跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 JS.CHOW 的帖子

因為我本身係ftm,所以唔知俾唔俾佢返好。有啲媽媽講到元朗禮賢會嬰兒園好差,啲姐姐對啲小朋友又唔好

大宅

CANDYEKEE 發表於 17-5-22 07:41

因為我本身係ftm,所以唔知俾唔俾佢返好。有啲媽媽講到元朗禮賢會嬰兒園好差,啲姐姐 ...

點都有好有唔好。如果有家人幫手湊就最好啦
我識果個媽媽佢就話幾好 佢話佢好鐘意番

複式洋房

屋企人幫唔到手,所以知道有位個下都好開心。睇下有無小朋友讀緊有comment jar

大宅

CANDYEKEE 發表於 17-5-22 07:51

屋企人幫唔到手,所以知道有位個下都好開心。睇下有無小朋友讀緊有comment jar

嗯 我都想知多d

大宅

regent9 發表於 17-5-22 00:56
聽朋友講禮賢會唔錯啊!但你有冇問過係咪真係對升k1無優先啊?

講緊係天水圍果間,同九龍冇關,確認冇誤會先。

大宅

tigamama 發表於 17-5-22 08:41
講緊係天水圍果間,同九龍冇關,確認冇誤會先。

係天耀啊!因為幼兒園都係同一地方

大宅

regent9 發表於 17-5-22 09:45
係天耀啊!因為幼兒園都係同一地方

咁我可以答你:嬰園會代派表格(即係知道係嬰園學生),但照樣要面試,亦唔一定收(但個人認為咁細其實有乜面試表現可言,都係睇月份岩唔岩)。

大宅

tigamama 發表於 17-5-22 09:58
咁我可以答你:嬰園會代派表格(即係知道係嬰園學生),但照樣要面試,亦唔一定收(但個人認為咁細其實有 ...

唔該晒職員都係話無優先,要面試,我唔知係官方答案定真實情況

別墅

CANDYEKEE 發表於 17-5-22 07:51

你好,我囝返緊禮賢會,佢返到好開心,個個姑娘都好好人,好有愛心,佢係大組,好多活動,又成日唱歌仔,返到屋企佢都會成日唱,當然唔知佢唱緊咩啦。
細菌就一定會有架啦,我囝成日食手指,佢抵抗力又差,就算未返育嬰園前都成日病,所以都唔關唔關育嬰園事。但近排就見佢無咩點病過(touch wood),可能大左,抵抗力好左掛。
你坐月無人幫手真係要考慮下,我都係過來人,坐月真係會發癲,加上你個仔都係得20個月,睇少震都唔得。

大宅

regent9 發表於 17-5-22 00:43
係啊!佢都係4月先通知我9月有位!到時我仔都已經22個月,一年後又唔會直升k1,要再搵
...

即係你仔係11月細b?直報k1就唔一定要考慮隔離幼兒園啦

尤其有n升上黎既學校,剩俾k1既位唔多。

別墅

mymelodychu 發表於 17-5-22 16:57
你好,我囝返緊禮賢會,佢返到好開心,個個姑娘都好好人,好有愛心,佢係大組,好多活動,又成日唱歌仔, ...
我都係大組媽咪,我都覺得呢幾個月我個女都病少左。我發現最近呢幾個月無人病,因為我睇到大組無人要吃藥。

別墅

我個女都係歲半入禮賢會讀我開頭都係驚成日病唔知讀唔讀。
最後我選擇讀因為我真住好有需要,同埋小朋友讀書接觸人多點都容易病就算將來讀幼稚園都一樣會病,唯有自己增強佢抵抗力,d病都係一般感冒。
我女返左學後學展比同年紀叻,學多左好多野,佢2歲已經識讀one至ten 老師都好有愛心。學校仲幫我個女介左片。

大宅

fan1314520 發表於 17-5-31 10:54
我都係大組媽咪,我都覺得呢幾個月我個女都病少左。我發現最近呢幾個月無人病,因為我睇到大組無人要吃藥。
...

流感高峰已過,一般幼園都少人病左

複式洋房

我囡之前係禮賢會讀得唔錯,佢由2個月返到將近3歲,佢地完全攪掂晒,自理,社交都教,語言發展仲特別快添!但囡係細B,所以畢業就直上k1,佢地仲有畢業典禮,好得意

大宅

mmw825 發表於 17-6-2 19:21
我囡之前係禮賢會讀得唔錯,佢由2個月返到將近3歲,佢地完全攪掂晒,自理,社交都教,語言發展仲特別快添! ...

天耀果間嗎?

大宅

CANDYEKEE 發表於 17-5-22 07:41

因為我本身係ftm,所以唔知俾唔俾佢返好。有啲媽媽講到元朗禮賢會嬰兒園好差,啲姐姐 ...

我啲小朋友都係禮賢會出嚟,啲姑娘好好,好有交帶,學習自理又快!!
我都想知你係跟邊個姑娘^^
既然係ftm 點解唔留啲位俾真正需要嘅人,有好多雙職父母好需要一個位!!

別墅

我囡囡依家返緊,就畢業了😆
幼兒園姑娘好好,囡囡好鐘意佢哋,好有交帶👍🏻
自理也不錯,依家努力戒片片中💪🏻
學校同家長溝通緊密,會打比我講吓囡囡進展,我可以好安心返工☺️

複式洋房

唔係初初會病 係讀咁耐病咁耐⋯

複式洋房

病 佢地話細路體弱易傳染
但結果問其他家長 一樣個個月睇醫生
只係育嬰院唔認
手足口病高峰期 包你中硬
我初頭都中獎咁 咁快有位 後來到你退學 你就明點解咁快有位
請姐姐啦 個個都唔想請姐姐 但你經歷過健康院 你都會無奈行呢條路

大宅

mwm620 發表於 17-9-11 14:46
病 佢地話細路體弱易傳染
但結果問其他家長 一樣個個月睇醫生
只係育嬰院唔認

咁人人體質唔同,能自己湊梗係最好
請姐姐(如家中冇其他成人看管)係咪好啲我非常有保留。

首頁

尾頁

跳至