美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

greentea000 發表於 18-5-22 23:54
唔知點解我覺得lotion比serum笠好多

唔好意思,我剛第一次買ba.de , 睇物流佢去左北京廣洲再返香港,想問買過嘅買家係咪都有呢個情況?謝謝

水晶宮

me920 發表於 18-5-23 11:54
想問大家, 如果只係office 工作, 唔使外出, 只係返工放工, 同中間lunch hour 出下去(但都可能有15 min outd ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Elenalan 發表於 18-5-23 12:31
咁你會幾時補防曬? Lunch 外出前?Thx

水晶宮

me920 發表於 18-5-23 12:48
咁你會幾時補防曬? Lunch 外出前?Thx

lunch外出前

me920    發表於 18-5-23 13:22

別墅

回覆樓主:

請問維c 精華要放雪櫃嗎?
用開枝ordinary 維c幾個月,呢幾日塗完好似又黃又黑咁,唔知係咪最近天氣太熱變壞左?

男爵府

Elenalan 發表於 18-5-23 00:13
呢個價錢好難長期用

我有用開,同white lady間住用,覺得好啱用

珍珠宮

me920 發表於 18-5-23 11:54
想問大家, 如果只係office 工作, 唔使外出, 只係返工放工, 同中間lunch hour 出下去(但都可能有15 min outd ...

我呢排比較多用輔助防曬工具,如果果日搽物理防曬霜,就無補搽,出外午餐會用防曬傘、囗罩、外套、手套。

珍珠宮

greentea000 發表於 18-5-23 14:36
我呢排比較多用輔助防曬工具,如果果日搽物理防曬霜,就無補搽,出外午餐會用防曬傘、囗罩、外套、手套。
...
即係搽化學防曬就要補搽?

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-5-23 00:12
係咪你搽得份量多?上次果包RM Lotion sample我分到好幾次用。佢質地似jelly water, 我覺得可以當佢補濕精 ...

我有再去專櫃試多次,雙手各搽相同份量,依然感覺rm serum快D唔笠。

一田購物日有rm serum set

珍珠宮

me920 發表於 18-5-23 14:38
即係搽化學防曬就要補搽?

化學防曬劑會降解失效

珍珠宮

mercedes_ac 發表於 18-5-23 13:01
請問維c 精華要放雪櫃嗎?
用開枝ordinary 維c幾個月,呢幾日塗完好似又黃又黑咁,唔知係咪最近天氣太熱變 ...

我所有VC類產品都由買到用完存放5度雪櫃,而且盡量買細包裝。一開就啦啦聲用,拖長用越用越無效果。

珍珠宮

Garmimi 發表於 18-5-23 12:03
唔好意思,我剛第一次買ba.de , 睇物流佢去左北京廣洲再返香港,想問買過嘅買家係咪都有呢個情況?謝謝
...

ba.de中文網本身係為內地市場而設,一定要經內地海關清關再運送香港。

子爵府

greentea000 發表於 18-5-23 14:50
ba.de中文網本身係為內地市場而設,一定要經內地海關清關再運送香港。

今日萬寧有大量,anessa防晒邊隻好用

男爵府

我從未試過喺一田購物日度買野,請問沙田一田還是荃灣一田比較多人?請問當天需要排隊入場嗎?

珍珠宮

paulinewong 發表於 18-5-23 16:58
我從未試過喺一田購物日度買野,請問沙田一田還是荃灣一田比較多人?請問當天需要排隊入場嗎? ...
沙田一田而家裝修, 好多部門都縮細左, 如果你只係想買美容野係有的, 其他野可能就少好多款了(例如遮帽行李等).............
未去過荃灣一田

男爵府

me920 發表於 18-5-23 17:01
沙田一田而家裝修, 好多部門都縮細左, 如果你只係想買美容野係有的, 其他野可能就少好多款了(例如遮帽行李 ...
謝謝你的回覆,我除咗想買美容野之外還想買其他野,所以我都係去荃灣一田

男爵府

Iherb 蘆薈gel分享
Real aloe vera gel舊版2013年,用後皮膚敏感
Aubrey organics pure aloe vera 舊版2013年,用後皮膚敏感
Mill creek aloe vera gel舊版2013年,用後皮膚不敏感,但是很澀眼
George aloe vera gel 2014-2017年,用後皮膚不敏感,幾保濕,尤其是退紅降溫很好,之前試過小腿laser脫毛後皮膚起紅點,用過兩次厚搽這款aloe gel後退哂紅點,但是最近發現這款蘆薈gel是用methyl parabens,這種防腐劑對健康安全危害大嗎?諗緊回購不回購好呢?

男爵府

paulinewong 發表於 18-5-23 17:48
Iherb 蘆薈gel分享
Real aloe vera gel舊版2013年,用後皮膚敏感
Aubrey organics pure aloe vera 舊版2013 ...

我用mill creek,暴曬後退紅效果好,冇敏感,冇乸眼

侯爵府

回覆樓主

尋日用咗呢款防曬,好乾爽但唔算乾,無保濕打底搽手腳都ok,輕微泛白但好快無嘢,但搽時要捽多兩下至均勻

但我唔係曬得好勁呀,暫時似乎ok,無見有錶印/涼鞋印

珍珠宮

chung_ma 發表於 18-5-23 15:18
今日萬寧有大量,anessa防晒邊隻好用

我未用過任何一支anessa今年版本,無經驗分享。如果但求防曬效果,唯有anessa金。

首頁

尾頁

跳至