美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

choisum10 發表於 17-7-10 23:21
我想問raffine ge防曬一般幾耐要補一次?我到放工個陣已經氧化了

佢係寫10小時!
我從來未試過補呀,視覺上觀察唔覺得黑左,不過佢薄就可能容易大汗會溶(紙巾印汗都抹走d),如果想keep好d,我覺得加層碎粉ok嘅!我就一時時,加碎粉就試過synergie、Jane Iredale都好好用,有防曬功效,都係透薄感!
今日嘅天氣都熱又濕,我下午至晚上出去都6小時,有戶外有商場,我淨係用raffine都夠(冇加粉),不過我本身冇乜汗,今日面冇出汗⋯

大宅

cameo 發表於 17-7-10 23:48
佢係寫10小時!
我從來未試過補呀,視覺上觀察唔覺得黑左,不過佢薄就可能容易大汗會溶(紙巾印汗都抹走d ...

嘩。10小時(emoji)等我加碎粉試下先
謝謝你

子爵府

choisum10 發表於 17-7-10 23:58
嘩。10小時(emoji)等我加碎粉試下先
謝謝你

我估一般「唔係陽光下」嘅10小時ok嘅,我平時出入都太陽下嘅時間短!
如果真係戶外活動,日光時間長,我會帶定噴裝防曬,我用親噴裝噴塊面,到夜晚/第二日就有d細粒粒(化學防曬吧!),但一來戶外活動補防曬要方便為主,二來我唔太多呢d機會,咁間中一次清理粒粒,都易搞過曬黑左要變番白丫嘛⋯

大宅

cameo 發表於 17-7-10 02:25
我用raffine物理防曬,spf好似35,勁貼薄,如果化妝都係礦物化妝品,全部唔需要用缷㛇油!
另外SPF 50有支 ...

請問防曬邊度有得賣啊

禁止訪問

複式洋房

cameo 發表於 17-7-10 02:37
epionce洗面gel $2xx,raffine防曬SPF35 $4xx,JI粉SPF20 唔記得幾錢,epionce SPF50 $3xx

我用呢幾款野 ...

洗面同raffine防曬我都有用,好正!不過我支防曬買$340咋

首頁

尾頁

跳至