親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

MommyPanel勳章

kwokka 發表於 17-10-7 12:19
可能這是暑假的code

侯爵府

MommyPanel勳章

HippoHippo 發表於 17-10-11 23:20
揀芭堤雅-> 景點門票&表演 就見到架啦

係喎!搵到喇唔該晒你

我之前用search Cartoon Network 方法搵入場券,可能咁搵唔到美食券

大宅

HippoHippo 發表於 17-5-24 04:42
2017年復活節假期正是泰國潑水節的大日子13/4-15/4,亦是泰國人的新年。
原以為我這趟泰國之旅避開了潑水 ...

請問你mecure 和CGBR 兩間洒店,係咪2大2小都可以同房?只係CGBR 小朋友早餐免費,另一間要收費,對嗎?
我打算明天book, email 左酒店問但未覆,想快d攪埋酒店。
另外cartoon network, 有冇高度限制?如果4和8歲去,多吾多野玩到?
你的post很有用,我打算跟住去,非常感謝你詳細分享

男爵府

熱血金章 hashtag旅遊勳章

smpotato 發表於 17-10-13 00:22

請問你mecure 和CGBR 兩間洒店,係咪2大2小都可以同房? ...

多謝捧場
Mercure pattaya ocean resort 同CGMB 都可以兩大兩小入住同一間房,如訂房包早餐,CGMB小朋友早餐免費,Mercure小朋友早餐則要收175baht@
我今年2月時經ctrip問過酒店,俾埋佢個email回覆給你參考

至於cartoon network, 設施有高度限制架,你可以去官網睇下先,4及8歲的小朋友實啱玩
例如圖中banana spin的設施要夠120cm先玩得
https://www.cartoonnetworkamazone.com/discover/attractions/banana-spin/
4歲小朋友就主要可以玩cartoonival zone

大宅

HippoHippo 發表於 17-10-13 01:40
多謝捧場
Mercure pattaya ocean resort 同CGMB 都可以兩大兩小入住同一間房,如訂房包早餐,CGMB ...

很有用,謝謝你。我的小朋友好細粒,CN可能主玩cartonival ,可能比佢係兩間酒店hea玩算了,下次大個d再去CN。買飛又吾急,遲d再算。thanks again

大宅

多謝樓主,你個post真係好詳細,真心有用,多謝分享想問問pattaya sheep farm入面有冇野食?

男爵府

keelkying 發表於 18-1-25 16:27
多謝樓主,你個post真係好詳細,真心有用,多謝分享想問問pattaya sheep farm入面有冇野食? ...

多謝支持呀

Pattaya sheep farm入面有間扒房架,可去官網睇介紹:
http://www.pattayasheepfarm.com/the-barn-steak-house/?lang=en

另外玩水上單車那邊亦有一間水上餐廳架,唔駛擔心冇野食

大宅

HippoHippo 發表於 18-1-26 08:55
多謝支持呀

Pattaya sheep farm入面有間扒房架,可去官網睇介紹:

多謝回覆

我帶住個兩歲仔,諗住喺度玩一陣食埋午餐先包車出返曼谷。你地果日喺度玩左幾耐呀?唔知我預兩個鐘夠唔夠

別墅

回覆樓主:

你post好好,夠詳細幫助好大

男爵府

keelkying 發表於 18-1-26 16:34
多謝回覆

我帶住個兩歲仔,諗住喺度玩一陣食埋午餐先包車出返曼谷。你地果日喺度玩左幾耐呀? ...

我地唔食野,玩兩個鐘都唔係好夠時間呀。嗰度地方好大,又多動物可以餵,再玩埋水上單車),齋玩唔食玩三個鐘都得,食埋野可能再耐d 不過如果你地冇乜興趣餵動物,可能好快就走得

男爵府

叮噹噹 發表於 18-1-26 23:19
你post好好,夠詳細幫助好大

多謝支持
幫到大家都係我寫遊記的推動力

大宅

HippoHippo 發表於 18-1-27 21:59
我地唔食野,玩兩個鐘都唔係好夠時間呀。嗰度地方好大,又多動物可以餵,再玩埋水上單車),齋玩唔食玩三個 ...

咁我都係預3個鐘穩陣

仔歲半時同佢去過台北動物園,唔知佢係齋睇覺得悶定一次過睇太多動物load唔切,成程都冇乜反應咁所以今次棄kk zoo揀sheep farm,動物少啲集中啲應該好行啲掛見佢平時喺公園餵白鴿都餵到唔捨得走,希望呢度啱佢玩啦,多謝你意見先

大宅

回覆樓主

多謝樓主分享,好詳細吖(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
黎緊7月中會7個家庭一齊去芭提雅,5日都係住CGMB,因為人多,所以唔轉酒店
之前未去過芭提雅,仲諗緊行程點編排,好彩有你個post, 現在開始有頭緒喇
Thx

大宅

HippoHippo 發表於 17-9-20 19:57
$195 係一個大人早餐的價錢,因為free那晚規定要加早餐,小朋友早餐免費,所以係$195x2
剛上facebook再望 ...
請問FB 名? 因有好多個 Thx.

男爵府

得意妹媽 發表於 18-2-21 01:03
多謝樓主分享,好詳細吖(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
黎緊7月中會7個家庭一齊去芭提雅,5日 ...

唔駛客氣

男爵府

queyeung 發表於 18-2-21 13:43
請問FB 名? 因有好多個 Thx.

FB名係sun travel, 寫住係泰國旅遊專門店,有個太陽logo, 原先想cap圖俾你睇,不過唔知點解upload極都唔成功

大宅

回覆樓主:

Got it, thx.

大宅

回覆樓主:

請問樓主,如果我係gcbm走,去farm再落zoo先返曼谷酒店會唔會好趕?因為想第一日係機場直接去酒店玩水。回曼谷先順序去。

男爵府

MARSELF 發表於 18-2-23 13:48
請問樓主,如果我係gcbm走,去farm再落zoo先返曼谷酒店會唔會好趕?因為想第一日係機場直接去酒店玩水。回曼谷 ...

如果你想去晒兩個地方,咁最好早點出發, e.g.

10am CGMB to farm
10:30am - 1:45pm pattaya sheep farm (食埋lunch)
1:45pm farm to zoo
2:30-4:30pm kk open zoo
4:30-6:30pm 出發去bangkok hotel

曼谷放工時間可能會塞車,如你10am出發玩兩個地方,去到曼谷酒店可能要6:30-7pm

如果唔想咁趕,就一係二揀一

大宅

HippoHippo 發表於 18-2-24 12:51
如果你想去晒兩個地方,咁最好早點出發, e.g.

10am CGMB to farm

明白,唔該晒你詳細解答

首頁

尾頁

跳至