懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

成日聽人地講,第二胎會生得好快,原來唔係成個過程都快,係林生果個鐘先突然快。零晨3點訓訓下教,子宮收縮,痛痛地,太眼訓,冇理到,繼續訓,一訓就訓到第二朝11點。起身食下野同大女玩下,大女先得14個月。越玩越唔妥,子宮越黎越痛,痛到條腰骨度,心知真係要生啦,拿拿林沖涼,坐的士去醫院,去到醫院2點,一check就開左2度,痛楚還可死忍。跟住就去產房啦,因為產房有位。姑娘比我聞下笑氣咁,但都冇聞到,因為唔太痛,只開了兩度。一直係床度,子宮繼續停滯係2度,直至夜晚6點都係2度,宮縮15分鐘先一次。心諗唔對路,於是要求姑娘比個fitball我玩,希望可以幫子宮開得快d,果然有效,越玩越痛,越玩子宮收縮越密,去到5分鐘一次,玩左差唔多1個鐘,姑娘叫我上番床。一上床,姑娘再鷙我check都係開兩度。點知轉個頭我就越黎越痛得勁,開始痛到笑氣都幫唔到我。跟住穿埋水,一check開左4度,由上床到bb出世,不用一個鐘。
子宮由2度去到10度,唔洗一個鐘,唔怪得人人都話第二胎會好快

伯爵府

係,係個產程會快好多,子宮頸一開,會開得好快手。
BB你來咗啦?

子爵府

回覆樓主

恭喜呀

我生第二胎個陣,陣痛左2個鐘就人手穿水,穿左水25分鐘內生左

複式洋房

Mrs·Cheung 發表於 17-7-2 02:13
係,係個產程會快好多,子宮頸一開,會開得好快手。

但我想問如果同第一胎格左10年係米都會甘快呢?

子爵府

Rainc 發表於 17-7-9 17:32

真係唔知呢我就隔18個月

伯爵府

Rainc 發表於 17-7-9 17:32

咁又真係唔知喔。

因為我5年抱3。

所以,後期產檢,都成日叫我一有作動就好入院。

另外我同我細妹,就相隔10年。我媽生我妹時,仲有時間慢慢入院。
BB你來咗啦?

大宅

marie_marie423 發表於 17-7-2 00:42
成日聽人地講,第二胎會生得好快,原來唔係成個過程都快,係林生果個鐘先突然快。零晨3點訓訓下教,子宮收 ...

敢係米第二胎冇咁痛?

複式洋房

回覆 Sachiyingoldie 的帖子

我覺得痛d ,因為快,痛得比第一胎密,冇時間回氣,一味得個痛字,好彩產程快

大宅

marie_marie423 發表於 17-7-22 11:49
回覆 Sachiyingoldie 的帖子

我覺得痛d ,因為快,痛得比第一胎密,冇時間回氣,一味得個痛字,好彩產程快 ...

我上胎已經冇回氣時間,一下陣痛未完巳經另一下又泥

首頁

尾頁

跳至