q貴,又唔想佢pat受罪加上條友又好多尿柯呢,咁樣用比較經濟實惠啲

別墅

貓狗褓姆

回覆樓主:

其實我覺得尿片係夾bb , 無完全100% 好, 同埋每個階段 用ge情況都唔同 ,
我仔初生朋友送左好多牌子,但佢真係只夾到白p , 但慢慢長大,就花王or 大王都得, h 真係用極都會漏 ,所以真係睇bb

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mongu 發表於 17-4-30 04:51
我都想講,好過份
作為消費者有被騙之感!

X2

男爵府

2018復活節勳章

我真心覺得pampers比其他牌子好用,我兩個小朋友都用佢

大宅

瞓得好勳章

完全唔覺p牌好,不過貪平,買左不同牌子試,goon最好,韓國隻bibaioniq 超靚片,但真係超貴,肉都赤

大宅

阿囡一出世試用pampers & huggies,
pampers 冇漏過, 但係貴D.
huggies用左一大包, 好多時都漏.
好似中藥咁, 都要人夾人願, 同一個牌子人地用得好, 自己都未必啱用

我只係一個普通在職媽媽, 真心講阿囡已經16個月大, 一直用白P, 貴就貴左少少, 不過唔漏, 又冇紅, 冇敏感已經好好.

如果有另一隻又好用又平的, 當然想試.

大宅

回覆樓主

BB 出世前自己買咗少量 H 牌,表現唔錯。

BB 出世時分別有唔同朋友送過綠P白P敏感P, 成日漏或爆屎爆到成個背脊都係,綠P少少尿都有陣味同會紅 pat pat, 敏感P雖然唔會紅 patpat,但都係會爆屎。

幾經辛苦用哂果堆 P 牌即刻轉 M 牌,就一直無再漏過爆過,一直用到而家1歲。

真心完全唔覺得P牌好用,而呢道啲P牌打手都做得好低庄令人好討厭。

男爵府

2018復活節勳章

我兩個小朋友都係一直用開Pampers,我覺得真係比其他牌子好用,無紅無爆片

大宅

MakMakMakMak 發表於 17-11-1 16:29
阿囡一出世試用pampers & huggies,
pampers 冇漏過, 但係貴D.
huggies用左一大包, 好多時都漏.

無錯,真係個個bb唔同,我兩胎都用pampers ,我覺得好好,吸收力好強,過夜都唔漏

洋房

bbopig 發表於 17-6-2 16:55
BK超多打手係常識..

但係呢個世界永遠都有新手阿媽
打手出手,比新手媽媽睇到多人用,造勢造勢

子爵府

回覆樓主

我都中左伏仲一口氣買左4包Ichiban之前試過紫p已經覺得一般般...見到ichiban咁好評就買黎試...點知又貴又差,除左柔軟之外,冇優點

首頁

尾頁

跳至