自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

想去住一至兩晩但未決定到邊間好~請share 住後感....如設施, 房間, 食物 etc
住過兩間有比較更好!

Btw我個女大愛Disney princess...邊間會有多D機會接觸到?

Thank u~~~

Thank u for sharing

大宅

回覆樓主

Pls share! Thanks!!

大宅

認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主

如果你囡囡中意princess,建議住香港迪士尼樂園酒店。個到有間魔法化妝廳,可以入去買套公主衫,有專人化妝set頭變身做公主

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定係迪士尼樂園酒店

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

Disney Hotel 試過入住期間,去playroom玩會有公主出現,見過貝兒同埋白雪公主。

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

新酒店喇. 都幾靚. 可以用其钥酒店設施.
舊的, 唔敢再住, 殘了.

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

香港迪士尼酒店!

大宅

kat0318 發表於 17-6-30 13:17
新酒店喇. 都幾靚. 可以用其钥酒店設施.
舊的, 唔敢再住, 殘了.

請問你幾耐前住過? 房間殘得來感覺乾淨舒服吧?
我有諗過殘因爲已經開咁多年了....
但新酒店個style我自己麻麻...
所以就好爭扎

水晶宮

畀面勳章

只有迪斯尼酒店果間食buffet 時有機會見到公主出現,其他二間酒店係無ge, 酒店設施方面,三間酒店係共用。
hollywood 有間playroom, 某些時段係免費玩,泳池有滑梯,三間泳池中我最鍾意呢間。
迪斯尼酒店都有playroom 但要比錢,pool 有滑梯,但三間中,我最唔鍾意呢間個池環境。有間野比你扮公主影相,都唔平的。(啱啱住完探索家,房間有二張每張$200coupon.)
探索家最新,三間中環境最靚但無乜設施,pool 靚dd.
三間得探索家無浴缸,房間當然最新但三間房內設計都無乜特別。
房間size: 迪斯尼>探索家>hollywood
另每家酒店不同時間各自有不同康樂活動,如高飛師傅太極班,手工藝創作,迪士尼遊戲時間,
迪士尼星光影院,故事時間。。。。。。

大宅

tanping 發表於 17-7-1 12:06
只有迪斯尼酒店果間食buffet 時有機會見到公主出現,其他二間酒店係無ge, 酒店設施方面,三間酒店係共用。
...

(emoji)(emoji)(emoji)非常詳盡~~非常非常感激!!!!
據你所知係咪迪士尼嗰邊所有房型都有浴缸?

同埋其實三間係好近(i.e. 好似澳門金沙城/galaxy...其實係side by side?)?

男爵府

回覆樓主

Disney 城堡酒店大約下午 3:00 左右會有公主出現係 lobby, 可排隊影相
房間 size, Disney 城堡酒店最大最闊落
酒店內有 playroom, 鍾意公主會好開心

剛剛住完探索家 Explorer Hotel (新果間)
大地色 design, 房間新淨, 無浴缸
泳池由淺到深, 細個啲嘅 BB 都啱玩
不過酒店無 Dinner Buffet
想食 Buffet 要行去 Disney / Hollywood

Hollywood 夜晚 9:00-10:30 有個 late night buffet session, 只限三間酒店住客
星期日 $338 adult / $238 kid
小朋友照樣可以整 cookies,
同 Chef Mickey 影相
食物同平時 dinner 時段一樣, 相當抵食!

男爵府

ho3t 發表於 17-7-1 13:01

(emoji)(emoji)(emoji)非常詳盡~~非常非常感激!!!!

每間酒店之間相距大約 5 分鐘 walking distance

夏天夜晚會有蚊

wcpcelia    發表於 17-7-1 18:26

水晶宮

回覆樓主

如果鍾意公主, 一定係 Disneyland Hotel

佢lobby 既2組水晶燈,一盞係代表公主,叧一盞係王子

如果住Disneyland Hotel
我會 Book kingdom club
佢個lounge 會有小食飲品
朝早有早餐
6-8pm 有 mini buffet

around 11am有公主上黎

夜晚有 睡衣 Mickey or Minnie or Donald (只有 Kingdom club 住客可以影)

wcpcelia    發表於 17-7-1 18:26

水晶宮

回覆樓主

Disney Explorers Lodge 係探險森林風格

Mickey Minnie Donald Goofy 都換左探險装

都好特別

珍珠宮

tanping 發表於 17-7-1 12:06
...

三間酒店設施共用,請問游池不包括嗎

水晶宮

畀面勳章

creambb 發表於 17-7-1 15:41
三間酒店設施共用,請問游池不包括嗎
所有設施都包括,泳池當然包括,但留意,探索家係正hollywood 隔離,由探索家行去hollywood 5min, 但行去迪士尼酒店就要10min

水晶宮

畀面勳章

ho3t 發表於 17-7-1 13:01

係咪全部有浴缸我唔肯定,我住果間就有,你最好問清楚。距離?坐shuttle bus 第一站係迪士尼酒店,跟住車行了一陣到探索家,跟住hollywood, 途中你會見到迪士尼酒店同另外兩家酒店有少少距離,而探索家就係hollywood 隔離,其實步行5min 度就到

大宅

回覆樓主

Thank you all so much for sharing!!!
Definitely have a better idea of what to choose and what to do la!!!

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

ho3t 發表於 17-7-1 03:28
請問你幾耐前住過? 房間殘得來感覺乾淨舒服吧?
我有諗過殘因爲已經開咁多年了....
但新酒店個style我自己 ...

其實我好多年無去呢兩間。唔知有幾殘。
諗到多左咁多自由行,我就已經唔敢試。
新酒店應安全一點。

如果真係要揀之前兩間,咁都係廸士尼,唔會Hollywood, 因後者真的唔靚。

侯爵府

回覆 thunder_bunny 的帖子

新酒店可以book kingdom club 嗎?

首頁

尾頁

跳至