自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

呢個牌子 祝好運
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

回覆樓主:

我都想買這部,有無用家可講吓?thx

男爵府

回覆樓主

終於收左貨,試用左一星期,每日洗同乾!超方便,唔使再晒衫了!
乾衣可全乾啲衫,部機會感應到全乾先會停機,攞出黎就著得,但我建議乾衣時加柔順紙乾完啲衫好柔軟舒服,乾大毛巾一流!

男爵府

happylife1210 發表於 17-7-24 09:15
終於收左貨,試用左一星期,每日洗同乾!超方便,唔使再晒衫了!
乾衣可全乾啲衫,部機會感應到全乾先會停 ...
係咪好靜?

男爵府

回覆樓主

真心講,除左脫水時有啲嘈呢部算唔錯,因我係open kitchen ,脫水時坐喺廳我聽得好清楚,如果唔係咁嘅廚房應該唔覺嘈!
另外比較金章LG ,佢個滾筒大過佢地好多,一定可洗到被袋床單果啲大件嘢,我從來呢啲係攞出去磅洗,今次我都特登試左洗連乾,都冇問題!我之前每日洗完掛厠所用浴室寶吹乾,要成日轉啲衫方向先容易吹乾,又阻地方,而家真係唔使再浪衫啦!
關於縮水,只有老公一件全綿嘅t-shirt 明顯縮左,其他冇縮喎!
希望佢耐用啦,因為我係高用量用家!

男爵府

kikitea 發表於 17-7-24 10:07
係咪好靜?

脫水時一定有聲,嘈但可以接受,其他功能好靜!我前一部都係惠而浦脫水時好似轟炸機咁嘈!相比舊機呢部唔算太嘈了!
聽師傅講洗衫都唔好塞爆個筒,好易整壞個摩打!最多放7成滿去洗!

男爵府

男爵府

happylife1210 發表於 17-7-24 10:08
真心講,除左脫水時有啲嘈呢部算唔錯,因我係open kitchen ,脫水時坐喺廳我聽得好清楚,如果唔係咁嘅廚房應 ...

請問洗一機衫連乾衣要幾耐呀

男爵府

JP930 發表於 17-7-24 10:44
請問洗一機衫連乾衣要幾耐呀

呢部機有好多洗衣乾衣時間選擇:
洗衣 - 可選30或60分鐘
乾衣 - 全乾要2個鐘20分鐘,我試過最後一分鐘都等多左25分鐘先停,佢要sense 到全乾先會停,另可自己定乾衣時間
洗連乾 - 有45 分鐘同90 分鐘洗連乾,但只可放1-2kg 嘅衫,我未試過呢個!
呢部機美中不足係冇洗滾筒功能,我覺得每乾完一機衫部機裡面好多污垢要搵布抺走啲污垢!

男爵府

回覆樓主

Up

男爵府

happylife1210 發表於 17-7-24 15:51
呢部機有好多洗衣乾衣時間選擇:
洗衣 - 可選30或60分鐘
乾衣 - 全乾要2個鐘20分鐘,我試過最後一分鐘都等 ...

happylife我找到你個post啦
好有用

男爵府

回覆樓主:

這部惠而浦意大利造,
有冇其他用家可分享吓thx

男爵府

回覆樓主

話時話 ,有冇用家真係每日都洗連乾?部機乾衣時好熱,有成 2個鐘都咁熱,行埋去部機前面都感覺到啲熱氣,如果每日都用乾衣機部機唔知會唔會好快打柴呢

侯爵府

回覆樓主:

家有惠而浦,一世多煩惱。

哩個牌子嘅電器……祝君好運

十一哥    發表於 17-10-11 08:20

男爵府

miuling814 發表於 17-7-26 01:01
家有惠而浦,一世多煩惱。

哩個牌子嘅電器……祝君好運

我都有聽過啲用家咁講
所以米煩惱中

男爵府

回覆樓主:

我之前睇過,覺得個滾桶細,真係可洗9乾6?最後我買咗LG, 洗8乾4。

男爵府

Elainelllam 發表於 17-7-26 01:50
我之前睇過,覺得個滾桶細,真係可洗9乾6?最後我買咗LG, 洗8乾4。

唔係喎,我見個筒真係大過LG 個洗8乾4 ,所以先買呢個型號,之前果部都係惠而浦7kg ,個筒都細呢個少少!我舊果部用左3年都有壞,係脫水時好嘈,同埋想換有乾衣,所以先換機!

男爵府

happylife1210 發表於 17-7-26 07:07
唔係喎,我見個筒真係大過LG 個洗8乾4 ,所以先買呢個型號,之前果部都係惠而浦7kg ,個筒都細呢個少少!我 ...

寫錯,舊果部冇壞!

男爵府

happylife1210 發表於 17-7-26 07:07
唔係喎,我見個筒真係大過LG 個洗8乾4 ,所以先買呢個型號,之前果部都係惠而浦7kg ,個筒都細呢個少少!我 ...

我用拉尺量過滾桶深度,好似得10-11 吋。

大宅

我最近都想換部洗衣乾衣機,日日落雨d衫曬倒衫掛係廁所好麻煩,又難乾又唔衛生。請問電費貴不貴?我未過乾衣機,唔知邊隻牌子好。

首頁

尾頁

跳至