美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

asweetmom 發表於 18-5-28 02:18
我在fancl、ad+、cef、clinique之中考慮了好幾天,還是clinique c10化算,而且我已經完全適應c10了,一點刺 ...

其實完全冇刺激性嘅左旋C,一係濃度好低,一係pH唔夠(都會令到左旋C只係少部份dissociate)都未必係好事。不過最緊要相信眼見得到嘅效果!

伯爵府

seasonbaby 發表於 18-5-28 10:41
我剛剛先買完,但是唔知點解比錢係用£來結算,我明明係HKD。不過都有折呀
...
琴日我試左好多次都唔得, 用另一張credit card都比唔到錢, 算cellex c我都係無機會用, 轉買css 一樣有折~ 因為我用緊一枝vit c都要睇定補貨~

伯爵府

Elenalan 發表於 18-5-28 10:55
30ml俾我一個月都用哂啦
你可以搽埋頸wor...搽埋頸真係多多都唔夠用...
聽你講完話防哂要搽頸, 依家我都搽~ 因為上星期阿仔戶外活動無幫佢搽頸, 點知臉頸兩隻色~ 以後都記得要搽後頸~

水晶宮

snoopyiu 發表於 18-5-28 11:31
聽你講完話防哂要搽頸, 依家我都搽~ 因為上星期阿仔戶外活動無幫佢搽頸, 點知臉頸兩隻色~ 以後都記得要搽後 ...
我覺得塊面可以低頭, 但係後頸無論咩角度都曬到應...就算有帽有長髮都會曬到

水晶宮

尋晚食完麥當當, 塊面又紅紅痕痕...
搞到今個星期打唔到laser...
希望快d收到CSS, 我好彩訂了支Copper Peptide, 等佢救命...
忍口真係好難...忍少一次就出事

水晶宮

o岩o岩我媽咪話已幫我收到CSS貨!!!
好快手呀! 6日內就收貨!!!今晚有得用!!!

伯爵府

iris007 發表於 18-5-28 10:46

想問 timeless 你係邊度買? 知唔知香港有無得賣?

伯爵府

Elenalan 發表於 18-5-28 12:56
好快手呀! 6日內就收貨!!!今晚有得用!!! ...
好快呀~ 即刻有得用copper 果枝~ 用完報告下~

男爵府

snoopyiu 發表於 18-5-28 13:15
想問 timeless 你係邊度買? 知唔知香港有無得賣?

係佢美國網站上訂,用代運寄來香港。 香港應該冇得賣,我見佢之前買滿usd75做50%,就同時試下用代運買,如果折扣唔多,又唔買得多,直運好貴。

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

Elenalan 發表於 18-5-28 12:56
好快手呀! 6日內就收貨!!!今晚有得用!!! ...

請問你覺得CSS好用定cellex c好用呀?邊隻用後效果明顯D呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

ckm80 發表於 18-5-27 23:20
我有買,但佢好厚身,唔係水㶒感,瞓醒唔覺有咩特別呀
thanks for sharing~

水晶宮

seasonbaby 發表於 18-5-28 15:01
請問你覺得CSS好用定cellex c好用呀?邊隻用後效果明顯D呀?

CSS o既CE我都係第一次買咋, 未用過。

Cellex-C上次Beauty Bay 7折買左呢幾支:

High Potency Serum (10% VC at pH2.0-2.x), Advanced C Eye Gel (10% VC, unknown pH), Eye Toning Gel (5% VC at pH2.x), Sensitive Serum (7.5%VC at pH3.3)。呢4支其中一支eye gel (我唔記得邊支)一開封已變黃變味, 用幾次我就掉了。

另外果幾支我搽上面都覺得太吉, 可能因為太低pH and/or水劑配方皮膚吸收得好快, 刺激感大(對我皮膚黎講), 所以我唔係每支都可以連續使用全面搽, 有時皮膚太sensitive果排我只搽額和頸呢d唔敏感位置。用完呢批後我覺得我測試唔到Cellex-C效果, 因為我冇連續搽全面, 又因為對我太刺激我唔會再回購呢幾支。

剩番今次買果支Advanced C Serum我之前冇試過, 佢係Cellex-C專利水解離子化技術去穩定左旋C, 同時令pH冇咁低(~pH3.7-3.9左右), 所以我想試埋呢支。我都未用過俾唔到意見, 但Cellex-C係極少有水劑型左旋C精華, 我鍾意水劑多過油劑/溶劑型, 所以我仲抱一絲希望睇下呢支o岩唔o岩我用。

但以價錢和口碑數量, CSS應該比Cellex-C受歡迎。
CSS只係USD39.85即係~HK$313/30ml, 趁10% off等於免運費就好抵, 抵過用Clinique C10和Dermacept/ Obagi好多。

水晶宮

有心買Cellex-C的VC serum要留意一下pH值, 因為當pH低到2.x時仲要係水劑會好刺激下, 就算唔係敏感肌都未必喜歡每次搽上後吉吉痕痕十幾分鐘感覺, pH越低亦會令皮膚越易乾燥。

水晶宮

回覆樓主:

又搵到間有Hydrafacial試做,$388好似包TNS導入,但唔知是否黑店

子爵府

Elenalan 發表於 18-5-28 15:24
CSS o既CE我都係第一次買咋, 未用過。

Cellex-C上次Beauty Bay 7折買左呢幾支:

好詳細呀!我有用過Dermacept C20/ Obagi C15,兩隻對我都都冇乜大變化,希望cellex-c有D效果啦

水晶宮

seasonbaby 發表於 18-5-28 16:13

Beauty Bay 7折入Cellex-C係好抵買, 一年先得2次7折

子爵府

Elenalan 發表於 18-5-28 16:19
Beauty Bay 7折入Cellex-C係好抵買, 一年先得2次7折

請問有冇promotions code for CSS?想試埋

男爵府

Elenalan 發表於 18-5-28 15:55
又搵到間有Hydrafacial試做,$388好似包TNS導入,但唔知是否黑店
聽講話都幾HARD SELL

水晶宮

seasonbaby 發表於 18-5-28 16:30
請問有冇promotions code for CSS?想試埋

官網有寫code"Springsavings"

水晶宮

cakecakemango 發表於 18-5-28 16:45
聽講話都幾HARD SELL

咁就唔使諗, 最怕sell到暈連去做個facial都relax唔到仲有壓力...

如果再搵唔到可靠又唔sell的我會繼續而家個plan算...做生不如做熟...

首頁

尾頁

跳至