網購天地

跳至
[淘寶] 海爾蒸焗爐  

首頁
12345...14

尾頁

珍珠宮

15週年勳章

LM 先

大宅

回覆樓主:

海爾試機,新手級蛋糕仔。

左上係之前忠臣出品,估計係爐溫唔平均,令佢爆得好肉酸,而且後中果隻特別燶。右下海爾出品。

今次貼成品係回應返之前,有jm提過想睇分享,下次我再分享成品(如果有機會的話,我整野食唔叻),應該會搬過去烹飪果邊,始終依邊係網購版,我驚會離題?

Cheuk2012    發表於 17-12-10 22:08
ninini    發表於 17-5-23 23:46

男爵府

2024年龍年勳章

AC100209 發表於 17-5-23 09:15
係呀,琴日下晝到左啦!
我無試爐溫呀,屋企無焗爐用溫度計。

嘩~你好好人呀~唔該哂~

子爵府

回覆樓主:

海爾蒸焗爐有個烤圈嫁喎, 好多嘢學, 你有冇download到呀? 我諗住未收到機都學住嘢先, 但又不成功開到

大宅

BeautyPinky 發表於 17-5-23 21:58
海爾蒸焗爐有個烤圈嫁喎, 好多嘢學, 你有冇download到呀? 我諗住未收到機都學住嘢先, 但又不成功開到
...

我知有烤圈呀,但我無download到呀,我電話無咩memory 或者可能用平板download黎8下

大宅

回覆樓主:

好羡慕樓主啊!我都一直想淘,但老公唔俾,話驚唔安全,海爾大牌都話驚,俾佢激死。

大宅

藍莓 發表於 17-5-24 07:58
好羡慕樓主啊!我都一直想淘,但老公唔俾,話驚唔安全,海爾大牌都話驚,俾佢激死。
...

我老公唔會唔俾我淘呀,裝修時,廚房抽油煙機佢都係大陸買返黎。佢做水電架,我淘啲電器返黎,都會問佢安唔安全,佢話安全呀。同埋我都會簡大牌子黎淘。

不過我都明白,好多人都抗拒大陸電器。

男爵府

回覆樓主:

我淘的蒸烤爐用左剛好一週年。仲唔係海爾咁大牌子添。老實講,個爐幫輕左我好多煑餸工作,我日日用,尤其是個蒸功能。焗蛋糕面包就覺得佢溫度不太平均,但都可以接受。

海爾應該是更好。

大宅

frombetter 發表於 17-5-24 08:19
我淘的蒸烤爐用左剛好一週年。仲唔係海爾咁大牌子添。老實講,個爐幫輕左我好多煑餸工作,我日日用,尤其是 ...

你用邊個牌子呀?除左海爾,我見都多人用山崎、凱度、志高。

男爵府

好似叫奧斯威爾,睇樣同功能,同山崎一模一樣。當時買,連順豐送貨¥1480。

大宅

frombetter 發表於 17-5-24 08:46
好似叫奧斯威爾,睇樣同功能,同山崎一模一樣。當時買,連順豐送貨¥1480。
...

咩牌唔緊要,最緊要好用同安全 我只用左2日,都已經好開心

大宅

AC100209 發表於 17-5-24 08:08
我老公唔會唔俾我淘呀,裝修時,廚房抽油煙機佢都係大陸買返黎。佢做水電架,我淘啲電器返黎,都會問佢安 ...

你老公做水電知道這款安全就好,可以跟買,返去要同老公再傾傾先。

我睇過德國寶好似同海爾這款一樣樣,但貴好多。

男爵府

請問用邊間集運? 電器也可運來香港嗎?

大宅

icyblueblue 發表於 17-5-24 16:32
請問用邊間集運? 電器也可運來香港嗎?

電器落香港無問題架,不過如果有問題要拎上大陸,過關就要打稅。我用toplink, 但應該唔係話最平,只係我用開。

大宅

回覆樓主:

原裝得1隻烤架,淘多隻原裝烤架:mother:

其實仲有淘多隻烤盤,因為係一set兩隻咁淘,但隻烤盤,剛拆包就見到角位有啲花左,仲同賣家傾緊點搞。

ps. 個人意見,早知淘2隻烤架仲好,佢本來話可以將烤盤轉埋烤架。

男爵府

回覆 AC100209 的帖子

唔該晒

大宅

icyblueblue 發表於 17-5-24 16:46
回覆 AC100209 的帖子

唔該晒

補充下,萬一真係有問題,要拎上大陸,我見過好似話帶埋單去,同埋話拎上去維修,維修完會拎返出香港,可以唔駛打稅? 我唔肯定的,如果你想知,可以search下依方面資料。

子爵府

回覆樓主:

即係同一賣家有烤架賣? 如另一賣家,可否給link?

子爵府

回覆樓主:

最後,我在你的賣家拍了白色,同你價錢一樣。原本我在另一家付款了粉色,但沒貨,只好申請退款, 剛才即在你賣家拍了,明天發貨,期待收到後再交流一吓。

但佢話標配只一個烤架,沒有加錢多配喎

大宅

BeautyPinky 發表於 17-5-24 18:34
即係同一賣家有烤架賣?

唔同賣家,另外搵海爾嫩烤箱原廠配件,得一間賣。佢最後安排退款5蚊俾我。其實花既地方唔影響用,但我唔滿意佢講到係速遞問題,佢地無問題,到我話佢包裝唔得,佢仲話我無講佢知寄香港,好似係我問題咁! 我反問佢係咪意思即係我問題,佢先補句唔好意思 (之前一句唔好意思都無,有問題都係其他人問題)。

而根本佢2個架中間只放一張泡泡紙,我覺得佢本身包裝有問題,多過快遞問題。但你知啦,我地香港買家,要退貨係好麻煩,所以接受左退5蚊就算。

都恭喜你買左新玩具

首頁
12345...14

尾頁

跳至