想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

上星期去驗左AMH,FSH,LH...剛收到電話報告數字, 未有時間去拎報告住, 想請教大家正常值係點? 我數字係差定好?>_< 我今年31歲。我見有D人AMH單位係ng/L,同pmol/L有咩分別? 謝謝

FSH & LH正常
AMH: 23.6pmol/L

複式洋房

應該有3.3 ng/L, 如果系31歲的話是正常.

別墅

2.36 or 23.6? 如果23.6就非常好

別墅

JacKWOK 發表於 17-5-2 12:30
應該有3.3 ng/L, 如果系31歲的話是正常.
謝謝! 咁我繼續努力啦T_To 可能緣份未到!

別墅

Lytsang6 發表於 17-5-2 12:30
2.36 or 23.6? 如果23.6就非常好
姑娘電話講就係23.6, 如果我正常就安心d了T_Tooo 只擔心我同老公都有問題!因為我老公d精....唉!! 形態得2%, 其他合格!

大宅

stephy0121 發表於 17-5-2 12:41
姑娘電話講就係23.6, 如果我正常就安心d了T_Tooo 只擔心我同老公都有問題!因為我老公d精....唉!! 形態得2% ...
我同你好似呀, 我32, AMH 係8.64ng/ml, 但老公形態都係得2, 仲要唔活躍

別墅

tamoneone11 發表於 17-5-2 13:09
我同你好似呀, 我32, AMH 係8.64ng/ml, 但老公形態都係得2, 仲要唔活躍
你8點幾咪好高lor @o@ 機會咪大好多lo!!! 你都係努力中? 還是再追架? 你老公有無做d咩,食緊d咩去改善?
我老公依加食緊善存,茄紅素,蠔皇, 再睇埋中醫, 黎緊8月去仁安去check, 希望有改善啦>_<

大宅

stephy0121 發表於 17-5-2 13:43
你8點幾咪好高lor @o@ 機會咪大好多lo!!! 你都係努力中? 還是再追架? 你老公有無做d咩,食緊d咩去改善?
我 ...
AMH 高都係算多囊架 (雖然我既 LH:FSH = 1:1), 我要好遲先排 (DAY2X) 同時老公又唔活躍, 好難中我地仲努力緊, 成功就係第一胎。

老公只係食一隻英國既supplement, 我有時會煲下D 湯水佢飲, 佢無睇中醫, 我地唔會做IUI/IVF, 所以都係順其自然

別墅

tamoneone11 發表於 17-5-2 15:42
AMH 高都係算多囊架 (雖然我既 LH:FSH = 1:1), 我要好遲先排 (DAY2X) 同時老公又唔活躍, 好難中我地仲努力 ...
原來係咁! 大家一齊努力, 希望好快聽到你好消息啦!

大宅

stephy0121 發表於 17-5-2 16:04
原來係咁! 大家一齊努力, 希望好快聽到你好消息啦!
多謝你, 希望你都好快有好消息

首頁

尾頁

跳至