跳至

首頁

尾頁

洋房

我個仔二年級,早三個星期,班主任打俾我話佢講英文粗口要見家長!仲要唔止一次,我問返佢佢話係同學教佢講,其實我喺屋企都唔講粗口!算啦!可能佢未知嚴重性!點知今日學校打嚟,又話佢去廁所嗰陣裝同學私人部位!點解我仔咁百厭架!老師話今個學期操行一定唔會好!我真係唔識教佢啊(emoji)

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

jjk55655 發表於 17-5-27 02:18
我個仔二年級,早三個星期,班主任打俾我話佢講英文粗口要見家長!仲要唔止一次,我問返佢佢話係同學教佢講 ...

屋企人同佢相處點呀?多唔多時間陪佢?

洋房

kandyb 發表於 17-5-27 13:32
屋企人同佢相處點呀?多唔多時間陪佢?

我係全職媽媽,成日都陪到佢喎

洋房

jjk55655 發表於 17-5-27 21:36
我係全職媽媽,成日都陪到佢喎

咁我一定係比較多,其他就吾太多

複式洋房

粗口男仔是容易犯的,尤其資訊發達既年代,初接觸好多時只係貪得意,口痕跟人講
弄清楚講粗口既根本原因才能對症,係貪玩引人注目?定真係有人挑釁佢而用黎駡人等等,按情況用不同處理手法

第二樣野爸爸方面覺得如何?呢啲同性相處之道/禮儀,個人覺得父子man's talk 一句好過其他人講十句...正如母女閨密式交流一樣

洋房

h0021203 發表於 17-5-28 00:35
粗口男仔是容易犯的,尤其資訊發達既年代,初接觸好多時只係貪得意,口痕跟人講
弄清楚講粗口既根本原因才 ...

你講得好啱,應該係man talk 比較好啲,所以我將個任務交俾我細佬,因為我老公都係種佢嘅

首頁

尾頁

跳至