自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

早排送貨日期都係訂貨後一兩日,這兩次都要差不多一星期(今日定下星期四先送)。大家知道是否改咗policy嗎?

大宅

回覆樓主:

可能之後打風影響左前面既單,後面既咪要delay

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

dwvmbb 發表於 17-6-16 22:14
早排送貨日期都係訂貨後一兩日,這兩次都要差不多一星期(今日定下星期四先送)。大家知道是否改咗policy嗎 ...

我本來尋晚送貨嚟,出埋出貨通知email ,之後無啦啦收到另一個email話尋晚送唔到又無話幾時再送,等咗一晚no show 又無電話唔知佢哋想㸃,等到今曰下午突然收到另一個email,佢哋通知我下星期再送貨,我從來未曾見過一間公司噤樣先no show, 再自己單方面改送貨時間,到底間公司係唔係有財困?我見佢fb依輪好多都係收咗錢無送貨......有D又話已經報咗消委會....有D話.refund攪咗成個月都未攞返錢...唉

之前叫開百佳佢哋就算嚟唔到都即日有人打電話嚟同我另夾日子時間再送,雖然好火但都總算就到自己時間,佢依家自己單方面改時間我又要特登響屋企等....仲衰過百佳....佢哋個.CS永遠都忙線根本搵唔到,依家只希望佢哋下個禮拜真係送齊貨嚟啦,唉,平咗果D錢都唔夠買驚風潵......

大宅

我好好彩,幾次都好準時送貨

wcpcelia    發表於 17-6-18 11:16

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

blackblackie 發表於 17-6-16 22:35
可能之後打風影響左前面既單,後面既咪要delay

打咗兩日風就delay成個星期?我今日仲要專登去超市買返尋日應該出現嘅嘢,唔想去搬至叫夠錢送貨,最後都係要自己去搬...

男爵府

回覆樓主

我星期二快閃落單,有凍品,星期四準時送到;今日再落單,星期一送

翡翠宮

回覆樓主

正常係睇你訂嘅野有無貨,無貨就要遲少少先會送到 我有試過無後日就送到,有試過一星期先送到。目前為止見過嘅送貨哥仔都好好,有交帶。

別墅

Piglet豬仔 發表於 17-6-16 23:07
我星期二快閃落單,有凍品,星期四準時送到;今日再落單,星期一送

所以我唔明,上2個星期買dyson加超市貨,以為dyson要耐少少等咗成個星期,今日買超市加sim (以前試过買相同)都要下星期四,有點奇⋯

我用过HKTV6,7次未試过no show.,同cs对話都好快覆

男爵府

回覆樓主

遲送原因有幾個
1. 買既貨品唔係佢公司倉直接送,而係由其他寄賣公司送去佢倉再夾埋一齊出貨
2. 打風影響
3. 前排同Groupon搞promo d卷今個月到期

男爵府

回覆樓主

今個月訂左2次野都係第2日就送到

男爵府

回覆樓主

我每個星期二買大街市貨,星期六送,持續半年無遲過

wcpcelia    發表於 17-6-18 11:16

伯爵府

回覆樓主

啱啱買完,星期三落單,今朝送到

可能有d 貨唔係佢地倉就會耐d

男爵府

Dwmn 發表於 17-6-16 23:09
正常係睇你訂嘅野有無貨,無貨就要遲少少先會送到 我有試過無後日就送到,有試過一星期先送到。目前 ...

送貨的人幾有禮貌, 用開hktv一年幾了,一向都幾凖時,係呢一兩個月有些遲, 但都送到, 其實見佢地都辛苦。

男爵府

回覆樓主:

全部貨都係大街市出,全部有貨,睇完大家reply,我估係因為我d貨裡面無野要雪,無生果無生肉,所以排到我噤後,我用咗佢哋n次都無出現過噤嘅情況,下次都係定d生野等佢準時d...

大宅

回覆樓主

第一次no show!
已經係上星期二落單,話今個星期四安排送貨!
點知收到email話會延誤送貨時間!
Online cs永遠系統繁忙!
屋企乜都缺,貨又唔知幾時到!唉

水晶宮

回覆樓主

次次準時,無試過有問題。
網上CS我次次都搵倒。

伯爵府

coffeeclare 發表於 17-6-16 23:46
第一次no show!
已經係上星期二落單,話今個星期四安排送貨!
點知收到email話會延誤送貨時間!

用手機apps 易d 搵到cs

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

keikeilok 發表於 17-6-16 23:03
我好好彩,幾次都好準時送貨

x2

珍珠宮

王國教室勳章

手指仔 發表於 17-6-16 23:01
我本來尋晚送貨嚟,出埋出貨通知email ,之後無啦啦收到另一個email話尋晚送唔到又無話幾時再送,等咗一晚 ...

我一直都有買,送貨都好好。
但我上個月開始嬲到remove 個app...話說我約好夜晚送。
當日下午有個爛仔打電話嚟乜都唔講問你屋企有無人?
咁我問佢係邊個?佢話HKTVMALL ,
佢話宜家响你樓下,有人就送,我話好。
等咗一個鐘都未到,打電話又唔聽,online chat又busy...到兩個鐘我終於online chat有人,同佢講我宜家一定要出門口,改時間啦。佢話改好,要等多幾日。
突然間聽到有人踢門狂爆粗話點解無人?
我之前响bathroom可能聽唔到門鐘。
一打開門佢狂爆粗話我遲開門,我話我有打電話俾你㗎。
佢將d貨放响門口就走,但d貨唔齊我咪email /online chat佢地。
佢地話多單,送貨宜家外判,所以有d亂。但又話要查究竟有無少貨。
已一個月多都未refund ...電話email online chat都唔覆我都想知可以點

伯爵府

yanpig22 發表於 17-6-16 23:26
送貨的人幾有禮貌, 用開hktv一年幾了,一向都幾凖時,係呢一兩個月有些遲, 但都送到, 其實 ...

係啦,我覺得佢地hktv 做得算唔錯,vip $250 就送貨,我一星期落兩次order, 成日見同一個哥仔送黎,今日我meet 開冰凍的橙,請了一個給佢食。

首頁

尾頁

跳至