親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

想帶小朋友去玩,想知去唔去得過

子爵府

Sally927 發表於 17-6-5 22:14
想帶小朋友去玩,想知去唔去得過

我嚟緊七月都會去 諗住去睇下囉如果唔啱玩就早啲去jj market行街

翡翠宮

我都想知, 又係七月去...不過我仔仔已12歲, 唔知仲啱唔啱玩想順便去埋JJ market

子爵府

bb2 發表於 17-6-5 23:06
我都想知, 又係七月去...不過我仔仔已12歲, 唔知仲啱唔啱玩想順便去埋JJ market ...
12歲應該都唔多岩,太多BB野,可能得繩網岩佢玩(如果有開放俾玩既話)。

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

似香港的科學館,不過室外有玩水和playground

子爵府

舊年去過,當時阿女5歲幾都ok既,有一part係好多簡單模擬場景,俾佢地扮下收銀/農夫/消防員/新聞報導員等……

不過可能因為得阿女一個,冇兄弟姐妹陪佢玩,同場又冇乜人,佢玩一陣都夠。

另一part係小小似科學館既實驗遊戲,有d要小學生以上先夠高夠力,同埋我地去既當日有本地小學去參觀,個女又仲細,都係排左一陣玩左一陣囉。

有一part 好似係2歲以下,已經入唔到lu....

好似仲有個圖書館仔,都係冇入。

戶外就有玩水位,指定時間開放,我避開左時間先經過(冇帶衫俾個女換,所以唔想佢玩),不過都見有本地家長帶小朋友玩完水,應該小朋友會玩得好開心。

仲有一組大滑梯+繩網,繩網好高下,太細又可能唔夠膽上? 有一組繩網好似10歲以上先玩得,當時冇開放。

呢到地點唔算方便,所以好難途經,就算想去JJ market時經過,你都要行得岩JJ Market出口先易去呢個Museum. 我唔敢講值得去,起碼我冇打算帶個女去第二次。

大宅

回覆 olivia511 的帖子

呢到地點唔算方便,所以好難途經,就算想去JJ market時經過,你都要行得岩JJ Market出口先易去呢個Museum. 我唔敢講值得去,起碼我冇打算帶個女去第二次。

請問係那個出口, 上年 4月去過 call uber, 不過好塞車, 今年8月可能再去 (4 & 8 歲仔)

翡翠宮

olivia511 發表於 17-6-6 08:08
12歲應該都唔多岩,太多BB野,可能得繩網岩佢玩(如果有開放俾玩既話)。

其實主要係想玩水同埋出面d繩網同堆沙乜呢d另外有開放時間架

子爵府

YY55 發表於 17-6-6 08:38
回覆 olivia511 的帖子

呢到地點唔算方便,所以好難途經,就算想去JJ market時經過,你都要行得岩JJ Marke ...
我唔記得d出口有冇no. 另外因為我地當時去其實唔係星期六、日, 所以我地係出BTS沿JJ Market外圍行去個 Museum, 玩完就過對面入返入一個室內既 JJ Market (Google 叫呢到做 JJ Weekend Market) <-- 呢個室內場我平常去JJ Market 都唔會行到, 似係相當入既位置? 你再去 Google Map 都 search 下, 到時開住 Google 行啦~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

olivia511 發表於 17-6-6 08:25
舊年去過,當時阿女5歲幾都ok既,有一part係好多簡單模擬場景,俾佢地扮下收銀/農夫/消防員/新聞報導員等… ...

Thanks your information.

咁睇呢即係5,6歲都啱玩.

可以安排下,tkx a lot!

子爵府

bb2 發表於 17-6-6 09:18
其實主要係想玩水同埋出面d繩網同堆沙乜呢d另外有開放時間架
...

我上次去繩網無開,唔知點解

子爵府

舊年去過,當時阿女5歲幾都ok既,有一part係好多簡單模擬場景,俾佢地扮下收銀/農夫/消防員/新聞報導員等… ...

係呀,我仔就4歲,都淨係去咗扮下消防員果part,其他地方工作員話太细唔啱佢玩,係咁指返我地去另一邊,出面玩水我地都無玩,所以如果唔順路,我唔會再去囉,可能小學以上會多野玩D,出面個繩網好似要好大先玩得。

子爵府

bb2 發表於 17-6-5 23:06
我都想知, 又係七月去...不過我仔仔已12歲, 唔知仲啱唔啱玩想順便去埋JJ market ...

我仔都11歲 所以林住10點到睇下岩唔岩。唔岩就轉去 jj market

翡翠宮

yp26 發表於 17-6-6 19:38
我仔都11歲 所以林住10點到睇下岩唔岩。唔岩就轉去 jj market

驚jj太熱,細路唔啱行jj market你去過未?值得去嗎?

大宅

預2小時玩夠吾夠呢? 附近係咪冇野食。。。

子爵府

bb2 發表於 17-6-6 19:57
驚jj太熱,細路唔啱行jj market你去過未?值得去嗎?

唔洗驚 肯定JJ market熱爆 但每次必到地方 係熱 慢慢行囉我仔都算肯行 無叫走

翡翠宮

yp26 發表於 17-6-8 06:50

唔洗驚 肯定JJ market熱爆 但每次必到地方 係熱 慢慢行囉我仔都 ...

咁一於go go go

子爵府

rosan1012 發表於 17-6-7 18:07
預2小時玩夠吾夠呢? 附近係咪冇野食。。。
我覺得2個鐘差不多.... 入返去 JJ Market Weekend 有幾間食肆 (好似係 KFC之類).

子爵府

bb2 發表於 17-6-8 07:12
咁一於go go go

但行番去 JJ market.點行最快?

翡翠宮

yp26 發表於 17-6-10 08:20
但行番去 JJ market.點行最快?

我諗住用Google map咋

首頁

尾頁

跳至