自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

taifat 發表於 17-5-10 17:05

請問你係邊度做抽耳水呀?幾錢呢?

我睇許由醫生
我有買住院保險
埋單 好似25000
因醫生只駐養和

男爵府

我本身有鼻敏感,成日鼻塞,有時大力啲呻鼻涕,耳仔有wewe聲,好似吾係好通甘!我都要去睇下!

男爵府

Sunday12 發表於 17-5-7 13:45
搵鄧文圻啦,好專業㗎

有多儀器,即時話你知係點

鄧x忻好唔掂,我仔細個時睇鼻竇炎佢食佢d藥,對眼腫到好似羅茲威爾,即刻返去問佢係咪藥物敏感。佢死都唔認,淨係叫我停藥。返屋企諗諗下唔對路,唔食藥既話跟本好唔返,跟手出去睇第二個專科confirm左我仔係藥物敏感。

我唔嬲佢開左d致敏藥俾我仔,因為呢樣大家當時都唔知。但佢知係藥物敏感就好有問題。今次就淨係對眼腫,下次如果唔知再食呢隻藥,腫既係喉嚨係會死人。所以我覺得佢勁無醫德!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 gigi_ypc 的帖子

你試下用食指上下咁按摩鼻翼條坑位,係醫生教嘅

男爵府

山揸肉 發表於 17-5-11 18:20
回覆 gigi_ypc 的帖子

你試下用食指上下咁按摩鼻翼條坑位,係醫生教嘅

好呀!謝謝!今天已睇左普通醫生,希望食完通埋嗰鼻睇下好吾好啲!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

taifat 發表於 17-5-6 11:31
仔仔一個月內有兩次中耳炎, 醫生寫紙去政府睇專科, 尋日睇完話佢中耳積水, 淨係話遲啲會散, 開咗啲收鼻 ...

旺角黃海清,唔dim症

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

民房

我女十個月至歲半間試過3次中耳炎,最嚴重果一次高燒5日吾退(加氣管炎喉嚨發炎)
初係普通感冒啲菌去左耳,醫生都講有一次會好容易再中!
其實我後黎發現屋企人食煙好大影響的,搬離後我歲半到醫加兩歲半都無再中!
佢食抗生素食5日左右好反!
我同你一樣擔心帶個女去睇耳鼻喉科cwb (劉x榮)俾左$800買個安心!
但其實find out吾到啲咩,因為我果一次去都係好到7788.佢檢查隻耳輕微有積水,講一兩個星期會退哂!
但其實幫吾到啲咩,因為都好得7788!
講真同我睇開個兒科醫生仲細心,答既野差不多!

公爵府

虎到金來勳章

借問, 如果扁桃腺發炎, 有無好DR介紹?

公爵府

女皇駕到 發表於 17-5-11 17:48
鄧x忻好唔掂,我仔細個時睇鼻竇炎佢食佢d藥,對眼腫到好似羅茲威爾,即刻返去問佢係咪藥物敏感。佢死都唔 ...

佢又貴又等得耐,真係麻麻

男爵府

回覆 lilysun123 的帖子

後來我轉左睇黃雅信好過佢多多聲,有心機又肯解釋。我之前有朋友俾佢做過手術話手勢好,唔怪得知好多明星(據我所知至少有容小姐同醫神)去睇佢。我響果度都撞到潮流教主帶個女去睇。

公爵府

女皇駕到 發表於 17-5-12 10:11
回覆 lilysun123 的帖子

後來我轉左睇黃雅信好過佢多多聲,有心機又肯解釋。 ...

鄧d姑娘都好惡.

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

chrischo2002 發表於 17-5-11 22:53
旺角黃海清,唔dim症

想當年我帶我奶奶去睇過黃醫生,我奶奶當時喉嚨唔舒服咗好耐,一飲水就咳,睇咗3次都話我奶奶心理作用,無幾耐我奶奶行行下街覺得呼吸唔到,快塞息,之後入咗威院要緊急做手術插支架入氣管,因為氣管收窄咗引至呼吸唔到,而且亦引至食道塊葉打開咗,飲水食野都'續'到,之後威院再check原來係氣管癌,再遲d發現就無命!
我一直都記住黃醫生無認真去睇我奶奶病情,話佢心理作用,我奶奶原來係咁大件事,好奇怪佢發現唔到我奶奶食道或氣管有問題囉!
我本人本身有睇開佢醫我鼻敏感,自此都唔睇佢了!

首頁

尾頁

跳至