論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

wcpcelia 發表於 17-6-30 08:58
毎日都提佢落少D, 提多幾次

佢哋本身味覺錯哂,真係提少次都死

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MichEAL82 發表於 17-6-30 09:39

佢哋本身味覺錯哂,真係提少次都死
或者響佢地國家, 食得真係偏咸

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

MichEAL82 發表於 17-6-30 09:32
就算佢煮自己我覺得都無可能咁食法,油鹽糖果啲食屋企佢用少滴都好似蝕俾你咁,如果我個工人咁食法我會用 ...

隻賊婆買樽500 ml油話佢用. 無用我D油. 但日日炸野, 問佢乜咁細樽油, 點日日炸? 喊.
點解唔炒? 唔噴比一個月炒佢, 捱到约滿唔續.

大宅

回覆 lily-of-valley 的帖子

唔聽指示+偷嘢唔應該俾佢完約,斷佢完等佢個底花咗嘛,亦等佢難搵工,少啲機會累到其他僱主。

唔俾佢用嘅嘢我會全部鎖起,或只係擺好少量出嚟,等佢偷都難,亦唔駛花心思諗點樣偷用我啲嘢,留返啲時間做正經嘢。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

MichEAL82 發表於 17-6-30 13:03
回覆 lily-of-valley 的帖子

唔聽指示+偷嘢唔應該俾佢完約,斷佢完等佢個底花咗嘛,亦等佢難搵工,少啲機 ...

我個陣唔同媽住, 不能即時人贜並獲. 媽亦好心, 亦唔憤比多個月, 賊婆以為佢好掂, 點知媽無提同佢續約, 心急, 揾3姑6婆同媽講人情, 唔會要. 佢自己知咩事, 話比媽知佢走.

好啦, 話我頭3個月欠佢假. 你知啦, 頭3個月放假扣錢. 佢自己話唔放假, 要$. 我唔肯要佢放. 佢自己唔肯出去, 求其搵塵吸吓. 咁唔扣佢$, 過咗3個月又來話唔放假要$, 唔好攪, 佢唔出去趕佢出屋. 之後知無著數, 5am就唔見人,

大宅

回覆樓主

我試過工人煮好咸,我無話佢,我只係通知佢太咸,叫佢收左碟餸,我地唔食...第二日佢已經輕手返

大宅

Icecream17 發表於 17-7-1 03:15
我試過工人煮好咸,我無話佢,我只係通知佢太咸,叫佢收左碟餸,我地唔食...第二日佢已經輕手返
...

我有次話太鹹,特登係佢面前攞碗水逐條菜冲,佢都係無改善。反而好 precise 指示佢只可落幾多鹽就好啲,但唔到我味味餸都逐碟陪你煮一次咩

大宅

回覆樓主

煮得咸都好過我位公主做左成年都唔識煮丫

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

MichEAL82 發表於 17-7-2 18:13

我有次話太鹹,特登係佢面前攞碗水逐條菜冲,佢都係無改善 ...
一星期一次用marker筆喺豉油樽同油樽度mark line,搵個盒仔裝起調味料比佢,話佢知for幾多日或餐用咪得囉,係煩d都好過食壞自己
其實一餐已經睇到佢用幾多
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

首頁

尾頁

跳至