美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

IloveJJ 發表於 18-5-25 11:09
wet force 可以搽面架!不過我呢兩年都用Anessa, 面用Anessa bb cream。兩年前我用counter既,會用防水粉底 ...
你有冇試過shiseido 的防曬BB cream? 佢有3色揀, 比anessa bb cream 多一隻色.
我本身都有買anessa bb cream 亮白個隻, 少少比我膚色白, 但自然色又黑左少少

shiseido 試過上手, 好似中間隻色啱我D, 不過未用完anessa bb, 所以冇買到

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

smallyau 發表於 18-5-25 11:12
如保濕要加錢,好似大約1600一次,咁貴我當然無做喇。自己做mask咪算。 而家皮膚好左就要好好護理 ...

咁你知唔知佢加$1600果部Infusion係導入乜野精華呀?

大宅

回覆樓主

有冇人用過Dr. wu依啲products?
抵唔抵買?

禁止訪問

水晶宮

me920 發表於 18-5-25 11:12
Elenalan, 請問你係咪係dermaHxxxxx做hydrafacial?你覺得做得好唔好?
hardsell嗎?
Thx!~

我唔係呢間做, 我o係L記做HydraFacial (包埋TNS導入), 我覺得都幾乾淨, keep到8-10日完全零黑頭(以我膚質), 導入完TNS好滑, 上妝好貼。呢個facial我會長期做架喇, 因為我唔會針清, 平時亦懶敷清潔mask(應該話好多deep cleansing mask對我黎講都太乾)。

我只做過一間, 所以唔知佢算唔算好, 我估只要係用同一部機, 做足哂steps和用TNS導入, 應該間間都冇分別。
如果我再買course, 都只係會睇價錢。

我覺得唔hard sell (但我妹去做laser脫毛就話成日sell佢join水份treatment)。

不過夏天, 一個月先做一次HydraFacial我覺得清潔唔夠, 所以我同時有o係自己做開facial的小店加錢(~$100)做韓國機Ultra V Hydro Peel, 一個月做一次HydraFacial一次Hydro Peel, 暫時都夠頂到。

不過Ultra V部Hydro Peel清潔力吸力真係遠不及美國機Edge System的HydraFacial, 但平一大截就算啦, 叫做好過冇。我唔捨得一個月做兩部貴機。

另外, 我又join左另一間salon的試做價, 佢用韓國Cluederm的AquaPure (2017新機), Cluederm即係出Ultraformer III果間廠, 所以都唔係cheap野。我join了$1200/3次試做, 包哂跟機peel+sebo+淨膚精華和3選一機頭導入(1. Electroporation with LED; 2. Microcurrent; 3. Cooling/ Heating (-5/42 deg.))。平均$400一次試做唔係平, 但我問得店主好詳細, 我prefer佢跟足steps好過偷工減料呃join plan。

做完AquaPure睇下我仲會繼續HydraFacial定係做韓國機...

但係坊間好多小店果D 唔使$100試做aqua peel用老翻機仔連間廠名都冇(最重要係唔知用咩野精華液做清潔和導入)我就一定唔會貪平join了, 我做facial最緊要知用緊乜野牌子乜野產品搽上我塊面。

水晶宮

aewiou 發表於 18-5-25 12:14
請問你有用過呢隻?你覺得成份如何?

冇用過, 但成份都算好安全

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-5-25 12:14
我唔係呢間做, 我o係L記做HydraFacial (包埋TNS導入), 我覺得都幾乾淨, keep到8-10日完全零黑頭(以我膚質) ...
L記係lumniXXX?
你試完aquapure 可否上來share 下?

Thanks very much for your info and sharing ar!

水晶宮

me920 發表於 18-5-25 12:28

喂啱啱見到你講果間又有HydraFacial試做$980買一送一(即係2次?),但佢冇講明包唔包TNS導入(包就好抵!), 有興趣可以去試下再回來報告

水晶宮

me920 發表於 18-5-25 12:28
1. Yes2. 其實我在L記試了AquaPure個microcurrent機頭, 做完塊面即時V左(我太攰成日好易水腫), 仲好舒服, 所以先心思思想搵呢部機o既試做價facial, 以前覺得韓國機一定不及美國機HydraFacial, 但HydraFacial只係因為吸力夠和TNS吸引(唔加TNS就冇哂吸引力), 如果韓國機清潔以外仲有其他導入效果仲要再平d, 咁其實平貴機間住做下都唔錯。L記AquaPure的試做價貴好多(之前有出試做優惠但我missed左), 所以我就fb search部機名, 搵到另一間。

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-5-25 12:35
喂啱啱見到你講果間又有HydraFacial試做$980買一送一(即係2次?),但佢冇講明包唔包TNS導入(包就好抵!), ...
我又search 下佢hard唔hardsell 先~~

水晶宮

呢排我都勤力番做facial, 我之前半年因為濕疹停哂d facial, 真係覺得唔做facial一排皮膚暗啞左(當然都可能因為少用左左旋C和retinol)。

我呢個年紀單靠搽skincare我覺得唔夠, 唔好話好進取做咩醫美, 至少keep up做下peeling和深層補濕facial...效果都有分別。

呢排都砌緊我d facial plan...都幾煩, 我本來在L記仲有4次(~$5xxx)的嫩膚laser facial未打, 因為太痛所以我打算放棄唔打, 想轉其他treatment又要買多double價值, 即係俾多$11K, 就有~17K的value去買course。我又唔想自動棄權$5xxx的treatment, 但又唔想再俾多$11K...因為L記冇乜機我係有興趣, 除了HydraFacial...但我唔想一次買咁多。我份人貪新, 真係好想周圍試下其他salon和新機。

至於打斑, 我都唔想再買新course, 我想睇定d先...對Cosmax有興趣。

大宅

Elenalan 發表於 18-5-25 11:43
咁你知唔知佢加$1600果部Infusion係導入乜野精華呀?

我又唔知部機係咩?

水晶宮

smallyau 發表於 18-5-25 13:02
我又唔知部機係咩?

Infusion應該就係你話要加$1600做的補濕導入, 我在另一間都有加Infusion, 但只係佢1/3都冇o既價錢, 所以想知Cosmax導入果支精華係乜點解會咁貴...我果間好似只係導入Endocare/ Mesoestetic...

水晶宮

我又有諗過縮數, 唔join Infusion, 打完斑即刻返到屋企開支endocare SCA用機仔碌面, 自己導入...

話時話我屋企好多部機仔, 都係3分鐘熱度, 玩一陣又放埋一二邊....

大宅

Elenalan 發表於 18-5-25 13:12
Infusion應該就係你話要加$1600做的補濕導入, 我在另一間都有加Infusion, 但只係佢1/3都冇o既價錢, 所以想 ...

其實打前打後在家多保濕應該不會很乾,我就喜歡用AD+支保濕水搽兩遍,夠晒潤,有時打後都無full mask

大宅

Elenalan 發表於 18-5-25 12:14
我唔係呢間做, 我o係L記做HydraFacial (包埋TNS導入), 我覺得都幾乾淨, keep到8-10日完全零黑頭(以我膚質) ...
L記係咪即係Lumiere?
我之前都係果到做TNS+SHA果酸,不過覺得TNS太笠,
最近轉左佢隻AquaPure,雖然平D,但吸力好似唔夠TNS部機勁
佢地次次都話我勁多黑頭,做完果幾日係好左,但下個月返去再做之前又勁多

水晶宮

anyasze 發表於 18-5-25 14:14
L記係咪即係Lumiere?
我之前都係果到做TNS+SHA果酸,不過覺得TNS太笠,
最近轉左佢隻AquaPure,雖然平D, ...

係呀!
你轉左Aquapure? 幾錢呀? 我都怕AquaPure唔夠吸力, 你做Aquapure只係用一個機頭(即係清潔果個機頭)? 有冇再加其他機頭做導入呀? 我問過L, 話d機頭係要加錢(!!), 如果加錢...成個treatment仲貴過做Hydrafacial TNS。

我就覺得TNS好水潤做完好滑。佢地次次都話支水好dirty架啦, 想我去做密d呀嘛。

我諗冇一部機可以做一次keep一個月冇黑頭 (但我都keep到一星期以上好乾淨o既)。
所以我咪話最好一個月做兩次, 一次做HydraFacial美國機, 一次用韓國機...平貴間住做。
否則就要自己勤力d做下清潔(不過我懶)。

首頁

尾頁

跳至