懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日(7週6)去照超聲波,第一次照,照唔到閃閃,但見到胎芽,醫生叫我飲多D水再照,點知飲完再照連胎芽都照唔到,只照到胎囊!醫生話可能遲排卵,按排下星期再照過,有無人試過8週都未照到閃閃!仲有我去個間部照聲波2D真係好朦,好唔好明天再搵第二間照過?但一次照都要900蚊,好貴

大宅

8周正常應該照到閃閃啦~ 試下去第二間照

複式洋房

BEBE913 發表於 17-6-7 14:10
今日(7週6)去照超聲波,第一次照,照唔到閃閃,但見到胎芽,醫生叫我飲多D水再照,點知飲完再照連胎芽都 ...

放心,俾個bb慢慢長大先,我都好似你咁上次6週照吾到好吾放心好吾實在,但差吾多8週再照多一次就照到心跳了了,要俾d信心個bb (emoji)同埋經期吾準(我係1個半月-2個月黎一次)都會令排卵延遲

男爵府

今日(7週6)去照超聲波,第一次照,照唔到閃閃,但見到胎芽,醫生叫我飲多D水再照,點知飲完再照連胎芽都 ...

你先照到胎芽,後照到胎囊,可以唔洗咁擔心住,book一星期後再照啦。怕你揾另一醫生照都未睇到閃閃會仲擔心。
我見有d話足8週先睇到閃閃,所以當時我係9週先去照,就係怕佢遲排卵,仲驚餐飽。

珍珠宮

回覆樓主

一個星期後再揾第二個醫生照下。儀器聽你咁講都好蒙,去照清晰D既。

男爵府

覺得隔一個星期再照過,E+再穩另一間照可能一樣未照到,浪費錢浪費時間

大宅

回覆樓主

多謝各位意見!

首頁

尾頁

跳至