想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

小產已經夠慘,仲要係第三次小產,今次原本以為自然排出左個胎就無事,唔洗去醫院做人流藥流果d,點知兩星期後覆診照過仲未清,話仲有舊1.4cm既"胎盤衣"痴住左,咁醫生開左兩日縮宮藥比我,但我食完無反應,無乜野痾,然後一星期又覆診照,又話未清,果舊1.4cm既野仍然係度,然後又再開3日藥比我,我食完都係無反應,呢隻含利底藥我之前兩次小產都試過係威力無窮,但我今次真係食乜都無反應,我已經又食木瓜,又食木耳,但必都必唔出d血,睇黎我今次都係走唔甩,應該要去刮宮了,但考慮緊去邊間醫院好,因為住得近聯合,如果方便就想去聯合,但我以前去過,果度d姑娘好無禮貌,個個炆炆爭爭咁,諗緊而家會唔會好d呢? 所以想問問有無JM最近去過? 我應該呢幾日就去搞埋佢了,因為已經拖太耐了,已經第21日了,真係好阻時間,搞到個人好大壓力想快d解決,原本好怕刮宮,而家都好想快d刮左佢~~

大宅

BK Milk勳章

lazy_baby 發表於 17-4-30 01:23
小產已經夠慘,仲要係第三次小產,今次原本以為自然排出左個胎就無事,唔洗去醫院做人流藥流果d,點知兩星 ...

有無試生化湯?
我第二次覆診照到1.2cm既野,醫生都話要刮,驚到我果時睇完西醫,再睇中醫,開左5劑比我飲,之後去西醫度照已經清晒,無事喇,你試下叫中醫開比你飲

大宅

ranran517 發表於 17-4-30 02:47
有無試生化湯?
我第二次覆診照到1.2cm既野,醫生都話要刮,驚到我果時睇完西醫,再睇中醫,開左5劑比我飲 ...

但你醫生有冇開縮宮藥比你?我未試過生化湯呀~我都諗緊星期一睇唔睇中醫好

大宅

BK Milk勳章

lazy_baby 發表於 17-4-30 02:52
但你醫生有冇開縮宮藥比你?我未試過生化湯呀~我都諗緊星期一睇唔睇中醫好
...

有比,就係食左無料到,唔想吸宮先睇中醫,估唔到飲完5劑真係有效

大宅

ranran517 發表於 17-4-30 10:44
有比,就係食左無料到,唔想吸宮先睇中醫,估唔到飲完5劑真係有效

咁D生化湯飲完係咪會肚痛出哂血咁ga?咁我真係要試下先!因為我都好怕做手術呀其實我最怕係麻醉果陣比人插枝針入手背,真係堅痛

大宅

BK Milk勳章

lazy_baby 發表於 17-4-30 12:59
咁D生化湯飲完係咪會肚痛出哂血咁ga?咁我真係要試下先!因為我都好怕做手術呀其實我最怕係麻醉 ...

唔係出血,無人垛講到血崩咁誇張
中醫師話生化湯係化解子宮既血去同組織,之後會慢慢洗出來,係啡色架,飲頭兩次會肚柯,係正常,因為令子宮有少少郁動

大宅

ranran517 發表於 17-4-30 13:23
唔係出血,無人垛講到血崩咁誇張
中醫師話生化湯係化解子宮既血去同組織,之後會慢慢洗出來,係啡色架,飲 ...

oic~我仲以為會痾D血塊出黎果D,不過我由上星期食咗縮宮藥之後一直每日肚痾一次,今日先啱啱又痾完,血就冇呀~印到丁丁咁多啡色喎~D症狀咁似生化湯嘅?
咁飮生化湯係咪唔好再食D縮宮藥?我仲有兩日藥~

大宅

BK Milk勳章

lazy_baby 發表於 17-4-30 13:35
oic~我仲以為會痾D血塊出黎果D,不過我由上星期食咗縮宮藥之後一直每日肚痾一次,今日先啱啱又痾完,血就 ...

無衝突架,就算你今日食完西藥,聽日都可以去睇中醫食中藥,我就係咁

大宅

ranran517 發表於 17-4-30 18:03
無衝突架,就算你今日食完西藥,聽日都可以去睇中醫食中藥,我就係咁

我意思係同一日食哂中西藥得唔得呢?隔幾粒鐘咁食~勁D丫嗎~

大宅

BK Milk勳章

lazy_baby 發表於 17-4-30 20:51
我意思係同一日食哂中西藥得唔得呢?隔幾粒鐘咁食~勁D丫嗎~

唔好吖
就算平時病左都唔好同一日食中西藥吖,因爲唔知你本身體質點,怕受唔到,慢慢來,唔急得,睇左中醫先啦

大宅

ranran517 發表於 17-4-30 20:53
唔好吖
就算平時病左都唔好同一日食中西藥吖,因爲唔知你本身體質點,怕受唔到,慢慢來,唔急得,睇左中醫 ...

明白 唔該哂你 咁到時我淨食中藥啦~
大獲!聽日假期冇得睇!!要等到後日!

大宅

BK Milk勳章

lazy_baby 發表於 17-4-30 21:16
明白 唔該哂你 咁到時我淨食中藥啦~
大獲!聽日假期冇得睇!!要等到後日!
...

希望你快d清完調理好身體,bb再回來你身邊☺️

大宅

ranran517 發表於 17-4-30 21:24
希望你快d清完調理好身體,bb再回來你身邊☺️

我都希望盡快解決呢度,多謝你~

首頁

尾頁

跳至