親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

下個月將會去SIEM REAP 4日3夜, 2大1小去, 主要relax同睇下吳哥窟已經BOOK左機票同酒店
因為小朋友比較細同主要輕鬆遊, 想問下呢度有冇人試過BOOK的士/包私家車? 有冇contact可以share?
Thanks!

伯爵府

Push

男爵府

tarejackie 發表於 17-5-8 19:05
下個月將會去SIEM REAP 4日3夜, 2大1小去, 主要relax同睇下吳哥窟已經BOOK左機票同酒店
因為小朋友比較細同 ...

我都好多年前去。。。因為是臨時起行,一d係網路上比較有名的包車同導遊都book唔到。所以係去到先搵,係中央市場附近的華人鋪頭逐間問,好快就問到一間。完成行程後最大的結論係好在book左有冷氣的van仔,哈哈,係吳哥爬上爬落,又熱。。。有冷氣的車真係好緊要,同埋唔駛食塵。

大宅

我之前是經酒店介紹的,你可以問問你book的洒店。 另外可以睇睇StopAsia
http://stopasia.com/#

仲有,我自己上年去係咁多日book足咁多日的私家車, 會比坐Tuktuk舒服很多。

伯爵府

missvivi 發表於 17-5-9 21:13
我都好多年前去。。。因為是臨時起行,一d係網路上比較有名的包車同導遊都book唔到。所以係去到先搵,係中 ...
請問邊個網站嘅包車比較可信? 有冇提意?

伯爵府

BigMac16 發表於 17-5-9 21:18
我之前是經酒店介紹的,你可以問問你book的洒店。 另外可以睇睇StopAsia
http://stopasia.com/#
酒店我見好貴同focus做半日/全日tourthx, 我睇下個網頁先

男爵府

tarejackie 發表於 17-5-10 12:29
請問邊個網站嘅包車比較可信? 有冇提意?

當時係背包客棧search,想book 車加導遊的,不過最後都book唔到,因為我最後都無用過所以都無推介。不過當時搵的都不是公司,係同導遊直接book的。 我地搵到當地華人做司機都有好處,雖然佢無導遊牌,有d好熱門的地方佢無陪我地入,因為佢唔可以帶人,佢會入去前講下入面主要睇乜,有d遠d的地方,佢有陪我地行,會講佢細個的故事,我地都有問赤柬時期的事,真係都獲益良多。

伯爵府

missvivi 發表於 17-5-10 19:10
當時係背包客棧search,想book 車加導遊的,不過最後都book唔到,因為我最後都無用過所以都無推介。不過當 ...

明白,謝謝
不過我地hea為主,主要搵包車算喇
等我search 下個website先

首頁

尾頁

跳至