夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主

我喊緊,佢仲叫我對佢呀媽好啲。我仲嬲食完飯一個人行左番屋企。我地由昨晚到依家都冇講過野!我父母就幫到我盡,我99由頭到尾都冇出過一分力!!!只係想滿足自己既虛榮心!湊大b半日都搞唔掂,差啲畀佢跑走左!我係唔會畀個孫佢湊!點都好我今次一定會企硬請姐姐!

瑪瑙宮

kaykaykkk 發表於 17-7-7 09:48
我喊緊,佢仲叫我對佢呀媽好啲。我仲嬲食完飯一個人行左番屋企。我地由昨晚到依家都冇講過野!我父母就幫到 ...

你無即刻問佢, 我點對佢唔好呀? 你講野有無良心架?

下次佢再係咁講, 你唔好唔出聲.

男爵府

我喊緊,佢仲叫我對佢呀媽好啲。我仲嬲食完飯一個人行左番屋企。我地由昨晚到依家都冇講過野!我父母就幫到 ...

你老公一向愚孝?

你外家梗係一向對你老公好好,而你兩公婆中你老公一向處於強勢,是嗎?

男爵府

開心吸收勳章

請左工人都未必可以解決到問題, 因為工人都會選僱主 ..... 有初生BB既家庭係比較難搵工人.... 樓主要注意.

男爵府

D錢係你地2公婆既, 你99憑咩去「唔俾用錢」
一年, 一年之後俾個官佢做啦
呢D通常都係信佢一成胸都變形

問返你老公, 咁而家佢有咩高見?
如果佢覺得自己阿媽咁有POINT既話
問返佢轉頭, 究竟佢唔滿意你話佢阿媽
定佢真心認同個阿媽話浪費錢請姐姐?

講多無謂,請佢自己親身領教下
你99本身有冇湊過小朋友?
如果冇, 叫佢自己湊你大仔幾日先
搞得掂個大既先好同你講野
我擔保佢以後唔再牙支牙左

男爵府

Nancy20090615 發表於 17-7-7 09:52
你無即刻問佢, 我點對佢唔好呀? 你講野有無良心架?

下次佢再係咁講, 你唔好唔出聲.

JM 講得無錯,你喊突出左你既弱勢同無能為力,你老公先得寸進尺話你。

相反,你據理力爭、不輕易讓步,你老公先會正視你既訴求。

人善被人欺咖咋,仲要係欺到上心口果隻。

至於你99,好簡單,見到個仔唔係話好錫你,咪擺99款囉。你能夠令你老公尊重你錫你,企埋同一陣線,你99自然就唔敢咁對你!(我自己親身經歷,老公越錫老婆,99自然表現好“正常”,我同老公初初拍拖,99好“唔正常”,直到真係搞結婚,99知個仔揀定左,先“正常”起黎)

男爵府

yui1625 發表於 17-7-7 09:55
D錢係你地2公婆既, 你99憑咩去「唔俾用錢」
一年, 一年之後俾個官佢做啦
呢D通常都係信佢一成胸都變 ...

係囉!仲話1年後等樓主99湊,咪玩啦!能夠安排好湊到1年,仲使鬼99湊咩

瑪瑙宮

shannon_fky4186 發表於 17-7-7 09:58

尼 d 位真係無理由唔出聲囉. 你話我都要話得有理由丫.

男爵府

shannon_fky4186 發表於 17-7-7 09:58

肯得好岩,人善被人欺,d 99睇人恰架,好明顯你老公都係恰你同外家,所以佢先咁大口氣!

侯爵府

真係要企硬請工人,老人家點可能一湊二,唔駛瞓咩,其中一個仲係newborn,有湊開bb知道無可能搞得掂,無湊bb至會丫吱丫咗

男爵府

Nancy20090615 發表於 17-7-7 10:05
尼 d 位真係無理由唔出聲囉. 你話我都要話得有理由丫.

樓主個99真係打橫黎,當個新抱無料到咁!但凡樓主揾錢多過個老公 or 樓主本身夠硬淨 or 外家家境好 or 外家夠強勢,是但中一樣丫,我敢講樓主個99唔敢咁囂張囉

Evilgrin    發表於 17-7-9 09:47

禁止訪問

大宅

唔使請工人,叫你99辭職湊埋2個,叫佢捱下先,等你2公婆退休就可以自己湊返,千祈唔好浪費錢請工人呀

子爵府

回覆 kaykaykkk 的帖子

做得O岩,一個ftm照顧2個小朋友都辛苦,要請工人幫輕家務啦,更何況係一個老人家!?你c6叫你對佢阿媽好d,咁佢有冇對你阿爸好d先?呢d野好雙向ge wor

瑪瑙宮

shannon_fky4186 發表於 17-7-7 10:13
樓主個99真係打橫黎,當個新抱無料到咁!但凡樓主揾錢多過個老公 or 樓主本身夠硬淨 or 外家家境好 or 外 ...

佢老公都現形喇, 係時候企硬.

大宅

叫你老公將心比己, 佢自己都搞唔掂2個啦!

仲要叫佢對你爸爸,即公公好D呀!!!!

反正唔洗靠老公、99, 帶埋個仔番娘家住幾日叫佢諗清楚!

再唔係叫佢俾錢請鐘點, 佢就會知工人好抵用
姊妹, 邊個幫你坐月呀?

大宅

我亞爸正正幫我湊緊兩個,就算哥哥返左半日學,我亞爸都湊得好辛苦 (我媽完全無幫過手),亞爸仲又要買送煮埋飯,所以佢成日都話好累。遲D 9月妹妹返左學,應該會好D,佢有一個朝早既私人空間。

子爵府

畀面勳章

請你為自己父親著想下,企硬!喊有乜用,堅強啲才可以保護身邊的人。。
老人家湊細路係超辛苦,我咁後生湊一個都心力交瘁,
你自己諗下,自己老豆辛苦養大你,現在又湊埋你個仔,咁為你著想,你係咪應該為老人家拼命?

侯爵府

jeremylui83 發表於 17-7-7 11:05
請你為自己父親著想下,企硬!喊有乜用,堅強啲才可以保護身邊的人。。
老人家湊細路係超辛苦,我咁後生湊 ...

伯爵府

shannon_fky4186 發表於 17-7-7 10:13
樓主個99真係打橫黎,當個新抱無料到咁!但凡樓主揾錢多過個老公 or 樓主本身夠硬淨 or 外家家境好 or 外 ...
" 樓主本身夠硬淨"

呢個係每一個做人老婆做人新抱"做女人"嘅基本素質.99?邊位呀!
個老公夠膽幚自己阿媽虾個老婆同外父,
我即場喊住都拍枱剷爆佢啦.
問佢你地x家係唔係欠咗佢地男家呀?
e+你喺男家係唔係唔洗做享緊福呀?
點解我就要對你阿媽好你就虾我阿爸都無問題呀?

首頁

尾頁

跳至