懷孕前後

跳至

首頁
45678...37

尾頁

大宅

回覆 jjbtong 的帖子

後來我真係走左返去檢查,佢話個環size岩,可能係未適應,之後過多2日我就唔un啦,而家好似feel唔到咁。但我都想問問你,而家係咪都會有分泌物,會係黃黃地咁㗎?

大宅

佢食藥處理到就好,我要打針做療程。。。。貴到呢。。。

別墅

florianowen 發表於 17-6-7 22:18

後來我真係走左返去檢查,佢話個環size岩,可能係未適應,之後過多2日我就唔un啦,而 ...

係啊~~戴耐左就覺得無野啊!吩咇物會有d黃,好似傷風個d咁既色,正常架!白色都會有。我就唔太多,間中有。

別墅

florianowen 發表於 17-6-7 22:19

佢食藥處理到就好,我要打針做療程。。。。貴到呢。。。 ...

係啊!佢食藥,原來有針打。貴,但對身體有用處都值得架~~最緊要bb健健康康,順利足月平安出世~~

大宅

Poo得好勳章

sinhangbb 發表於 17-5-3 19:23
可以坐,當然bed rest一定係最好,不過沖涼無可能訓係到沖,所以坐好過企

姑娘都叫我出入最好搭的 ...

我都好擔心環托後情況,係咪不宜行咁多?咁你地出入產檢行得多唔多?我見有jm講過產檢出入坐輪椅,其實有無需要?申報我屋企隔離的士站都遠遠地,所以我都擔心會行得太多。

大宅

會唔會有好似鼻涕咁既質地。。。。。。?

大宅

回覆 comeonbabies 的帖子

我問孫醫生戴左可唔可以耐唔耐出街行一陣,透下氣,佢都唔俾,因為怕行多令子宮頸再短。我覆診都係告老公車出車入,一係的士。落左車就慢行去診所

別墅

florianowen 發表於 17-6-8 11:28

會唔會有好似鼻涕咁既質地。。。。。。?

會啊!似鼻涕咁樣。不過我唔知做乜呢!呢2日好怪,唔知點解,條un un 濕左一撻,但唔係V V ,又唔係吩咇物,亦都唔係熱到濕左。早同尋晚半夜去洗手間時發現。唔知係唔係漏羊水。我再觀察埋今日睇下有無⋯

別墅

comeonbabies 發表於 17-6-8 07:09
我都好擔心環托後情況,係咪不宜行咁多?咁你地出入產檢行得多唔多?我見有jm講過產檢出入坐輪椅,其實有 ...

你係唔係未加托?通常加左託醫生就會建議你卧床休息。係啊!我就是去到醫院個度坐輪椅唔駛行咁多。你家附近的士站遠,咪call的士,去到你樓下接你咪唔駛行黎行去囉。再唔係家人幫你截左的士,叫司機向你樓下接埋你。產檢次數視

別墅

comeonbabies 發表於 17-6-8 07:09
我都好擔心環托後情況,係咪不宜行咁多?咁你地出入產檢行得多唔多?我見有jm講過產檢出入坐輪椅,其實有 ...

產檢次數睇你現在幾週同加左環未。未加環佢會幫你睇下長度,咁就2星期去私家度check

大宅

有冇顏色?我都會有一,兩滴,黃色咁漏係護墊上,我之前問過孫醫生,佢話陰道質地林左,似啲肌肉冇收緊漏尿咁。。。。。你試下唔好等到急vv先去廁所,睇下有冇改善

別墅

florianowen 發表於 17-6-8 11:59

有冇顏色?我都會有一,兩滴,黃色咁漏係護墊上,我之前問過孫醫生,佢話陰道質地林左 ...

無顏色,唔係吩咇物。我試過聞下無味的。原來佢咁講過?好!我再觀察一下。謝謝你。我要放鬆一點,唔想太緊張~~

大宅

你記得再問下孫醫生,因為佢有check過我陰道,所以佢知我裡面質地林,有咁既問題。我之前都勁驚係穿水,所以我有少少情況乜都問

別墅

florianowen 發表於 17-6-8 12:17

你記得再問下孫醫生,因為佢有check過我陰道,所以佢知我裡面質地林,有咁既問題。我 ...

係~~收到!觀察埋今日無野。我下星期三覆診時再問下佢我子頸質地同埋問下個d係乜~謝喔!

大宅

放鬆啲~大家加油喔

大宅

Poo得好勳章

florianowen 發表於 17-6-8 13:02

放鬆啲~大家加油喔

大家原先有無返工?之後做左環托係咪停工?拎病假定no pay leave?

禁止訪問

大宅

回覆 comeonbabies 的帖子

我公司好好,俾我一直拎sick leave,hr都同我計好哂,到放完產假先返工,你同公司傾傾丫

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

sinhangbb 發表於 17-6-8 15:44
戴左環托之後係會多左分泌,D分泌亦好似比較水D既

啊~~原來咁架~佢直頭無「滑嘟嘟」,不是「念」狀架~

首頁
45678...37

尾頁

跳至