懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

由22wks開始到24wks幾次流啡,斷斷續續,亦入過兩次醫院,檢查哂所有嘢都搵唔出原因,中間病假咗一個星期,到而家都有好多嘅不安。
回歸做嘢嘅團隊,好好彩大家都好窩心,個個都叫我放低工作,可以放工走人嘅時間就趕我走,要我返去休息,可以幫我頂嘅工作就幫我頂咗⋯⋯
可能工作地方有宗教背景,今日修女行埋嚟,好激動咁同我講,工作點都要放低,因為無論如何生命點都係行先,係最重要。
個一刻真係好想想喊出嚟,尤其之前自己小產過,心入面點都係有個結,真係好想寶寶一切都平平安安,足月出世,可以親手抱住佢,聽佢笑聽佢喊。

lamliu0    發表於 17-6-20 09:54

複式洋房

回覆樓主:

我22W至今日23W流左幾日鮮血,係小便時流血,流3日停2日之後又流過,入過醫院,睇過私家同政府都驗唔到咩事會流血!宜家訓緊床唔咁郁!都唔知咩事?你個醫生有無叫你訓床?唔好亂郁?希望BB貼實大家,足月先出世!

複式洋房

qqapplepie 發表於 17-6-19 18:53
由22wks開始到24wks幾次流啡,斷斷續續,亦入過兩次醫院,檢查哂所有嘢都搵唔出原因,中間病假咗一個星期, ...

好感動,有咁好嘅同事真係幾生修到....

大宅

kkWong131 發表於 17-6-19 19:02
我22W至今日23W流左幾日鮮血,係小便時流血,流3日停2日之後又流過,入過醫院,睇過私家同政府都驗唔到咩事 ...

小便鮮血,有無驗過尿?會唔會尿道炎?
我係底底啡色分泌物(有少少恐懼去廁所),入院時有種菌,排除咗係啲菌嘅問題
我都有問醫生洗唔洗訓床,佢話唔洗特別訓床,因為唔關胎盤事。
反而我睇中醫把脈話我受咗寒,有虛火,但個人係虛弱嘅,叫我一腰酸要立即休息訓低。
因為西醫話無咩可以做,只係觀察,所以我先睇中醫安胎,希望情況改善。
希望寶寶痴住我地,我同我老公日日都咁同佢講。

男爵府

由22wks開始到24wks幾次流啡,斷斷續續,亦入過兩次醫院,檢查哂所有嘢都搵唔出原因,中間病假咗一個星期, ...

有幫咁窩心嘅同事真係好幸福,睇來你人緣都幾好,好人有好報,BB一定會健康出世

珍珠宮

好感動~~有咁好嘅同事,真係好有安全感,好有福~

伯爵府

加油!bb會癡實媽媽

大宅

GCHK 發表於 17-6-19 21:02
好感動~~有咁好嘅同事,真係好有安全感,好有福~

可能係因為同事多數都係媽媽嚟,所以好理解。
我都覺得自己好有福,所以第時如果其他同事有需要,都會將呢份理解延續落去。

珍珠宮

qqapplepie 發表於 17-6-19 21:51
可能係因為同事多數都係媽媽嚟,所以好理解。
我都覺得自己好有福,所以第時如果其他同事有需要,都會將呢 ...
冇錯冇錯,好嘅文化同氛圍要延續落下~

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

有咁既同事,你真係好幸福吖

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

你真系好幸運,有咁好同事,加油吖。

首頁

尾頁

跳至